Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím sednu do auta otočím klíčkem a jen to cvakne ale startér se ani nepohne:-( tak vypnu zapalování a zkůsím znova nastartovat někdy to už de a někdy se to opakuje třeba 3x, ale pak nastartuju v pohodě mohlo by to byt baterkou???podle data je baterka původím což je konec roku 2001 jinak mám 2,2 hdi break

Odesláno

baterka sa prejavuje tym ze aj sa stlmia alebo zhasnu kontrolky pri startovani ale ja si myslim ze je to starter na statore je pevny magnet prilepeny a ten ked sa odtrhne tak niekedy starter ide a niekedy nie odporucam go startera myslim si ze to tak asi bude na 90% :cool::bacha

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Když startec cvaká, ale netočí? To asi ne....

Startér cvaká proto, že se vtahuje cívka elmagnetu a tím vysunuje pastorek do záběru, ale že se startér neroztočí může být způsobené zoxidovaným kontaktem přívodu napětí do startéru. Kdyby to tak nebylo, muselo by být do spínací skříňky přivedené napětí vodičem velkého průřezu. A tak jde jen tenký kablík ze skříňky do startéru, nebo lépe řečeno pouze na cívku, atd atd. Možná složitě napsané, ale pro pochopení celé situace.

A taky může být baterka špatná. Nebo oxidace kontaktů, ale nejen jich, ale taky drátu u pólového vývodu baterky. Krucinál, je to všechno o čistotě. Pokud mám přívody zoxidované (zelené), tak nastane při odběru 300A takový úbytek napětí, že ze 12V tam je najednou jen 3V

Odesláno
Původně zaslal: kobr

Původně zaslal: Edison

Když startec cvaká, ale netočí? To asi ne....

Startér cvaká proto, že se vtahuje cívka elmagnetu a tím vysunuje pastorek do záběru, ale že se startér neroztočí může být způsobené zoxidovaným kontaktem přívodu napětí do startéru. Kdyby to tak nebylo, muselo by být do spínací skříňky přivedené napětí vodičem velkého průřezu. A tak jde jen tenký kablík ze skříňky do startéru, nebo lépe řečeno pouze na cívku, atd atd. Možná složitě napsané, ale pro pochopení celé situace.

A taky může být baterka špatná. Nebo oxidace kontaktů, ale nejen jich, ale taky drátu u pólového vývodu baterky. Krucinál, je to všechno o čistotě. Pokud mám přívody zoxidované (zelené), tak nastane při odběru 300A takový úbytek napětí, že ze 12V tam je najednou jen 3V

Právě proto, že vím, jak startér funguje, si jsem skoro jist, že to skříňkou být nemůže. Právě z toho důvodu, jak popisuješ. Když ten startér cvaká, to znamená, že se pastorek vysouvá. Z nějakého důvodu nejde napětí silové na kotvu. Tedy komutátor, uhlíky, silové kontakty u cívky startéru. Cívka se vysouvá nebude to tedy spínací skříňka... Jinak s čistotou silových kabelů máš naprostou pravdu.

[upravil dne 14.11.2009 Edison]

Odesláno

Kód k rádiu ti řeknou v Peugeot servisu, když přijdeš s VINkem... je to zpoplatněná služba město od města jinak. Já za 500,- někdo tu říkal i za 170,-

Odesláno
Původně zaslal: qmysak

zdravím sednu do auta otočím klíčkem a jen to cvakne ale startér se ani nepohne:-( tak vypnu zapalování a zkůsím znova nastartovat někdy to už de a někdy se to opakuje třeba 3x, ale pak nastartuju v pohodě mohlo by to byt baterkou???podle data je baterka původím což je konec roku 2001 jinak mám 2,2 hdi break

Startér ven, a při té příležitosti provést GO nebo aspoň minimálně pečlivě prohlédnout, abych jej nemusel za pár km vytáhnout znovu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...