Miku Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 Tak už je opět doba , kdy každý blázen do prkýnek přemýšlí kam v zimě vyrazí. Je tady někdo , kdo byl spokojen ( nespokojen ) s lyžováním v Rakousku , Itálii , Francii nebo Švýcarsku ? Citovat
olda Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 Taky dám asi brzo seřídit lyže.Jinak ve Švýcarsku pohoda,ceny jsou skoro jak v Čechách,sjezdovky paráda,jen nemám rád rád Engelberg titlis,moc úzké sjezdovky. Citovat
Miku Odesláno 15. září 2009 Autor Odesláno 15. září 2009 Oldo , šlo by se více rozepsat o Švýcarsku , dost mě láká. Citovat
punkac Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 mě zase láká Itálie, nemůžete někdo něco doporučit? Citovat
elton Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 Hm, já tak letos budu rád, když se dostanu na Ramzovou nebo do Zlatých hor:myslim Citovat
Miku Odesláno 15. září 2009 Autor Odesláno 15. září 2009 Letos v únoru jsem byl v Itálii ve středisku Adamello ski (Tonale - Ponte di Legno - Temú) a byl jsem zklamán Citovat
punkac Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 můžeš se rozepsat? délka a kvalita nebo obtížnost sjezdovek, cena verzus kvalita služeb narváno? Díky Citovat
permonik7 Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 Vřele doporučuji Les Menuires - Francie. Dražší, ovšem luxusní lyžařské podmínky;) Tady skutečně cena odpovídá kvalitě. Citovat
Ajdamek Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 Původně zaslal: permonik7 Vřele doporučuji Les Menuires - Francie. Dražší, ovšem luxusní lyžařské podmínky;) Tady skutečně cena odpovídá kvalitě. Tam letos plánuju jet, kde jsi byl ubytován? Citovat
olda Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 Tady jsou de fakto všechny střediska,nejenom CH.Jinak líbí se mi tu,že si ve frontě na lanovku ani nestihneš vykouřit cigáro.Musíš si ale zvyknout na švýcary,protože jejich IQ dosahuje sotva dvouciferných hodnot :DJinak tady je výběr švýcarska. Citovat
wooody Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 nejlepší lyžování co sem zažil byl Kaprun v Rakousku, lidí přiměřeně, bez front přijedu a jedu sjezdovek jak nasr***o, neustále upraveno...... můžu jeno doporučit... Citovat
punkac Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 Původně zaslal: Miku permonik7 - trochu více informací Permoník7 je žena, má to i v podpise Citovat
Miku Odesláno 15. září 2009 Autor Odesláno 15. září 2009 pro punkac : středisko Temú je starší a hůř vybavené - úzké sjezdovky , kdy se protínají červená a modrá (při dost razantní jízdě mi přejel vláček italských vojáků z modré , takže jako vojín přisahající věrnost Varšavské smlouvě jsem málem snížil stav vojáku NATO ). Ze starých dvousedaček na nás při mrholení kapala vazelína . Ponte di Legno sjezdovky trochu širší , ale opět nepříjemné křížení , poměrně dobrý výběr sjezdovek. Tonale - asi nejlepší , s ledovcem Presena 3016m - poměrně široký ale málo prudký a jedině možnost výjezd nahoru díky krompáči trochu kazí radost ( ale pohled na okolí je boží ).Sjezd z ledovce slabší pasáž až do Paradiso 2585 od tama slušná černá do Tonale 1883 - problém byl v lyžařích , kteří na černé neměli co dělat. Protější kopce byly přesně pro ten typ lidí , kteří si dají \"bombardino\" v místních barech a vyhlížejí na azuro a široké pláně sjezdovek (krátkých a přeplněných). Nejlepší na této straně byla červená Alpino 