codlx Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Rád bych se zeptal... jak řešíte mlžení předního skla? Přijde mi, že ventilátor musím mít skoro na maximum, aby se mi okno nepotilo. Nastavuji to společně s foukáním s šipkou nahoru. Nebo musím i v zimě jezdit se zapnutou klimatizací? Citovat
AnotherOne Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Áno so zapnutou klímou. Vysušuje vzduch. Citovat
Mojo2 Odesláno 18. listopad 2009 Odesláno 18. listopad 2009 jj, klima to jisti, tuhle jsem ji na chvilku vypnul a hned bylo cely auto pekne zamlzeny Citovat
.mycTD Odesláno 18. listopad 2009 Odesláno 18. listopad 2009 vetsinou na zafunena okna byva spesl poloha klimy Citovat
codlx Odesláno 20. listopad 2009 Autor Odesláno 20. listopad 2009 jaká klapka musí být open? a spešl poloha klimy?? Mi odpovídáte v hádankách... Citovat
AnotherOne Odesláno 20. listopad 2009 Odesláno 20. listopad 2009 To je tá šípka nahor, ale keď fúka vlhký zvonku tak to veľmi nefunguje. Musí byť zapnutá aj klíma. Citovat
hudy Odesláno 20. listopad 2009 Odesláno 20. listopad 2009 Klapka otevrena, ze okruh musi byt otevren a vzduch jde zvenku. Druha moznost cirkulace vnitrni, ta je treba dobra na rychle vytopeni vnitrku, kdyz je zima. Ale dlouho to v teto poloze nema byt. To je to auticko s cirkulaci vzduchu na klimosce. [upravil dne 20/11/09 hudy] Citovat
Yantschi Odesláno 21. listopad 2009 Odesláno 21. listopad 2009 Ja tam mam specialne tlacitko na odrosovanie. Staci ak to mas zapnute na cca 30-40 sek, potom to stiahnes na minumum, resp. na tolko, aby sa To znova nemlzili okna. Funguje aj otvorenie prednych okien za jazdy na cca 20-30 sek a potom zapnut klimu. Treba ju zapinat aj v zime, semtam a na druhej strane, mame ju tam na to, aby sme ju pouzivali. Citovat
permonik7 Odesláno 1. prosinec 2009 Odesláno 1. prosinec 2009 Taky mi pomáhala zapnutá klima, resp.jsem ji nemohla vůbec vypnout, protože jinak bylo v mžiku auto totálně zarosené. Popravdě mi tato záležitost dosti pila krev a u jiného auta jsem toto nezažila. Taky mám pocit, že to auto topí po strašně dlouhé době - v porovnání s 307 BK. Citovat
Tano1 Odesláno 17. listopad 2010 Odesláno 17. listopad 2010 Když jsem seděl v 308-ce, tak jsem si všiml, že boční výdechy se nemají šanci namířit na ty malé okenní trojúhejníky co jsou v bočních oknech. Prostě vy výdechy jsou až za těmi trojúhelníky. Nemáte pak problém při jejich odmlžení? Musí to zvládat ten hlavní odmlžovač čelního skla, nebo jak to tam je vyřešené? Dík za odpověd Doplnění .... Teď se dívám na obrázky interiéru 308-ky a vidím, že tam jsou nějaké malé výdechy na pevno, které směřují na boční okna. Takže otázku ruším Nademnou někdo psal rychlost odmlžení 30-40 sekund. Snad to nebyla světlá vyjímka [upravil dne 17/11/10 20:18 Tano1] Citovat
Yantschi Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 Je jasne, ze ked je vonku vlhko, aj ked nie je zapnuta vnutorna cirkulacia, okna sa zarosia. Pri vnutornej cirkulacii sa zarosia esteviac, pretoze dychate a vzduch byva casto vlhkejsi ako vo vnutri. U mna sa to samo prepne do vonkajsiu cirkulaciu po cca 10 min. Rychlost odrosovania po zapnuti cudlika na to urceneho nastava podla mohutnosti zarosenia. Nie je na tom nic zle, ak je klima zapnuta aj v zime. Pomaha aj to otvorenie okien, ktore som pisal vyssie. Rychlost kurenia je u mna v pohode, zalaezi ci po nastartovani ide volnobeh, alebo je auto v pohybe. Motor sa zohreje rychlejsie, ak spociatku je kurenie vypnute a zapne sa neskor. Riesenie je aj nezavisle kurenie. Citovat
