Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 207 by James


207James

Recommended Posts

Tak já auto 2x ročně voskuju, pokaždé po zimě a před zimou, míchám si na to několik druhů vosků dohromady, viz. návod tady http://www.nissanclub.cz/clanek/pece-o-lak-automobilu-80 . V létě tak 1x týdně auto umyju PH neutrálním šamponem abych nesmyl vosk a utřu jelenicí, nic víc a auto se krásně leskne. Ale poslední dobu uvažuju, že přejdu na autokosmetiku Dodo Juice.

[upravil dne 27/5/11 11:09 207James]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proboha toho článku bych se opravdu nedržel, už to málo, co vím o detailingu mi stačí, abych poznal že dost věci z článku jsou naprostý hlouposti (viz oleje apod.)

Jestli se chceš o svýho puga kvalitně postarat, zapomeň na turtle wax, armor all apod. a přejdi na výrobce jako je AutoGlym nebo DODOjuice, nesrovnatelně lepší kvalita za velmi podobný peníz (AG opravdu není drahý). Doporučuju stránku www.detailing.cz, tam se můžeš dozvědět VŠE ohledně péče o auta.

Frozz :papa

[upravil dne 27/5/11 12:31 Frozz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já v současnosti používám kosmetiku Korrek. Obvykle vezmu 2/3 Korrek kestovaha (tvrdý vosk) a 1/3 barevného vosku od Sonax nebo Turtle wax a touto směsí voskuju, výsledek je výborný, ale Dodo juice je ještě lepší, takže jak vypotřebuju stávající vosky, tak asi objednám Dodo Juice a Glim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Dnes menší upload, nechal jsem po 4 letech vyčistit klimatizaci, ani nijak moc nesmrděla, ale spíš jsem začal pociťovat, že nějak pomalu a málo chladí. Doplnili mě asi 200g chladiva a vydezinfikovali přípravkem od Valea, auto teď smrdí jako okena a mentol. Dále jsem vyměnil starý kabinový filtr za origo od Valea. Mno a z Francie mě došla hračka na palubku:).

22167063.th.jpg

31467157.th.jpg

11226697.th.jpg

68216572w.th.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pipistrel: U toho filtru je špatné, že není uložený v žádném boxu, je jenom volně položený pod výdechem u skla, takže když prší, nebo když umýváš auto, tak musí být pod vodou, to samé, když stojíš pod stromem, tak na něj přímo padá listí a všechno možné.

Buga: Koncovka je pěkně zabalená v krabici v tvojí krabici, ale už jsem to začal řešit, zjistil jsem, že nejlepší, je vyřezat ten otvor do nárazníku horkou strunou, aby nebyly otřepy, našel jsem firmu, která to dělá, teď jenom najdu nějakou 207 která má výřez v nárazníku, obkreslím si to na papír a nechám to vyřezat, následné přivaření koncovky je domluvené už od jara.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 měsíců později...

Po hodně dlouhé době nějaká změna, nechal jsem nastříkat přední nelakované plasty v nárazníku do černé metalízy. Protože je stále zataženo, tak to vypadá na fotce nic moc, další fotky budou následovat až přezuji na letní 17\" a vyčasí se :)

20120224111352.jpg

20120224111432.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Premyslel jsem, ze tam nalepim nejakou folii, ale do lakovny jsem naraznik vezl rozdelany, z lakovny prisel slozeny a znova rozlozit, nalepit folii a slozit by trvalo vecnost. Jako nahradni reseni jsem navoskoval 4 vrstvy vosku.

Koncovka vyfuku se resi, ale snazim se sehnat zadni naraznik v oranzovem laku uz s ohybem pro koncovku, abych nemusel vyrezavat strunou vyrez, ale pokud do leta nic nesezenu, tak tam necham vyrezat otvor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Po opravdu dlouhé době jsem zpět, poslední dobou nějak nic nestíhám, tak jsem to tady zanedbával. Na autě nic moc nového, jenom se začínám bavit detailingem, v nejbližší době se chystám na jarní očistu 207, prozatímní výsledky detailingu (zatím bez 207) jsou tady:

http://www.detailingclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=702

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...