švejk Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Ahoj, chtel jsem se vas jako zkusenych zeptat. Planuji zmenu vozu ze starsiho na novejsi... a eliminacni metodou mi vypadli dva vozy 1) P407 2.0 HDI sedan, rv.2005 (kuze, navigace, tempomat, ... mam pocit, ze totalni komplet plna) za 220k 2) Volvo S60 D5 (neco jako ZDE) za cca tu samou cenu jako 407 zatim vyhrava P407 (hlavne vybava,cena,ozkousena znacka,rok vyroby,dostupnost servisu,obrovsky barevny display :-) ) ovsem Volvo ma zase jine trumfy (motor,kvalita zpracovani) koupi planuju az na pocatek leta pristiho roku, presto uz ted zacnu projizdet bazary a inzeraty a koukat po nejakem vhodnem kandidatovi. Auto chci predevsim sobe pro radost (je mi 21, rodina hned tak nebude a rad a daleko cestuju - proto diesel a \"ve stredne velkem baleni\"). Proto se vas moudrych ptam. Protoze jsem slysel pomerne rozporuplne nazory na spolehlivost 407micek, chtel bych si byt skutecne jist, ze to nebude \"past na penize\". Nez nekdo napise \"pokud se o to budes starat\", tak bych chtel rict, ze o auto jsem se vzdycky staral, rekl bych, velmi dobre a moje stavajici 406ka se mi odvdecila tim, ze me nikdy nikde za zadnych okolnosti nenechala. To same bych ocekaval od noveho auta. Muzu to ocekavat i od jejiho nastupce? Co jsou nejcastejsi zavady 407? Jste se svoji stavajici 407 spokojeni? Jak je to s predni napravou? Trpi stejne jako 406? ..na predeslou otazku navazujici.. za kolik jsou bezne spotrebni dily? (cepy,loziska,...) Jak je na tom s pohodlim na delsich cestach a vubec dynamikou jizdy? Proc jste si poridili prave 407 v prve rade vy a mezi cim byl vyber? Citovat
švejk Odesláno 2. listopad 2009 Autor Odesláno 2. listopad 2009 jeste me tak napadlo, zda se mi to.. nebo interier 407 pusobi daleko vice \"levneji\" a \"plastoveji\", nez interier 406?? Ve 407 jsem sedel dvakrat a navic v noci, takze nemuzu objektivne posoudit, ale abych rek pravdu, tak me to trosku teda zklamalo... Citovat
Hamin Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 1) v prvních letech výroby (04 a možná začátek 05) si pohlídat servo řízení 2)Jsem se svou 407mou VELICE spokojen 3)Nemohu říci, s přední nápravou zkušenost nemám, ale asi již mají v Peugoetu tento problém vyřešen 4)www.autokelly.cz, elit.cz apod.... 5)Pohodlí si každyý posoudí sám. Co osobam, to jiná náročnost. Za mě říkám, super, pohodlné...a dynamické (a to mám jen 1.6HDi...) 6)Vybíral jsem mezi Mazdou 3 (zavrhnuto-vysoká cena, slabá výbava,celkem malé auto), velký kandidát (Ford Focus II 1,6TDCi hatchcback- nakonec prohrál - mnohem slabší výbava, vyšší cena. P407-vyhrál - mega výbava,bezpečnost auta,střední třída,HDi,komfort,vzhled,pohodlí..... Ale všeobecně platí - u každé značky můžeš koupit šmejd, v řadě dobrých aut ! Citovat
Přema Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Vše záleží od kuse na který narazíš.........nelze říct a vědět co koupíš za auto a po kom..... Já sem se svou moc spokojen a nedám na ni(na rozdíl od některých) dopustit...... Citovat
Laďa Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Já se rozhodoval mezi P407SW, Volvo V50 a popř. S60 a vyhrála 407. Větší dostupnost servisů a hlavně za stejnou cenu byla 407 o dva a více let mladší. Citovat
Medvěd Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Osobně bych volil z obou možností zcela jistě VOLVO - ale je pravda, že žádná značka není zárukou zcela bezchybného provozu, vždy záleží na jaký kousek a hlavně po kom narazíš. Citovat
stefano Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Názory niekoľkých majiteľov P 407 už poznáš, tak ak Ťa to zaujíma pozri si niekoľko foto: http://moje.auto.cz/stefi/modrasek.html Citovat
roman_d Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 volvo je proti 407 menší (uvnitř hlavně na zadních sedadlech) ta 60 je moc pěkná (ale servis byl za raketu ... značkovej) TAky přemýšlím a rozhoduju mezi sedanem a SW (po vyzkoušení jsem zjistil, že je to pouze o vzhledu) rozdíl v kufru minimální jo lepší přístup ... ale nemůu pořád sehnat to co odpovídá mým požadavkům.... (no jedno vlastně je ) Citovat
švejk Odesláno 2. listopad 2009 Autor Odesláno 2. listopad 2009 Tak zrovna tento muj vyhlidnuty kousek stoji u jedne z pobocek Peugeot Domansky. Sice to neni 100% zaruka kvality, ale nemyslim si, ze by si dovolili prodavat nejake uplne tyrane ubozaky. Navic bych doufal i v nejakou lehkou zaruku Původně zaslal: Medvěd Osobně bych volil z obou možností zcela jistě VOLVO - ale je pravda, že žádná značka není zárukou zcela bezchybného provozu, vždy záleží na jaký kousek a hlavně po kom narazíš. Citovat
