Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec mam zajem o 406ku coupe od roku vyroby 2000 a najeto do 110 tkm a jelikoz o tomhle autu moc nevim tak bych mel par otazecek:) V jake motorizaci je to nejmene poruchove? (je mi jedno jestli to bude 2.0 nebo 3.0) Jak se v nem jezdi atd.. Dekuji za kazdy postrech a popis.

Odesláno

Ahoj. To teda preju hodne stesti pri hledani auta co ma najeto 110 000km, pokud te teda neuspokoji stoceny udaj na tachometru. S tou motorizaci je to slozitejsi. Ono muzes mit osvedceny motor, auto s malo najetyma km, dobrou historii a stejne se muze srat. Na druhou stranu muzes mit auto co ma najeto vic nez hodne, servisni historie zadna a motor bude slapat a slapat... Ja jsem kupe kupoval nedavno a volil jsem motor 3.0 V6 jednak proto, ze to ke kupe, podle me, patri - preci jen je to tak trochu sportak a ten proste potrebuje trochu toho vykonu. Ja osobne si myslim, ze se spolehlivosti je na tom 3 litr podobne jako dvoulitr, akorat ze na V6-ku te servis vyjde 2x draz. Uz jen za rozvody vyplaznes poradny balik - a ty po koupi budes muset pravdepodobne udelat.

Vidim to asi takhle:

1. chces 3.0 V6 a jsi ochoten platit za vysokou spotrebu a drazsi servis.

2. chces usetrit za benzin a za opravy a nevadi ti nizsi vykon = jdi do 2.0

:roker

Odesláno

myslim, ze neni az takovy problem najit vuz, ktery bude mit najeto do tebou stanoveneho limitu. ale nenajdes ho u nas, jeho nalezeni te bude stat o dost vic namahy (nez pokud tuto podminku zrusis) a i samotny vuz bude drazsi. ja jsem do toho sel a nelituji (moje kara mela pri koupi najeto 115000). :)

jinak, jak pise f3Rd@, 3.0 dava Coupé odpovidajici dynamiku, ale chce svoje.

Odesláno

Kluci maj pravdu. Je to zhruba tak, jak napsali. Jinak když budeš hledat, tak tady na fóru najdeš už spoustu témat, kde se řešilo, jestli kupé ano či ne, jestli 2.0, 2.2, 3.0 nebo 2.2 HDi atd. Je toho tu skutečně hodně, jak o autě, tak o motorech. A o motorech se dozvíš dost i v jiných sekcích, než 406, protože je najdeš napříč Peu produkcí.

3.0 tě v provozu vyjde skutečně dráž, ikdyž budeš jezdit s lehkou nohou, už jen proto, že oproti ostatním motorizacím má trochu míň dílů shodných s ostatními 406.

Odesláno

Tak ja som taky kusok nasiel...ale dva roky dozadu.

Leenze aj tak stal...

A je to presne tak ako spominaju chlapci, historia jasna, servis, km skutocne a iba same problemy :D

Ale hadam som sa ich uz zbavil

[upravil dne 16.10.2009 Y2K]

Odesláno

A jak je to s vybavou nejsou nejaky 2 varianty jak to u peugeotu byva stary-novy model?V 406kach se moc neviznam a v kupeckach uz vubec ne tak se nechci nechat napalit.Popripade napiste co je normalni vybava a co je nadprumerna popripade jestli se to delalo v Roland garros bo Saint tropez.Dekuji za tipy ;)

Odesláno

No, pokud vezmeš 3.0 V6, tak ta výbava asi bude lepší, než u standardní 2.0. Nevím, jak ke konci produkce, ale já mám 11/2000 a k max výbavě mi asi chybí z význačnějších věcí jen stavitelný podvozek. Mám ABS, ASR+ESP (vypínatelné), 4x bag, tempomat, auto klima, origo navi (k ničemu), radio+changer+ovl. pod volantem, kůže+elektrika, šíbr.Víc nějak zásadních věcí mě nenapadá. Elektriku oken a centrál s dálkou měla snad všechna kupé, později přibyly takové věci, jako klimatizovaná schránka. Xenony to nikdy nemělo. Ještě mě napadá, že ne všechny kupátka mají el. vyhřívaná a sklápěná vnější zrcátka a elektrochrom. vnitřní zpětné zrcátko.

Z dnešního pohledu ta \"PLNÁ PALBA\", jak tu často s úsměvem čtu, není nijaký zázrak.

