kaper Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Ahojte, vedeli by ste mi poradiť.....máme takú dilemu: kúpiť byt alebo postaviť dom (pozemok máme). Má tu niekto skúsenosti s montovaným domom? pani kaprová:papa;) Citovat
Šalda Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 pokud máte pozemek tak za mě jedině dům, do bytu bych nešel ani zadarmo, a co se týče montovaných domů asi sem staromodní ale preferuju zděnej dům, nějak nemám důvěru v montovaných domkách:) Citovat
ozzy56 Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 můj dům,můj hrad a cihla je cihla Citovat
Šalda Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 takhle výstižně sem to neuměl napsat:D:super Citovat
kaper Odesláno 17. listopad 2009 Autor Odesláno 17. listopad 2009 tiež som toho názoru.....čas nás vôbec nesúri...takže....ja tiež v to nemám veľkú dôveru a okrem toho-nechcem aby mi počas spánku odfúklo stenu:D Citovat
Y2K Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Ze mas pozemok sa mas...ja zhanam uz 2 roky a nic. Takze za mna dom a tiez tehla je tehla. Kamos robi montovane domy a vravi ze nikdy v zivote Citovat
Šalda Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 jen se podívejte na Ameriku kde mají montovaný domy a jak jim to vždycky trocha větru úplně rozmetá na kusy, s cihlovým by se tohle nestalo:super sem rád že máme barák z 60cm zděných zdí Citovat
Medvěd Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Pokud máš pozemek, tak asi dům bude lepší řešení - záleží ale hodně i na Tvém životním stylu (třeba já bych dům nebral ani zadarmo - níže vysvětlím). Dům = neustále prázdná kasička, která se neptá, jak jí naplníš. Byt = akceptace soužití se sousedy, ale za podstatně nižších nákladů. Výše napsané chápej asi tak. Bydlím-li v domě, musím se sám starat o veškeré investice s tím související - kosením zahrádky a plením záhonů počínaje (pokud často jezdíš na víkendy mimo domov = problém) a opravami střechy, fasády apod. konče. V bytě platíš nájem (nebo fond oprav - pokud jsi majitel) a zajímá Tě jen to, co se stane v prostoru bytu - střechu a ostatní společné prostory spravuje družstvo (sdružení majitelů) a vzhledem k pravidelným platbám do fondu by dům měl mít dostatek financí na svou údržbu. Kdybych bydlel ve svém baráku, asi bych se jen těžko donutil pravidelně cpát do štrozoku \"mrtvé\" prašule a když by se něco po*ralo, tak bych si rval vlasy. Já bych na Tvém místě postupoval tak, že bych pozemek prodal, k penězům z jeho prodeje něco přihodil a koupil pěkný byt. Vyjde to lépe, než si brát hypotéku na těžké prachy a pak být uvázaný jak pes u plotu. Citovat
Qcko Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Ja osobne preferujem byt, ale ked mate pozemok a miliony na ucte, tak preco nie dom... Citovat
wooody Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 to je jedna věc, ale když už ten pozemek máš tak bych stavěl, v dnešní době za 700 tisíc postavíš krásný 3+1, budeš ve svim a máš klid Citovat
Medvěd Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Původně zaslal: wooody to je jedna věc, ale když už ten pozemek máš tak bych stavěl, v dnešní době za 700 tisíc postavíš krásný 3+1, budeš ve svim a máš klid Hm - asi je to o možnostech - mě rekonstrukce bytu vyšla cca kolem milionu (ale zase do toho doufám až do Pavlíkovy dospělosti nebudu muset vrtat). Citovat
wooody Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 v dnešní době je nejdražší práv ten pozemek, my když sme stavěli na dvoře prádelnu, tak se to stavělo jako dům, protože se počítá s tím že to bude do budoucna obytný, stavba bez zařízení vyšla na cca 550 tis. a to to stavěla firma, nevím jak je kaper šikovný, ale když si veme k sobě nějakýho šikovnýho zedníka jako na melouch tak se vejde i do půl milionu si myslím..... Citovat