OK406 Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 Podívej se na kabinový filtr, zda-li není mokrý a nebo zanesení. Citovat
matii Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 Pokud vím, na odmlžení čelního skla, souběžně s vyhříváním zrcátek je to tlačítko pod vnitřní cirkulací (z těch čtyř okolo kruhového ovladače je to to vlevo dole)... tedy pokud máš aut.klima. Nastartuješ, zmáčkneš (zapne se sama klimatizace) a počkáš. Víc jak minutu by to nemělo trvat. Jak se odmlží nastavíš si režim dle libosti. [upravil dne 18/11/10 18:22 matii] Citovat
olda Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 Vyhřívání zrcátek se pouští z vyhříváním zadního okna,přední se odmlžuje samostatně,bez zrcátek.jak to tady čtu,tak jsem snad jedinej,komu se nemlží přední okno Citovat
Tano1 Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 Oldo, jak to tady čtu já, tak problém se zamlžováním tu měl tak 1 člověk, ostatní jen radili Já třeba Peugeot 308 nemám, jen jsem se ptal protože jsem v něm seděl před nějaku dobou v autosalónu a teď jsem si na to vzpoměl, že mě to zarazilo, že ty kulaté výdechy nejdou namířit na ty malé trojúhelníky v bočních oknech, ale pak jsem zjistil že tam foukají jiné fukary (né ty kulaté). Pokud se to odmlží do +- jedné minuty, tak je to OK. Citovat
matii Odesláno 19. listopad 2010 Odesláno 19. listopad 2010 Vyhřívání zrcátek se pouští z vyhříváním zadního okna,přední se odmlžuje samostatně,bez zrcátek.jak to tady čtu,tak jsem snad jedinej,komu se nemlží přední okno Nevím, proč jsem byl přesvědčený, že s předním sklem . Ale je to tak jak říkáš, nicméně to tlačítko funguje. Mlžení okna není problém auta. Zkrátka když váš milášek stojí celou noc venku v tomto nevlídném počasí, pak ráno po nasednutí se to okno mlží, zvlášť když třeba máte uvnitř vlhko od předchozího dne. Citovat
Tano1 Odesláno 19. listopad 2010 Odesláno 19. listopad 2010 Ano, ja jsem problém se zamlžováním, taky nemyslel tak, že se někomu po ránu zamlží sklo a do minuty je má odmlžené (to asi dělá všem autům všech značek), ale jako promlém jsem bral, když někomu nejdou odmlžit vůbec, nebo jen málo, proto jsem napsal, že tu byl jen jeden takový případ. Jen jsem chtěl doplnit, jak jsem to myslel. Citovat
olda Odesláno 19. listopad 2010 Odesláno 19. listopad 2010 Oldo, jak to tady čtu já, tak problém se zamlžováním tu měl tak 1 člověk, ostatní jen radili Já třeba Peugeot 308 nemám, jen jsem se ptal protože jsem v něm seděl před nějaku dobou v autosalónu a teď jsem si na to vzpoměl, že mě to zarazilo, že ty kulaté výdechy nejdou namířit na ty malé trojúhelníky v bočních oknech, ale pak jsem zjistil že tam foukají jiné fukary (né ty kulaté). Pokud se to odmlží do +- jedné minuty, tak je to OK. To mlžení se tu už kdysi řešilo v jinym tématu,kdybych nebyl línej,tak ho i najdu,ale bude to tak 2 roky zpátky,bylo víc lidí,kterým se mlží okno v 308 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.