Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zapojeni zasuvky na vozik


Georginek

Recommended Posts

Zdravim, pred tydnem jsem dokoncil generalku na voziku, ted je jako novy i kdyz vyroba je 85. Akorat mam problem se zasuvkou u auta.

Vyzkousel jsem to na Citroenu C4 a vsechno fungovalo vcetne mlhovek.

Ale na tu technickou jsem chtel jet s Huynaiem Accent dovoz z nemecka, a tam mi bohuzel nefunguje skoro nic.

Mlhovka se vubec nepusti, jedine svitej svetla, ale pokud se zapne blinkr, tak svetla zhasnou a blinkr sviti, a kdyz se zmackne brzda tak blikaj koncovy svetla......No hruza, s tim bych asi neprosel.....

A tudiz vas zadam o radu, chyba bude asi nejspise v zasuvce u toho Accenta. Nasel jsem na netu minimalne tri schemata zapojeni a jak poznam ktere je to spravne?? Prikladam 3 schemata na kterem je to uplne prehazene...

http://zmyleny.net/?clanek=136

http://aroclub.svarov.cz/phprs/technika/zasuvka.htm

Jeden je v priloze a dva jako odkaz.......

BTW jeste jedna otazka, chtel jsem tu zasuvku na Accentu rozebrat, ale srouby jsou prirezle k matce, jak to nejlepe povolit?

[upravil dne 14/9/09 Georginek]

[upravil dne 14/9/09 Georginek]

ZZOA.doc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta tři schemata jsou všechna stejná!

V čem je problém?

Měl bys vzít voltmetr a zkontrolovat toho Accenta.

Zarezlé šrouby jedině uřezat flexou.

Nedávno jsem montoval tuto zásuvku podle fotky - stála 74 Kč a montovala se naprosto světově - vnitřní výlisek má bytelné šrouby na svorkách a při montáži nic nepřekáží - celek se nakonec přikryje a připevní masivním krytem ze slitiny. Jedinou nevýhodou snad je, že je stříbrný a nikoli černý, ale na to se dá zvyknout.

[upravil dne 14.9.2009 P607Olda]

[upravil dne 14.9.2009 P607Olda]

post-0-1410960968_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to sem dával několikrát, jak obrázek tak důvod proč to dělá, je to zpusobený oxidací uvnitř zásuvky, když se tam dostrava voda tak mosaz oxiduje tak až to zaroste a zkratuje se to. Bud vyčistit a nebo vyměnit, já bych měnil za novou, ale když chceš šetřit tak to vyčisti znovu zapoj a pak to namatlej vazelínou a zadekluj

[upravil dne 14/9/09 Radek Hurvajz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dekuju, ty schemata jsou opravdu stejna, nevim asi sem se predtim spatne podival. Kdyby slo vlezt dovnitr tak uz bych to vyzkousel, bohuzel tam sou srouby a na druhy strane matka, a nemuzu to povolit. Na flexu tam misto neni protoze ty matky jsou zapusteny v ty zasuvce. Maximalne me tak napada vzit velkej vrtak a uvrtat hlavicku tech tri sroubu pak by to snad melo jit vytahnout. Pokud bude zasuvka spatna, samozrejme koupim novou.

Odkud ostatne vede ten drat do ty zasuvky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě v takové situaci jsem byl - šrouby byly beznadějně zarezlé. Takže jsem hlavičky ufiknul flexou a tím zničil zásuvku. A pak dal novou za těch 74,-.

Drát do té zásuvky vede obvykle od jednoho zadního světla. Zadní světla bývají udělané tak, že k jednomu jsou přivedeny úplně všechny signály, je tam konektor s více vodiči a od něj odchází druhý konektor s méně vodiči ke druhému světlu. Podívej se pod tapecírunk.

Jak už psali přede mnou, chyba bude asi u vodiče nebo kolíku kostry v zásuvce. Vyčisti, napruž kontakt. Mně ovšem tyto zásahy tehdy nepomohly, koncové světlo pořád svítilo \"na heslo\", tak jsem to vyměnil.

Ještě detail - použil jsem dutinky a krimpovací kleště - výsledek vypadal opravdu \"profi\" a měl jsem z toho radost. Bylo to dělané dost tenkým kabelem, asi 7 x 0,5 mm2, tak jsem zemní kabel posílil ještě 1,5-kou (na fotce to bílé napravo).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...