švejk Odesláno 2. listopad 2009 Autor Odesláno 2. listopad 2009 Jasne, je to sazka do loterie.. ostatne stejne jako se vsim toho jsem si naprosto vedom. Původně zaslal: Přema Vše záleží od kuse na který narazíš.........nelze říct a vědět co koupíš za auto a po kom..... Já sem se svou moc spokojen a nedám na ni(na rozdíl od některých) dopustit...... Citovat
švejk Odesláno 2. listopad 2009 Autor Odesláno 2. listopad 2009 Moc pekne ja mam vyhlidnute v podstate to same, akorat navic v celokuzi, s tempomatem a v cerne barve. Původně zaslal: stefano Názory niekoľkých majiteľov P 407 už poznáš, tak ak Ťa to zaujíma pozri si niekoľko foto: http://moje.auto.cz/stefi/modrasek.html Citovat
Hamin Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Původně zaslal: švejk Tak zrovna tento muj vyhlidnuty kousek stoji u jedne z pobocek Peugeot Domansky. Sice to neni 100% zaruka kvality, ale nemyslim si, ze by si dovolili prodavat nejake uplne tyrane ubozaky. Navic bych doufal i v nejakou lehkou zaruku Původně zaslal: Medvěd Osobně bych volil z obou možností zcela jistě VOLVO - ale je pravda, že žádná značka není zárukou zcela bezchybného provozu, vždy záleží na jaký kousek a hlavně po kom narazíš. Na 100% záruku kvality bych opravdu nespoléhal. Znám případ (z rodiny), kdy si dotyčný koupil super Octavii r.v.2003 1.9TDi Bussines edition v plný palbě za docela ranec. Jako největší lákadlo byly kilometry. najeto 40 000km.... Po roce ježdění zjištěno o 150 000km stažené počítadlo.... A podotýkám, že auto bylo kupované v u autorizovaného prodejce Škoda !! Citovat
OK406 Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Můj názor znáš. Jinak zkus dát hlasování Takže 406 půjde do světa?? :xvulTak to by mohl být nástupce u Budvara za Frantu I:myslim [upravil dne 2/11/09 OK406] Citovat
švejk Odesláno 2. listopad 2009 Autor Odesláno 2. listopad 2009 Budvar, co ja vim chce hlavne naftu. Takze to asi neprojde.. uz mam par moznych zajemcu, takze uvidime jak vsechno bude. Ovsem az prijde na koupi meho auta, tak to jeste chvili potrva. Protoze mamky auto (Renault 5) uz dosluhuje... docela tezce (s tim uz je to vazne o zdravi), tak se nejdriv poridi 206ka pro ni. Tu s ni budu nejaky cas sdilet a pak hura pro nejake moje. Původně zaslal: OK406 Můj názor znáš. Jinak zkus dát hlasování Takže 406 půjde do světa?? :xvulTak to by mohl být nástupce u Budvara za Frantu I:myslim [upravil dne 2/11/09 OK406] Citovat
jofo Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Tu mas moj nazor. 407- skvely peugeot klub a to je zarukou dostupnych info a nenahraditelnych rad. VOLVO- pekne auto bez fan klubu a az prilis drahy servis:P Citovat
brade Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 V rychlosti u mne: Proč P407? - design - interiér - motor - výbava Proč S60? - motor - image značky Takže tak :-) Citovat
patko79 Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Tak ja pridám tiež trošku:D Auto som si vyberal hlavne podľa vzhľadu, pohodlia a bezpečnosti:super. Štatistiky ohľadom spoľahlivosti sú naprd, pretože ak kupuješ auto od ruky, nevieš ako sa ku nemu správal predchádzajúci majiteľ. Na auto som šetril dva roky a v podstate môj výber bol jasný hneď na začiatku, neskôr som sa rozhodoval už len medzi obsahom. Čo sa týka tvojho výberu, 407 je jasná. Volvo je síce volvo, no zozadu pekný dizajn, spredu tuctové auto:papa. Interiér - otras Citovat
švejk Odesláno 2. listopad 2009 Autor Odesláno 2. listopad 2009 \"VOLVO- pekne auto bez fan klubu a az prilis drahy servis\" <= presne z tohohle mam hroznej vitr Musim rict, ze moje preference se taky schyluji spise k te 407, tedka jsem si procital stare clanky (z roku 2004), kdy bylo auto uvedeno na trh a v podstate z pohledu redaktoru sama chvala. Ale abych byl fer, musim si jeste procist neco k te S60, ale patko79 ma recht, ze ten interier S60 je docela zoufalej. Panove, ja vam dekuji za vase nazory jak uz jsem napsal vyse, zatim to vypada, ze sve \"zavodni barvy\" menit nebudu a zustanu u Peugeotu Citovat
brade Odesláno 2. listopad 2009 Odesláno 2. listopad 2009 Já se osobně dívám po autě, který má super interiér - exteriér taky důležitej, ale až na druhým místě. Zadek si vozím uvnitř, ne venku :-)) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.