Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

caute. mal by som na vas otazocku. mozno blba ale nestretol som sa s tym este.

existuju led ziarovky ktore su ako nahrada za klasicke. napriklad v obrysovych svetlach mam w5w ziarovku. chcel by som tam dat ale taku istu len LED.

jedine co ma zaujima ci je vlastne legalne to pouzivat. v podstate mam na auto schvaleny nejaky typ ziarovky. takze by malo byt jedno aka technologia, ked ten typ ziarovky suhlasi. alebo sa mylim?

dakujem za odpoved.

Odesláno

neviem ci je to povolene, ale z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze kym tam das nejaku normalnu bielu (nie cervenu, modru a podobne) tak do toho drbat nebudu.. len na farebne su ti nasi slovaci nejaky nachylny.. osobne tam mam vysokosvietive trojledkove - bielej farby.. najblizsie este nejake bielsie ziarovky do stretavaciek a bude sa mi to uz pacit 100%tne.. ;)

Odesláno

ja mam v stretavackach H4 cool blue. svietia pekne na bielo. ale parkovacky mi to kazia, tie su klasicke a svietia na zlto. preto tam chcem dat biele led, aby to bolo rovnake. nechystam sa ziadne farebne experimenty stvarat. takze s kludom mozem dat, nebudu do toho rypat. diky

Odesláno

aj na 206ke ich dost vidno, kedze su dost daleko od stretavaciek.. a aj kamos co je policajt tak vravel, ze s tym nerobia problemy.. akurat ze nemam davat farebne, lebo to uz prekaza viacerym (ale farebne som aj tak nechcel, sa mi to paci takto :) )

Odesláno

tak ich tam teda dam. vlastne musim kupit najprv. a ked uz som pritom neviete nejaky dobry eshop na tieto ziarovky? pozriem ich aj v obchode normalne ale chcem si aj na nete porovnat.

potom sem hodim nejake foto.

Odesláno

mindwipe ak by si chcel do stretavaciek biele tak skus osramy silverstary, mam ich v dialkovych a svietia na bielo.. len neviem ako to je s zivotnostou..

Odesláno

som si akurat cital o nightbreakeroch.. ale tie vraj maju strasne ubohu zivotnost.. no uvidim, este mam cas.. prijmy mi uz aj tak skoncili na toto leto a meniny su este daleko.. :P najblizsie az sa stretneme mi ukazes tie tvoje dialky.. :)

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Nevim, dneska jsem chtěl měnit parkovačky za led smd, na jedné straně jsem ji vyndal a zandal v pohodě, ale na druhé straně, kde je trubice a nádoba na odstrikovače ji tam prostě dostat nemůžu, i když si sundám vše co je možné, tak se tam nedostanu. Tenhle problém nikdo neřešil? :)

btw na levý straně z pohledu řidiče mi jedna ledka spadla někam pod abs nebo tam někam, nepropadla, nenašel jsem ji, tak asi zapadla někam kde už ji nikdo nikdy nenajde. Může taková ledka způsobit nějakej problém, když zapadne někam kam nemá? :-/

Odesláno

Ad zarovky - Nightbreaker jsou v poho. Zivotnost nic moc, ale vzdy me to bez problemu reklamovali. Takze za 500 nekonecny prisun zarovek

Ad. diody v parkovackach - nedoporucuju. Maji maly odber a kontakty proto zaoxiduji a nesviti to. Aspon na trech autech ze tri se to stalo

Odesláno
Původně zaslal: tomyk

Ad zarovky - Nightbreaker jsou v poho. Zivotnost nic moc, ale vzdy me to bez problemu reklamovali. Takze za 500 nekonecny prisun zarovek

Ad. diody v parkovackach - nedoporucuju. Maji maly odber a kontakty proto zaoxiduji a nesviti to. Aspon na trech autech ze tri se to stalo

Kontakty viac oxiduju pri vacsom prude kedze pri znecistenych kontaktoch tam prebieha elektroliza. :)

Odesláno
:D Jednoducho cim viac bude zaoxidovany kontakt a cim vacsi prud cez kontakt pojde tym vacsi bude ubytok napatia na danom spotrebici. V tomto pripade to znamena ze dioda ti bude svietit spolahlivejsie ako ziarovka ktora spotrebuje vacsi prud.
Odesláno
Původně zaslal: Gitarista001

:D Jednoducho cim viac bude zaoxidovany kontakt a cim vacsi prud cez kontakt pojde tym vacsi bude ubytok napatia na danom spotrebici. V tomto pripade to znamena ze dioda ti bude svietit spolahlivejsie ako ziarovka ktora spotrebuje vacsi prud.

Tak proc me na zadnem aute po delsi dobe dioda nesviti?

Odesláno

Nesvieti alebo prestane svietit ? Lebo ak sa ti nerozsvieti ani po tom ked ju ocistis odisla koli narazom prudu ktory vznika pri zapnuti svetiel. Preto ja som si dal led diodu do serie s usmernovacou diodou a na kontakt k ledke som pripajkoval kondenzator. Tym som ziskal to ze dioda mi tak skoro neodisla + efekt z BMW X5 a to pomale zhasinanie prednych parkovaciek. :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...