Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

306 1.4 hodně papá


kiss_cz

Recommended Posts

Mám stejný problém na 306 1,4 r.v. 1995 a je v plánu vyměnit tu lambda sondu, jelikož otec měl citroen ZX 1,4i (ten samej motor jak od pohledu tak co se týče náhradních dílů) a jezdil za 13-14 po výměně lambdy za 7-8l BTW můj rekord na tratích min 50km bylo 15,4l s tímhle vozidlem. Jen co lambda dorazí tak npíšu jak to dopadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja so tu riešil spotrebu na 405-ke 1,6 benzine r.v. 1995 má priemernú spotrebu 10 litrov. Nikto mi nič neporadil, tak jazdím s tou spotrebou dalej. V poslednej dobe som si všimol že sa mi otáčky po pridaní plynu pomaly vracajú dolu. Je ich počuť aj ti preradzovaní že pomaly klesaju, pokiaľ nepustim spojku. Bol som v značkovom servise pred zavedením eura v Košiciach na počítači , napojili vytlačili parametre , nič nezistili zinkasovali 900 Sk a šiel som preč.

Pritom v Prahe jazdím na 1,9 r.v. 1988 benzín priemer v lete 9 litrov.

Takže tento problém nazaujíma. :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: kiss_cz

Rozvody mám rok a ventily jsem nechávala o prázdninách seřizovat. Kdybych přišktila spotřebu, tak by mi to auto chcípalo. 44kW 1.1 benzín je slaboučký motor.

ja mel taky rozvody rok skočeny a jelo to v poho akorat žralo,ale spís skus lambdu pak možna vahu vzduchu ale nevim jak to je na 1.1 asi u vstiku , čidlo teploty motoru a musí bejt klid nekde se daj najít hodnoty jakej tyhle veci maj mít odpor atd..:super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si dnes zakoupila novou lambádu BOSH za 3000 Kč v autokelly a namontovala jsem si ji. Spotřeba je určitě nižší. Nevím přesně kolik, ale až to proměřím, napíši. Mohu jen konstatovat, že to pomohlo. Zvuk volnoběhu je nižší, pro ucho příjemnější a výfuk tolik nečudí. I jízdní vlastnosti jsou o něco lepší. Rozhodně mi to teď nežere 15 l. :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zakoupila jsem si lambda sondu snačky BOSH za 3000 Kč v prodejně Autokelly, ještě na místě jsem si ji namontovala do auta a při vyndání té staré jsem zjistila, že je celá upálená. Již měsíc proměřuji spotřebu, která se pohybuje v rozsahu 6,6 - 9,9 l / 100 km. Takže problém je vyřešen. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...