Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

tempomat  

1. 1. tempomat

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Myslím, že tohle léto bylo velmi úrodné na dodělání tempomatu do našich aut, ať už to byl origo nebo nějaká přestavbová sada...

Tak se pochlubte jestli máte, používáte nebo plánujete zástavbu tohohle pomocníka do auta. Samozřejmě mě zajímají i negativní názory (myslím, že jich ale moc asi nebude :) )

Co spotřeba? Já se dostal na cestě do Itálie na dovču na krásných 5 litrů na sto.... cesta tam i zpět 3200km 98% po dálnici na tempomat rychlostí 130km/hod (GPS ukazovala 121 :D )

Odesláno

Ty mede, spotřeba klesla o 1,5l? tzn. že díky němu jezdíš podle předpisů? ;)

temp. bych chtěl, ale ted to není priorita, první musí auto dobře šlapat. trápí mě turbo a další opravy :(

Odesláno

pouzivam ho kde to jde, mesto, obycejne silnice, dalnice, na dovolenou do Italie uplne super, prumerna spotreba s tempomatem a prumerem 120kmh 8,2 LPG.

Skoda jen ze na D1 se ve vetsim provozu zas tolik neda vyuzit, pac ostatni nejsou schopni jezdit nejakym normalnim stabilnim tempem, takze je bud brzdim ja a nebo kdyz mam nastavenou vetsi rychlost tak ho zase musim kazdou chvili vypinat, pac mi tam vjede bud autobus, kamion, osobak plouzici se 110 a neschopny chvilku pockat nez ho predjedu atd.

Odesláno

je pravda, že od doby, co ho mám, spotřeba opravdu klesla a jezdím \"skoro\" dle předpisů :D

využívám ho opravdu, kde to jen jde i při cestě na noční šichtu, kdy projedu celé město bez zastavení ;)

Odesláno

Mají tmpomaty v Pažoutech taky funkci omezovače? U meganů se právě přepíná, jestli tempomat, tedy \"podržení rychlosti zespoda\", nebo omezovač, omezení rychlosti zeshora. Samozřejmě ten omezovač je natolik sofistikovaný, že při prošlápnutí plynu normálně zrychlí nad omezení. To je pro případ potřeby třeba předjíždění. Tempomat má zase paměť, takže při řazení není třeba vůbec šlapat na plyn, stačí aktivovat tempomat. Ten přečte poslední nastavenou rychlost a k tý se snaží se dostat.

Odesláno

ten muj originalni ve 406 funguje tak, ze si nastavim do pameti rychlost, ale z kopce se to klidne rozjede i rychleji, takze omezovacem se to nazvat neda, proste se to rozjede na tu rychloust co brzdi z kopce motor se zavrenou klapkou vzduchu na dany rychlostni stupen

Jinak pokud prerazuju rychlost, staci opet jen pohnout packou a bez slapani na plyn se to vrati na nastavenou rychlost, pohybem packy nahoru nebo dolu pak muzu nastavenou rychlost zvysovat nabo snizovat

Odesláno

přesně takhle funguje i můj neoriginální

to co má omezovač, má určitě elektronický plyn

u mechanického čerpadla nebo benzínu s ovládánou klapkou plynovým lankem si nějak neumím představit, jak by to bylo technicky vyřešené

Jinak ten omezovač mají rodiče v C4 picasso a oproti hodně využívanému tempomatu ho nevyužívají, protože ta akcelerace plným plynem má maličké zpoždění, které může být někdy rozhodující

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

ten muj originalni ve 406 funguje tak, ze si nastavim do pameti rychlost, ale z kopce se to klidne rozjede i rychleji, takze omezovacem se to nazvat neda, proste se to rozjede na tu rychloust co brzdi z kopce motor se zavrenou klapkou vzduchu na dany rychlostni stupen

Jinak pokud prerazuju rychlost, staci opet jen pohnout packou a bez slapani na plyn se to vrati na nastavenou rychlost, pohybem packy nahoru nebo dolu pak muzu nastavenou rychlost zvysovat nabo snizovat

jj... Takhle funguje normální tempomat. Omezovač de-facto v tomhle režimu taky neumí víc. Jen při postupném sešlápnutí plynu po dosažení rychlosti přestane přidávat. To je vše, co omezovač umí... Jo... a nevypíná se sešlápnutím spojky a brzdy. Je aktivní stále, oproti tempomatu.

[upravil dne 28.9.2009 Edison]

Odesláno
Původně zaslal: punkac

přesně takhle funguje i můj neoriginální

to co má omezovač, má určitě elektronický plyn

u mechanického čerpadla nebo benzínu s ovládánou klapkou plynovým lankem si nějak neumím představit, jak by to bylo technicky vyřešené

Jinak ten omezovač mají rodiče v C4 picasso a oproti hodně využívanému tempomatu ho nevyužívají, protože ta akcelerace plným plynem má maličké zpoždění, které může být někdy rozhodující

Joooo... to máš recht. Já na meganu taky i ve městě raději tempomat, než omezovač. Jinak jsem vcelku nechtěl rozlyšovat akcelerační systémy... Jen mě to zajímalo obecně.
Odesláno
Původně zaslal: Edison

Mají tmpomaty v Pažoutech taky funkci omezovače? U meganů se právě přepíná, jestli tempomat, tedy \"podržení rychlosti zespoda\", nebo omezovač, omezení rychlosti zeshora. Samozřejmě ten omezovač je natolik sofistikovaný, že při prošlápnutí plynu normálně zrychlí nad omezení. To je pro případ potřeby třeba předjíždění. Tempomat má zase paměť, takže při řazení není třeba vůbec šlapat na plyn, stačí aktivovat tempomat. Ten přečte poslední nastavenou rychlost a k tý se snaží se dostat.

Takto to má rozhodně moje 307. Dvě polohy. Tempomat nebo omezovač. Bohužel omezovač mi nefunguje \"Speed control faulty\". Údajně by bylo třeba vyměnit plynový pedál. Na to peču. Beztak bude někde přelomený drátek nebo špatný kontakt v konektoru.

Tempomat jede normálně.

Odesláno

ja ve schematech pro 406 starsi model nasel jakesi zapojeni nejakeho bzucaku pro varovani prekroceni rychlosti, patrne se nastavila aktualni rychlost vozidla a pri jejim prekroceni zaznel varovny signal

Odesláno

Funkci toho omezovače bych tedy asi nevyužil, věru si to nedovedu představit. U tempomatu, když mě někdo zbrzdí, zpravidla nejprv sám zrychlím podle potřeby, a pak jej teprve zase zapnu, tempomat sám dá při rozdílu rychlostí plný plyn, což většinou není třeba.

Odesláno

jj taky to tak vetsinou delam, ze zrychlim prislapnutim plynu a pak teprve znovu zapinam tempomat, je to i trosku plynulejsi, nez kdyz tempomat hodi plnej kotel :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...