Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ja mám hneď niekoľko otázok nevie niekto o mieste v okolí martina, Žiliny kde čipujú ??? Aká je asi cena??? O koľko kw sa zvýši výkon ??? A posledná oplatí sa na 1.6 hdi čipovanie je to poznateľné zvýšenie výkonu a ako je to zo spotrebou???

Odesláno

neviem ti poradiť kde to načipuješ ani čo to stoji ale vela firiem za to pita okolo 200€ aj viac......a na 1,6hdi sa to podla mňa oplati sa ti zviši kruťak aj vykon da sa to tušim aj o 15kW spraviť točivy moment neviem o kolko......a kedže HDi ma turbo tak sa ti aj spotreba klesne ale tiež nie o moc podla mňa asi o pol litra na stovku pri rovnakom štyle jazdy...ale nie som odbornik, a moc som toho nenaštudoval ale čo som študoval a čo si pamatam tak by to malo byť asi tak ako som písal

Odesláno

na fore je tu toho popisana kopa...vykon by ti mal stupnut az do 30%....a ceny su okolo 300€ v tunning shopoch, ale moj znamy cipuje za 120€

A ak mas FAP tak sa cipovanie neodporuca lebo sa ti bude stale kazit.

Odesláno

za 120€ by som nad čipom rozmýšlal aj ja:D ale hold mám 1.4 benzin tak to nepripada do uvahy....a ešte jedna rada najlepšie čipovanie ja čipovanie priamo na motor.....može byť napísane že je na ten motor ale aj 2 uuuuplne rovnake motory su ine:D ale to by stalo viac ako 300€ o hodne viac:D

Odesláno
Původně zaslal: shark734

na fore je tu toho popisana kopa...vykon by ti mal stupnut az do 30%....a ceny su okolo 300€ v tunning shopoch, ale moj znamy cipuje za 120€

A ak mas FAP tak sa cipovanie neodporuca lebo sa ti bude stale kazit.

FAB mám takže si ma trocha odradil, ale ak by som sa rozhodol môžem sa ti ozvať kôli tomu tvojmu známememu???

Odesláno

na fore sa pise aj o tom ako odstranit ten FAP :D .....a ja sa s tym znamim poznam cez kamarata, tak neviem ci by sa dalo dohodnut, spytam sa a dam vediet...mal som ist k nemu na chip ale v ten tyzden som mal mensiu buracku tak penieze isli inde

Odesláno
Původně zaslal: shark734

na fore sa pise aj o tom ako odstranit ten FAP :D .....a ja sa s tym znamim poznam cez kamarata, tak neviem ci by sa dalo dohodnut, spytam sa a dam vediet...mal som ist k nemu na chip ale v ten tyzden som mal mensiu buracku tak penieze isli inde

Dík ak to pôjde pôjde ak nie nič sa nedeje aj tak dík za info:papa

Odesláno

osobne si myslim, ze ta 1.6HDi ma na svuj objem dost vysoky vykon, a urcite uz nema take vykonove rezervy, jako 2.OHDi. Urcite sa kazde dalsi zvyseni vykonu podepise na zivotnosti a poruchovosti motoru.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Ale to platí aj o 2,0

to teda neplati. Tyto motory su odlisne. 2.0HDi ma uplne inu konstrukciu jak 1.6tka. Rozdil je aj v materialoch. Sak 1.6tka je prekopana z 1.4, akurat ma zvecene vrtani a zdvih, a su tam ocelove vlozky valcu, lebo by sa ten blok rozpadel, ponevac je z hlinikovej slitiny. Pri prehrati motoru se muze cely skroutit vcetne hlavy. Ked ho cipnes na 100 kW, tepelne namahani hlavy bude obrovske. Mimoto funkce overboost muze byt pri temto motore v cinnost iba 45 sekund. Preco asi? Po cipnuti a s touto funkci by to ten motor nemusel vydrzat. Tot samozrejme muj nazor, at si dela se svojim autem kdo chce, co chce.

Odesláno

Chceš mi povedať, že pri čipnutí 2,0 sa nič nedeje. Životnosť sa neskráti a nič sa nekazí. Už len chudák spojka typická závada 2,0, ktorá odchádza aj pri nečipovanom motore. Ak to je také super, prečo nie je už od výroby vyšší výkon ale je ponechaná až taká rezerva?

Odesláno

mne nešlo o to aby sa tu ľudia hádali, len by som rád vedel či poznáte niekoho s čipnutou 1.6 a či má nejaké problémy - určite musí niekto existovať kto to už vyskúšal.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...