Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Manualní stahování oken - prasklé lanko


Guest Jirkam

Recommended Posts

Ahoj,Nevím jak vám ale mě se vždycky stává že když něco na 306 spravím tak se hnedka pojebe něco jinýho :grr Prasklo mi lanko u předních dveří u řidiče v tom mechanismu u konce.Vedou z toho 2 kabeli a v tom je to lanko.Nevíte zda je jenom jedno lanko nebo 2 lanka když jsou tam 2 kabeli? A jak je to lanko dlouhý?Na netu jsem nic nenašel a na autokelly nebo autobenex prodávaj jenom komplety el.mechanismy lanko samostatně ne.Jo ještě jeden dotaz ve dveřích je taková ta krycí samolepící folie aby nezatíkala voda jenže já tam žádnou nemám dá se sehnat? Díky moc ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj :)

Neporadim ty presne na stahovani, co se tyka manualu, ale s tymhletim sem se pral u byvaleho fiatu punto, a delal sem to 3 nebo 4 krat :) Uz mam v tom dobrou praxi ...

Mechanizmus je celkem jednoduchy. Tam kde tocis klikou se nachadzi onen mechanizmus, kterej ma v sebe kolecko, na ktery se navijeji lanka. S neho jdou dve lanka, do stredove kolejnice. Stredova kolejnice drzi okno, aby nepadlo, cca v strede. Presne po ten drziak okna prichadzaju lanka, jedno z hora, jedno z dola. Kdyz zacnes tocit klikou, jedno lanko se na to kolecko navija, druhe sa odmotava. Tym padom tlacis bezec co drzi okno hore alebo dole :)

Dufam ze si to pochopil :) Takze su tam dve lanka :P

Pokial sa nemylim, samostatne lanko nezozenies nikde. Pokial som mal punto, tak som lanko nezohnal ani u fiatu, ani v jednych nahradnych dieloch, a dokonca ani na vrakovisku. Uplne vsade, ho predavali len s celym mechanizmom stahovania okna, co bolo najlacnejsie na vrakovisku a chceli za to cca 1600 Sk... Jenze to se jednalo o elektriku ...

Lanko si tam muzes dat jen samo domo, ale musis davat bacha, aby malo dobrou hrubku, a bolo dost ohybne.

Ja sem to rozdelaval 3 krat, kvuli tomu, ze sem tam nemohl dat dobre lanko.

1. lanko sem koupil v cyklo potrebach, a bylo myslim urcene na brzdu. Vydrzalo tam zhruba 1 tyden, a pak se cele popraskalo a nasledne zamotalo do mechanizmu.

2. lanko sem koupil v zelezarstvi, a bilo o neco lepe ohybne, ako lanko na bicykel .. To vydrzalo 1 mesiac, a pak spravilo to iste, co to prve.

3. lanko som bol uplne zufali, a nakoniec som tam dal spojkove s motorky JAWA 350 ... Bylo o neco hrubsi, ale drzi snad dodnes :)

Takze jen si s tym vyhrat, nebo to nepude. Popripade ty ostava moznost, demontovat to lanko so zadnych dveri (Pokial mas) a dat ho dopredu. Tym padom odstavis zadne dvere. Do zadnych dveri mozes dat kludne i to s bycikla, pretoze pocitam ze se skoro vobec neotvara.

Presnu dlzku ty asi nikto nepovie, chce to len rozmontovat ...

2. Foliu ta mat mozes, a nemusis. Pokial ju tam nemas, zober klasicke igelitove vrece, nanes kolom dokola dveri lepidlo, zalep to, a pak okolo lepidla obrez nejakou ziletkou, a mas to to iste :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky,koupim teda nějaký to lanko na motorku,byl sem v peugeotu a jak říkáš tak pouze prodávaj celej mechanismus ptal sem se i na tu kricí folii do dveří taky jí maj ale 1160kč za ní teda dávat nebudu:blicismajlik to si jí fakt udělám z ubrusu:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja sem lanko pouzil stare, ktere se mi valalo doma.

Vseobecne vsak plati, ze lanko ktore ovlada spojku na motorce je ovela pevnejsi, protoze je vic namahano jak brzdove ....

Nevim, ale co pak stoji takove lanko nove, tez by to nemusela byt levna sranda. Skorej se poptat lidi, co nejakou starsi jawu mneli, a takove to spojkove lanko maji.

Myslim, ze by urco stacilo i nejake s pioneeeera alebo podobne.

Nevim jak idelas konce lanka. Ja sem tam dal origo navlacku a zacinoval specialnim cinem. Pokud takovou moznost nemas, tak staci sebrat malou matku maleho prumeru, a poradne ji na konci sklepat ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...