Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

capyho 405 mi16x4


Capy

Recommended Posts

cenu ještě nevím. napřed musím sehnat materiál. A to je pro mě to nejhorší. Hliníkovou desku na kastli mi udělá známej za protislužbu a možná bude pár navíc. Kloub sežene kluk co mi bude vyrábět ten díl v kterém sedí, jen díry se závity si udělám. Kužel na pružinu-no to budu muset někam zadat materiál se mi válí pod stolem 100-kulatina slitiny hliníku. A ty malá futýrka na pístnici zvládmnu v práci z nerezu. Každopádně není žádnej problém poskytnout výkresy kdyby jste si to chtěli nechat udělat. Drobný díly bych zvládnul v práci ostatní musím někomu zadat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

oddeklován motor a úprava mazání aby nám to déle jezdilo. čerpadlo z 2,0 ze 406 s přepážkou a krytem řetězu a tlačí o 1 bar víc. na kliku větší kolo aby byl tlak dostupný už dříve. Přepážka ve vaně aby se olej neodléval. A poskládané tlumiče do sériového repasovaného uložení. Na unibalech se pracuje ale budou až později.

p><p> <img src=[/img]

p><p> <img src=[/img]

[upravil dne 14/10/10 od Capy]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

žádný ventil nikde není-čerpadlo tlačí dle otáček kliky. laborovat s vyšším tlakem je blbost! při volnoběhu cca 1-1,5bar, 3000 ot. okolo 3,5bar. a max asi 5-6 bar dle viskozity a teploty oleje, za studena je i na volnoběh okolo 5 bar. zvyšovat tlak? naco? spíš dát větší vanu nebo chladič oleje aby byla větší náplň a nepřehříval se olej. Tohle jsou nízkootáčkové motory na to aby se laborovalo s nějakým mazáním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

306gti6 tobě už to maže víc než seriová mi16 je novější a tlačí právě o bar více a má i to velké ozubené kolo na klice.

Tom 406. nikdo nelaboruje už je to vyzkoušená věc na mi16 1,9 motorech. novější motory už to mají od výroby takhle z něj je i čerpadlo a kolečko na kliku. Jen tak to montovat nezačali. Dělám to proto že nechci poslat motor hned kopru a tohle je osvědčená věc jak tomu předejít. Spousta lidí to měnilo až potom co udělali motor a po výměně už se jim to nestalo. Je to asi jako v čechách na škodovkách každej kdo je dělal ti poradí co dělat aby motor vydržel. Takže spíš praxe než laborace. Mimochodoem k dokonalosti mi tam ještě chybí plech proti víření oleje od kliky. Je taky v plánu ale zatím není podle čeho jej udělat.

Podvozek jsem bohužel nestih namontovat protože jsem se dneska babral s vanou a pak zjistil že na 4x4 je jiná než na dvoukolku. Po dovče nafotím a nahodím podvozek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mam po dolvolený z který jsem si přivez skoro celé hnací ústrojí na 4x4:D a origo mi16 kola speedline sadu za 1200kč:aut. Jinak motor už je po kupě vana a rozvody na místě což byl porod když je tam místa jak v hodinkách. Vana nešla nasadit přes čidlo sem se blbec napřed nepodíval že je jiná na 4x4 a 4x2. má jinde díry. i když náprava byla jednoduchá stačilo prohodit čidlo s vypouštákem, hold budu vypouštět přes čidlo což nevadí. Za to chvála frantíkům když použily stejné závity pro oboje. Avo už taky sedí na autě tak už to snad v pondělí shodim na zem. Už jen o kolik se zmenšilo vyvěšení kol - těším se jak malej:D

4x4 dole

p><p> <img src=[/img]

stihl jsem je nechat i opískovat ted čekají jen na lak.

<a  href=548_P10101130_1.jpg' alt='548_P10101130_

[upravil dne 23/10/10 od Capy]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky klucí. Jen ty rozvody mě trápí dnes jsem si myslel že je vše za mnou a trochu si pojezdíme když už bylo vše hotovo a auto na zemi. Jsou hlučné rozvody asi jako auto s kompresorem - vypadá to na více napnuté kladky. Což znamená zase všechno znova vyvěsit motor sundat držák dekly a povolit rozvody. Aspon že ten podvozek je hotovoje když už se nedaří. Na foto je to v horní poloze k zemi můžeme ještě o cca 7,5 cm

<a  href=220_P1010519_1.jpg' alt='220_P1010519_1.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

navy: půdou do bíla ještě musím přesoustružit patky na dvou kolech které mi dneska klucí v práci dovařili.

Vinorak: taky to nechápu na naftáku to tak je a tady je takovej vehement o dvou napínákách. A nikdo to nechce dělat. Nejhorší je se zase musí vyvěsit motor oddeklovat a sundat držák a pak povolit a tak málo místa. Si to ale napřed přestěhuju do teplý garáže ted už to u mě moc nejde v tý kose. Mimochodem ten měřák nepoužívaj ani u nás v peugeotu že prej voko vidí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Večer jsem znovu napínal rozvody a zjistil že ten zvuk nedělali rozvody, takže zbytečná práce. Ale po složení se objevily další zvuky- asi to moc zkoumam protože tátovi 806 dělá něco podobnýho. Jenže mě to nedá protže mam pocit že to předtím nedělalo. Uvidíme až s tím vyjedu ven protože v garáži to není jak pozorovovat přes hlučnější výfuk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V sobotu jsme si byli s kamarádem krásně pojezdit v mostě na autodromu. I přesto že ani mě ani kamarádovi auto v pátek večer nejelo, při pátečním testu motoru mi praskla hadice na vodu vzadu za motorem. Ale i přesto sem to večer dal kupy a ráno jsem vyrazli s obavami zda se vrátíme po ose. Pár problémů se na trati objevilo a to že mi při ostré jízdě stříká v motoru servoolej. po zahřátí převodovky se přes zuby řadí dvojka z jedničky - už se chystá jiná převodovka. O vůli zadních poloos víme. Nejhorší je ale nastavení sbíhavosti aby auto nák fungovalo a nehrnulo se po čumáku ven. Kdyby někdo poradil jak nastavit čtyřkolku tak bych byl moc rád. I přes to všechno jsme krásně pojezdily a vraceli se spokojení. Pár statických fotek další až ke mě dorazí data od ostatních.

812_DSC05045_1.jpg

308_DSC05055_1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...