Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zadní tlumiče


Petis136

Recommended Posts

  • O 7 let později...

Já jsem pořídil tlumiče KYB a chystám se na výměnu. Původní tlumiče jsou osazeny tak, že silnější část je dole a tenčí nahoře ale je tam ta gumová šprcka. Ty nové od KYB tu šprcku nemají tak bych je asi měl namontovat silnější částí nahoru aby do něj nepadal bordel. Je to tak?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Včera jsem byl na měření tlumičů a zadní tlumiče vyšly špatně (trochu jsem u toho měření rostl, protože borec měřil předek i zadek natřikrát, u toho mu to několikrát chcíplo a nakonec byl problém s tiskem výsledku, takže jsem přemýšlel, jestli jsem na to měl vůbec chodit). Nicméně výměna zadních tlumičů doma by neměl být problém (pokud půjdou povolit šrouby), takže jdu do toho. Jaké tlumiče jsou na naše autobusy nejlepší (plynové, kapalinové nebo kombinace)? Prozatím jsem si vyhlídl KYB Excel-G, které by měly být kombinací plynu a kapaliny. Stejně mi je v létě likviduje připojený karavan ;).

Kupujete na výměnu i nové šrouby nebo by ty původní deset let staré měly jít použít?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Povolit matici na šroubu byl asi největší problém. Chce to trochu povolit, zase utáhnout, prostříknout WD očistit kartáčem a zas povolit co jde. Pak zas utáhnout, prostříknout, očistit až se podaří matici povolit celou. Šroub byl vždy bez poškození a montáž už šla nádherně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Tak mám vyměněno. Jediný zádrhel byl, že trochu zarezl na pravé straně horní šroub v průchodce tlumiče a tak nechtěl ven (celé to pružilo). Naštěstí pomohlo prostříknutí a vyšroubování ve dvou, kdy jeden tlačil na šroub pákou zevnitř a druhý šrouboval. Při montáži jsem dal rezavý šroub dolů, aby mu šlo příště "domluvit" kladivem + potření vazelínou.

Jen mne při montáži napadla taková otázka zda jsou tlumiče KYB Excel-G 343321 a jim podobné (bez gumové prachovky) svojí konstrukcí  vhodné pro naše zadní nápravy, když se montují v protisměru a všechna voda a špína půjde tlakem vzduchu pod kryt tlumiče?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však to ano, určitě tenčí stranou dolů, ale stejně je ta tenčí strana natočena do protisměru a proud vzduchu jde pod kryt tlumiče. Nevím jak mají náklon zadního tlumiče řešeny jiná auta, ale třeba u přívěsu mám tenčí stranu nasměrovánu dozadu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...