Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: honzza407sw

Doufám, že HDičko nemá tak choulostivý vstřiky jako třeba TDCi (nemyslíl PSA motory). Mám dovoz z Belgie - tam snad mají kvalitnější naftu než zde né? Tankuju od prva pouze na benzině verva diesel - je to jejich nějaká lepší nafta. Ale s tim aditivem asi začnu taky - říkáte tedy, že mám spíše volit ten Vif?

Tak už ho mám doma. Kupoval jsem ho u Štangla zimní za 182kč těch 650ml. Kdyby nezviklo toto téma, tak bych ani snad neuvažoval, že bych tam něco lil než naftu navíc:D. Je fakt, že ta nafta zde v ČR není kvalitou vůbec srovnatelná třeba s německem. Zachraňuju to tím, že tankuju pouze na benzíně tu jejich lepší verva naftu. Ale s tím aditivem to snad bude ještě lepší:super. Nerad bych ještě dělal nové vstřiky nebo měnil čerpadlo za raketu pěněz. Čaute

[upravil dne 12/10/09 honzza407sw]

Odesláno

Tak už ho mám doma. Kupoval jsem ho u Štangla zimní za 182kč .Nerad bych ještě dělal nové vstřiky nebo měnil čerpadlo za raketu pěněz. Čaute

[upravil dne 12/10/09 honzza407sw] tak dej vědět, jestli si zpozoroval ňákej rozdíl.

Odesláno
Původně zaslal: brutall

Tak už ho mám doma. Kupoval jsem ho u Štangla zimní za 182kč .Nerad bych ještě dělal nové vstřiky nebo měnil čerpadlo za raketu pěněz. Čaute

tak dej vědět, jestli si zpozoroval ňákej rozdíl.

Myslíš rozdíl jako hlučnost/chod/spotřeba???

Odesláno

přesně, asi první co zpozoruješ, je hlučnost.

Myslíš, že klesne hlučnost? Tak jestli je to jako kvalita paliva srágora x kvalitní nafta - tak bych tomu i věřil.

Kdysi jsem nalil aditivum od agipu (tenkrát bylo snad i přes den tady ne severu -15 až-20:D) do octavie a to byl tedy pozorovatelný rozdíl. Třeba ta hlučnost byla opravdu nižší, celý běh motoru byl jemnější. Spotřebu jsem nepočítal, tak nevím jestli jí to ovlivnilo. Pak jsem koupil aditivum od jiné značky a tyto změny jsem už nepozoroval.

Tak jsem zvědav na ten zimní VIF, čekám až vyjedu nádrž a pak už nastálo s vifem:super.

Odesláno

A nevíte někdo, od kdy se doporučuje dávat už to zimní aditivum?? Až klesnou teploty pod nulu, nebo je to dobry dávat už teď, když se teploty pohybujou okolo 10stupňů??

Odesláno

byl jsem vždycky proti jakýmkoliv sračkám do paliva,ale na základě kladných ohlasů zde na foru jsem to taky zkusil, používám VIF přes půl roku a motor se určitě ztišil,doufám,že to bude mít vliv i na čistotu a správný chod palivové soustavy ;)

Odesláno

Než uhodí mrazy dávám COMMON RAIL DIESEL SYSTEM CLEAN & PROTECT od PRO TECu měl by na sebe vázat i vodu která se v nádrži vždy nashromáždí. Pak už jen zimní VIF. V létě jen občas.

Odesláno

Myslíš, že klesne hlučnost? Tak jestli je to jako kvalita paliva srágora x kvalitní nafta - tak bych tomu i věřil.

Kdysi jsem nalil aditivum od agipu (tenkrát bylo snad i přes den tady ne severu -15 až-20:D) do octavie a to byl tedy pozorovatelný rozdíl. Třeba ta hlučnost byla opravdu nižší, celý běh motoru byl jemnější. Spotřebu jsem nepočítal, tak nevím jestli jí to ovlivnilo. Pak jsem koupil aditivum od jiné značky a tyto změny jsem už nepozoroval.

Tak jsem zvědav na ten zimní VIF, čekám až vyjedu nádrž a pak už nastálo s vifem:super.

Potom se nezapomeň podělil o zkušenost, jak to dopadlo, jak jsi spokojen!:papa:papa
Odesláno
Původně zaslal: Otan

Potom se nezapomeň podělil o zkušenost, jak to dopadlo, jak jsi

spokojen!:papa:papa

Jasně, že podělim;). Teď tam mám přibližně 1/2 nádrže, takže přemýšlím, že tam naleju tak těch 60-80ml vifu a dotankuju to do plna - se to snad taky promíchá né?:myslim. Horší je, že dneska ráno jsem dal piškota k doktorovi a bude až ve středu - možná až ve čtvrtek:(. Týjoo když to teď tak počítám, tak jsem dal za pět měsíců do servisu tak 30 tyček - no hrůza:o. Když jsem předkládal co bude potřeba udělat a vyměnit, tak přijímací technik koukal jak magor:D. Ale to jsem OT.

Odesláno
Původně zaslal: alihen

asi bol zaskoceny z toho, ze sa vyznas viac ako ON ;)

To ani né, ale spíš, že musím mít pěknou šunku:D. Když to spočítám, tak na faktuře je 11 úkonů:D. Jsem zvědav co odstraněj a s čím se budu muset dál trápit nebo se s tím smířít:(.

[upravil dne 13/10/09 honzza407sw]

Odesláno

Původně zaslal: Otan

Potom se nezapomeň podělil o zkušenost, jak to dopadlo, jak jsi

spokojen!:papa:papa

Jasně, že podělim;). Teď tam mám přibližně 1/2 nádrže, takže přemýšlím, že tam naleju tak těch 60-80ml vifu a dotankuju to do plna - se to snad taky promíchá né?:myslim. Horší je, že dneska ráno jsem dal piškota k doktorovi a bude až ve středu - možná až ve čtvrtek:(. Týjoo když to teď tak počítám, tak jsem dal za pět měsíců do servisu tak 30 tyček - no hrůza:o. Když jsem předkládal co bude potřeba udělat a vyměnit, tak přijímací technik koukal jak magor:D. Ale to jsem OT.

Možná si chtěl napsat, že jsi O.K. , ale můžu se mýlit, jinak však toho moc nechceš - asi rozvody, samozřejmě oleje a úkony s tím spojené, snad brzdy a takovou malou GO, zkrátka, co je třeba, no, nic moc.:papa:papa
Odesláno

Možná si chtěl napsat, že jsi O.K. , ale můžu se mýlit, jinak však toho moc nechceš - asi rozvody, samozřejmě oleje a úkony s tím spojené, snad brzdy a takovou malou GO, zkrátka, co je třeba, no, nic moc.:papa:papa

Zrovna rozvody to nejsou:aut. Dělám sadu spojky + silentbloky na motoru (nevím kolik a jakej nakonec to bude) + teče mi olej někde mezi motorem a převodovkou (už vyřešeno) + podtlakový okruh brzd (tvrdne brzda) + prasklá hadice u chlazení-topení (čekám... - snad zítra dojde) + nějaké fičury kolem reproduktoru PP dveří + doplnit servo olej (mám ho OK, ale radči před tou zimou ať je ho víc:D - měl jsem problémy se servem, tak se o něj bojím) + pískají mi zadní brzdy (asi se to nebude řešit - musel bych měnit desky, ale ty mám dobré) + pneuservis ať jsem připravenej na tu zimu:blicismajlik. Snad je to všechno...

Znova sorry za OT

ZPĚT K TÉMATU

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...