Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

607 - servisna bateria, brzdy


techynal

Recommended Posts

Peugeot 607, 2.2HDi, rok vyroby 2001

Mam problem, ako sa teraz ochladilo, tak mi na aute zacalo pisat, ze Service battery charge low..., co sposobuje rozne problemy:

1. Pri zamknuti auta niekedy neskopi zrkadla, pri odomknuti ich zase niekedy nevyklopi.

2. Pri vypnutom motore ked cakam a pocuvam hudbu, tak pri otoceni klucikom na zapalovanie vypne radio a nasledne zapne. To iste aj v pripade, ze zasvietim dialkovymi svetlami, tak v tom momente vypne a zapne radio.

3. Pri odomykani auta dialkovym ovladanim auto odomkne a nasledne zamkne. Niekedy ho zase odomkne, ale prave predve dvere spolujazdca ostanu zamknute.

Myslim, ze by bolo vhodne bateriu vymenit alebo nabit, hlavne po tom co to sposobuje, navyse ide zima, tak to moze byt este horsie. Pozeral som do manualu od auta a je tam na malickom obrazku zobrazene, ze servisna bateria je vzadu v kufri. Avsak neviem kde presne, viete mi poradit? Ide o 607 2,2HDI rok vyroby 2001. Je mozne tuto bateriu normalne odpojit (dat nabit/kupit novu) a neskor pripojit bez toho, aby sa napriklad zablokovalo radio (navigaciu ani telefon nemam)?

Dalsi problem spociva v zadnych brzdach, boli menene kotuce aj platnicky, avsak na STK mi zistili, ze prava zadna brzda brzdi o 28 percent menej ako lava, este dve percenta viacej a auto sa nedostane cez STK. Ako a kde to nastavit/opravit? Od menenia brzd som odjazdil nieco okolo 6000km. Aby som nezabudol, tak asi poslednych 1500km mi vypisuje, ze Brake system defective. Niekedy pomohlo vypnut motor, zatiahnut rucnu, dat ju dole, nastartovat, postlacat brzdovy pedal a bolo po hlaske. Lenze teraz mi to uz permanentne pise tu chybu a navyse do toho prisla pred ani nie mesiacom STK s rozdielom ucinnosti brzd 28 percent.

Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na baterku jsem ti už odpověděl, teď brzdy.

Mrkni se na brzdu a překontroluj si pořádně gumová těsnění. Stává se, že po čase vytvrdnou a už tak netěsí - prach udělá své a nebo brzdy zarostou bordelem. Doporučuji vyčistit, jemným brusným papírem (opravdu jemným, popřípadě použít i lehce pastu) vyleštit brzdový systém tak aby nezadrhával a veškeré nerovnosti a nečistota byla pryč. Nasadit zpátky, dát novou sadu těsnění, dát novou kapalinu která už může být zvodnatělá a odvzdušnit.

Když těsnění bude ok, zkus odvzdušnění zadního kola - je tam špatný tlak.

Také se podívej kdy si měnil naposledy brzdovou kapalinu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 10 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...