Šalda Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 a když dáš do domu taky milion tak máš taky na dlouhej čas pokoj od všeho, nesnesl bych být pořád zavřenej v králíkárně, nemoct si jít sednout do altánku na grilovačku a nebo si pěkně v klídku doma na dvoře umýt autí Citovat
.mycTD Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 ono taky zalezi, kde hodlas zit. byt na vsi je asi nesmysl a barak v centru mesta nerealny. pro me je treba zase nocni mura domek staveny svepomoci, bo ze zkusenosti vim, ze nezridka na stavenisti dozijes duchodu. Citovat
Šalda Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 pro mě je to třeba potěšení když můžu jít doma něco opravit nebo postavit, svépomocí si udělám téměř vše a moc mě to baví, jako třeba někoho se vrtat v autě což mě taky baví ale v tom bohužel až tak zručnej nejsu:nevim Citovat
dzavel Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Nastěhuj se na chvíli do bytu (pokud tam již nebydlíš) a budeš mít hned jasno:). Novostavba nevyžaduje neustále náklady na opravy, ale jen na udržbu:roker. Montované domy nejsou tak hrozné, chce to mít jen dobrý stavební dozor. Ale stejně není nad cihlu:super Citovat
Vvitty Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Medved: a pak narazis na druzstvo nebo sdruzeni vlastniku, kde je polovicka duchodcu a druha drzi byt jen na pronajem a nasledny prodej, takze je snaha do FO nedavat pokud mozno nic (protoze ja se toho nedoziju, ev. to ja uz druzstevnikem nebudu) a oprava strechy nebo nedejboze zatepleni se stane neskutecnym bojem s lidmi... to jen, ze ani byt nemusi zdaleka znamenat \"nekam platim a nemusim se o nic starat\". Citovat
jofo Odesláno 18. listopad 2009 Odesláno 18. listopad 2009 No ja som mal tiez taku dilemu. Byt- vyhody: nemusis znasat nakladne opravy sam, vacsinou na sidlisku mas vsetko dostupne okolo seba,.... Byt -nevyhoda: platis aj za energie ktore si nespotreboval, vacsia migracia susedov a nevies co za blazna dostanes, problem s parkovanim,.... Dom-vyhody: vlastne sukromie, kavicka v altanku za domom, nie je problem s parkovanim, co minies z energii tak to si zaplatis,dispozicne riesenie si spravis podla seba,... Dom-nevyhoda: nemale vrazanie penazi do udrzby, kooopec roboty okolo domu nonstop, nikdy nevies kto sa nastahuje vedla teba,... Ja som aj tak nakoniec kupil byt a som celkom spokojny. Vidim ako nasi postavili dom a teraz len stale behaju okolo domu, este tamto, este toto a stale dokola... Co sa tyka grilovaciek a tak co v byte nemozes, tak to som poriesil tak ze som kupil malu zahradku a grilovacky sa konaju tam cez vikendy. Citovat
Demo Odesláno 18. listopad 2009 Odesláno 18. listopad 2009 jednoznacne barak, nestavet do patra, jen prizemi - az budes potrebovat neco udelat, tak nebudes potrebovat velke leseni.... A co je nejdulezitejsi - vlastnik nemovistosti musi byt jen jeden.... Pak se nikdy nedomluvite, co a jak se bude delat.... Tuto zkusenost mam z prvni ruky ..... Citovat
JardaMoj Odesláno 18. listopad 2009 Odesláno 18. listopad 2009 taky sme meli pozemek, rekli jsme si, ze co pujde udelat , udelame jen my bez pomoci. Ja s tatou a obcas mamou(ktera treba uklizela bo tak) sme barak dotahli do hrube stavby, udelali rozvody vody, podlahoveho vytapeni atd., a porad jeste dodelavame. Je to uz celkem dlouho co to delame, ale po tehle zkusenosti uz bych do dalsiho baraku bez tolika penez v kapse sam nesel... Ale aspon k tomu baraku budeme mit nejake citove pouto :super Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.