Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

neidentifikovatelné klepání v nápravě


F.I.K

Recommended Posts

Zdravim, mám 306 xr 1,6i. Auto je na stavitelnym podvozku, předek cca-80mm, zadní torzky zatím odolávaj veškerému nátlaku, takže zatim jako série. kola mám 7x15 et35 s pneu 195/45. Ve předu 7mm vzadu 21mm podložky na obou stranách.

A ted k problému: mám nový čepy řízení, čepy na ramenech i stabilizační tyčky. Jakmile přejedu sebemenší hrbol, tak se ze předu asi z pravý strany ozvou rány, jako by mi mělo upadnout kolo. Obvinoval jsem stabilizačky, ale po včerejší výměně pazvuk stále přetrvává. Dneska bylo auto na jámě, montpákou jsem bral snad za všechno a nikde žádná vůle. Vše jak má být, jenom ten rachot je k zbláznění.

Nenašel by se někdo, kdo měl stejný problém? Dočasně to řešim rádiem, ale nechce se mi moc čekat až mi při testování přilnavosti upadne kolo.

Díky za každý názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice trocha mimo, ale ty mas na 306 vpredu 15\" kolesa s ET 28:myslim (po odcitani podloziek) . . . nesuchaju ti nahodou?

A inak mozes mat vymlatene horne ulozenie tlmica, ale neviem ci by to robilo taku ranu pri nerovnostiach, to skor \"skace\" pri toceni:nevim

Inak ja by som to tipol na zadny silentblok ramena, netaha ti auto sem tam?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nene neštrejchaj, vepředu by pod lem šly ai hodně nafest, ale ten předek je tak trvdej, že to snad tolik ani nepropruží. Když sem tam podložky neměl, tak mi přední gumy braly při plnym rejdu o plasty v podběhu a zadní škrtaly vnitřkem, až snížim i zadek, tak možná budou brát o hrany na lemech, ale to už se pak pošteluje :D Jinak auto neplave a neuskakuje. To horní uložení už mě taky napadlo, ale nikdy sem neslyšel, aby to dělalo takový rány, to by mi v tom spíč tak chrčelo a rachtalo při točení. Ale asi mi nezbyde, než vyměnit ho taky, jestli na nic nepřijdu. Třeba to bude ono.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja si tiez myslim ze to bude hornym ulozenim, ale nemusi byt chyba v lozisku, skus otvorit kapotu, klakni si ku kolesu a skus nim hybat ako keby dnu a von, a pozeraj na maticu ktora je hore na tlmici, ci nema volu do stran, mne to tiez robilo, a este by to mohol robit aj tlmic...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 týdnů později...

Tak konečně vyřešeno! moh jsem se matlat v nápravě jak chtěl, a při tom stačilo jen vyměnit přední laminátový nárazník typu \"prohrnovač\" který místama trochu nepasoval a asi klepal za originál a mlácení je fuč :) ale bylo by to asi to poslední, na co bych vsadil...

Jo a s tim ET jsem se malinko sek. Při výměně za zimáka došlo ke zjištění, že neni 35, ale 25 :D toš tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...