4500m dlouhá a pak ještě na pravé straně dvě červené Tonale occidentale a Contrabbandieri (málo lidí a možnost vlítnout do volného terénu). Jinak lze sjet ze střediska Tonale do Ponti de Legno na lyžích. Mezi těmito středisky je kabinka (asi dva roky ), takže se můžeš podle počasí a stavu lidí přesunovat mezi středisky. Ráno ledovec , odpoledne jinde. Toto hodnotím jako velice výborné. V Ponte je krytý bazén , perfektní po celodenním lyžování - musel jsem sám , srabíci se mnou nechtěli chodit , ti mladí dnes nic nevydrží Pro někoho , kdo rád lyžuje rychlé a prudké sjezdovky toto středisko není , ale pro normální lyžaře pohodáře SUPR. Citovat
permonik7 Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 Je to pár let zpátky, nepamatuju si přesně název penzionu. Bylo to asi 200m od centra Les Menuires ( vypadalo to tam jako na náměstí, ale všude spousta sněhu). Vylezeš z hotelu v lyžákách, před hotelem nasadíš lyže a sjedeš k nejbližší sjezdovce, v mém případě to bylo asi 150m. Vyjeli jsem si i do Val Thorens, taky skvělý sjezd. Byli jsme tam 5dní a bez jídla, s dopravou a permanentkou pro všechna 3 údolí to vyšlo 12tis.na osobu. Dalo se jezdit na jakkoli obtížných sjezdovkách, nikde jsem se nemusela nikomu vyhýbat, frontu na lanovku jsem nezažila, ochotu a trpělivost vlekařů jsem absolutně nechápala, ale tam je to prostě normální. Jediné mínus mají francouzi ze to, že jsou líní mluvit jinak než francouzsky. Ale jak říkám, stálo to za to a zatím jsem nezažila lepší lyžbu:super Jojo, jsem žena, skvělý postřeh;) Citovat
Medvěd Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 Kdo se přátelí s nevyzpytatelnými prkýnky musí být blázen. Já to párkrát zkusil a už nikdy více - mám své kosti v těle rád v počtu, který matka příroda považuje za normální. A vůbec - dejte pokoj, zatím je léto tak si zimu dejte za klobouk. Citovat
punkac Odesláno 15. září 2009 Odesláno 15. září 2009 2Miku a Permoník díky přesně takovýhle \"výcuc\" jsem potřeboval a lyžím zdar 2Medvěd nemrač se na svět, prostě jen potřebujeme info před nadcházející sezonou, stejně jako před prázdninama scháním info o tom, kterou řeku pojedu nebo na kterej kopec vylezu. Já to mám těžký, sporty s balóny mě absolutně nic neříkají, na kole nejezdím od doby, co mám řidičák. V létě akorát pěší turistika nebo voda a v zimě lyže. U všech sportů mám absolutní respekt před živlem jako je počasí, voda a sníh, nemachruju, proto si myslím, že si nikdy nezpůsobím úraz svou vlastní blbostí a počet kostí od matky přírody zůstane zachován:) Taky nemám rád zimu městského typu s řozbředlým sněhem ale zima na horách je kouzelná a o tu nám jde především Ahoj a užij si český i saský švýcarsko, jestli pojedeš Citovat
Miku Odesláno 16. září 2009 Autor Odesláno 16. září 2009 Běžky mám docela rád , dřív jsem běhával , nic těžkého (málokdy jsem trefil mázu) , v poslední době však už jenom carving... Ale na běžkách , pokud se najde skupina bláznů se člověk perfektně vyblbne. Ráno kouknu na Panoramu , zvednu telefon , cinknu stejnému bláznovi ( nebo jedu sám ) a na Pustevnách nebo Bílé jsem za cca 30 minut , dopolední lyžování není špatné. Citovat
Vvitty Odesláno 16. září 2009 Odesláno 16. září 2009 bezky jsou jediny lyzovaci sport, co provozuji :-) Tedy, provozoval jsem, dokud jsem jeste bydlel na Vysocine, pak nejak nebyla moznost a cas... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.