Na druhou stranu, jak praví stará pravda: čím míň je na ojetém autě věcí, tím míň se toho může posr.. :)

Jo, ještě co se týká spešl výbav, tak nějaké limitky se dělaly, ale krom jiné barvy čalounění nebo tak toho tam asi moc nepřidali. Byla třeba nějaká výroční limitka přímo od Pininfariny. Někdo na fóru ji myslím má? (Michaela??)

[upravil dne 17/10/09 kupák]

Odesláno

Já sem si vytoužené kupéčko koupil a teď jej chci prodat, i z toho důvodu že sem si koupil jen 2.0,ale je fakt že od rozvodů,přes spojku až po komplet přetěsnění motoru to vyšlo podstatně levněji než by bylo u V6. A co se výbavy týče mám i ve slabším autě skoro všechno jako 3.0 ,včetně červené kůže a el. sedaček. Teda kromě digi klimy,ale to je věc názoru,já bych ji teda nechtěl ani zadara,akorát to líp vypadá :D Ale osobně bych si vybíral spíš podle vzhledu,protože třeba ve stříbrném kupéčku s béžovou kůží bych asi jezdit nechtěl ,i kdyby mělo najetých 70 tis Km,a ten nejsilnější motor :D nic proti:papa

Odesláno

Myslim ze podvozok je iny teda pokial ide o tlmice a pruziny...aspon teda myslim.

A zda sa mi ze rozdiel je aj v 2,0 a 3,0 aspon ak ide o pruziny.

Odesláno

Ahoj jak psal Kupák tak je pravda že výroční limitku mám. Je to V6 a rok výroby 04/2001 ale myslím si že tam žádné výrazné rozdíly nebyly, nebo jsem alespoň žádné nezaznamenala - snad jen štítek na palubní desce s pořadovým číslem a nevím jestli se standartně dělaly sedačky do bílé kůže.

http://cz.fotoalbum.eu/Misulet/a254432/

Můžeš kouknout na fotky až mi ho vrátí ze servisu budu se snažit jich tam dát trochu víc :roker. Jinak musím potvrdit že co se týká servisu, spotřeby benzínu atd. co se tu psalo je autíčko celkem dost nákladné.

Odesláno

tak tedy tu kůžičku v bílé jsem ještě neviděl , to autíčko je vůbec pěkná , zajímavá kombinace barev , s tím servisem je to tak , že záleží , kam to dáváš , když to tady dělám , tak pro mě to nevíchází nijak víc než ostatní auta , dost záleží , kde nakupuješ nd a jaké máš slevy , jinak přeji mnoho bezproblémových km. libor

Odesláno

Rozdíl mezi nastavením podvozku je určitě, 3.0 je i přes seriově větší kola nižší než 2.0, má jiné brzdy a myslím, že nějaký rozdíl je i v jiných dílech obou náprav. Geometrie je také jiná.

to Y2K: hledal jsem cokoliv o origo xenonech a ani v serviceboxu, ani v žádném Peu servisu jsme nic nenašli. Přední lampy dělá jen Valeo a všechny jsou v homologaci pro halogen.

to Libor: jestli mi na 3.0 V6 152 kW uděláš kompletní rozvody za cenu 2.0, tak k tobě hned jedu. Nebo děláš sakra draze dvoulitry. :D

Jinak souhlas, že běžné věci tak drastické nejsou, zapalovací cívky dokonce levnější, páč nemá rampu, která by se celá posr..., olej je dražší, páč ho je víc, hydroštely, svíčky atd. vyjdou nepatrně dráž, ale hlavně je jich víc než na 2.0 nebo 2.2.

Odesláno

tak ty rozvody dražší jsou , to uznávám ,ale nejsou za 10 , jak si u mě každý stěžuje , ale je to tak , že ty náklady nejsou zase tak dramaticky vysoké proti dvoulitru - ty prachy navíc za to stojí než abych dával žrát benzín tomu mrtvému dvoulitru- to co předvádí za výkony - na to by mu melo stačit tak 6l !!!! nadšeným dvoulitrařům se omlouvám

Odesláno
Původně zaslal: Libor T16

než abych dával žrát benzín tomu mrtvému dvoulitru- to co předvádí za výkony - na to by mu melo stačit tak 6l !!!! nadšeným dvoulitrařům se omlouvám

Hm,a přitom 306 S16,nebo Gti6 je celkem raketka:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...