Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

OT: Jak vybrat kočárek....?


Hadra

Recommended Posts

Ahoj, skutečnosti tomu chtěly tak, že stojím před volbou kočárku. ( velkej kočárek pro maminu jsem koupil v pátek, teď potřebuju malej ).

Jenže: Navštívil jsem asi 4 obchody v okolí a zaráží mně nekvalifikovanost prodavaček. Na blbou otázku \" vybírat kočár za 5 nebo za 20 tis? \" mi je odpovězeno něco ve stylu, že může být blbej kočárek za 20tis a naopak dobrej za 5tis. Jinak z hola nic.

Co by mně zajímalo - otoč ve předu -ano nebo ne? ( chcem ale 4 kola ), potom nějaké názory na značku a typ, asi bysme chtěli nějakou tu trojkombinaci s otočným sporťákem dopředu i dozadu a skořápkou do auta.( i když, ta skořápka je asi na chvíli a je možná lepší si to půjčit ...asi )

Co se týče použití - bude jezdit po vesnici, výtahy nemáme a když se někam pojede, tak máme obě dvě auta relativně velká.

Ještě jsem slyšel názor, že je dobrý zajet do Polska a tam ho koupit levněj, že v čechách je stejnak 3/4 kočárů z Polska.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dam ti jednu kvalitnu radu zameraj sa na kociare ktore maju gumene velke kolesa lebo to cez zimu budes lutovat. My sme kupili CHICCO trio for me je to 4kombinacia stal 18900sk ak by som ho mal popisat co sa tyka skladnosti obratnosti je perfektny v kufri mi zabere len polovicu kufra na podvozok nacvaknes aj vajicko. vajicko je super lebo v aute mam na pevno zakladnu na ktoru ho iba nacvaknem ale co sa tyka konfortu keby som ho mal ohodnotit od 1 do 10 dal by som mu \"2\". Ked budes kocikovat az potom zistis v akom zlom stave su chodniky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Raději vybírej s větší korbou. Když vidím ty malinké a v nich napresované dítě, je mi jich líto. Později si stejně koupíte ještě nějaké lehké a skladné golfky (nebo tříkolku), až bude mimčo chodit, tak jen na popojíždění, když se někam spěchá.

Co se podvozku týká, záleží na terénu. Já s dvojčaty jezdil zásadně rallye do lesa a tak velká nafukovací kola byla výhodou. Normálně jsem přejížděl přes popadané stromy, rygoly apod. Ve vsi nemáme chodníky a chodit po cestě je o život. Vůbec v zimě, kdy to klouzalo jako blázen a i když se jelo autem pomaličku, nebyla šance zastavit. To pak potěší tchýně, která řekne, že řidič musí jet tak, aby se vyhnul. Sice má teoreticky pravdu, ale co by mi to bylo platný, že viník je řidič, ale já mám děti na kaši...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento problém s kočárem jsme teď řešily. Kritéria byla - velká gumová kola kvůli zimě, velká korba, kombinovaný, dostatečně široký kvůli stabilitě, lehký a dobře složitelný. Po velké námaze jsme takový sehnaly v německu na naše za 6500,- , ale už to martýrium nechci zažít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

my máme kočár od polského výrobce espiro a koupili jsme ho v polsku vyšel na cca 6500 typ Atlantic byla to dvojkombinace (korba, sporťák) má otočné přední kola které se dají zajistit více na http://www.babydesign.pl/espiro.php?lang=cz teď jsem na koukal a už ho vyrábějí jako trojkombinaci, korba je velká a vysoko takže se nemusíte tolik hrbit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to je jen začátek, následovat bude autosedačka, odrážedlo, tříkolka, kolo, ...... - dítě patří určitě mezi ty dražší koníčky.

Co se kočáru týče: jak už bylo řečeno výš, určitě jsou dobrá velká nafukovací kola a kočár vybrat takový, aby v něm dítě mohlo dýchat. Nám se narodil Pavlík 53 cm a 4500 g (není to nic vyjímečného) a kdybych koupil některý z těch totál modern kočárků, tak by se mi do něj nevešel ani v druhém měsíci. Co se týče výroby kočárků - ať je to jakákoli značka, stejně jsou vyrobeny v Číně (máš-li možnost koupit levněji v Polsku a nebojíš se rizika co s nastalou reklamací, klidně si pro něj zajeď - Předpoklad dobrého kupu má cca stejnou hodnotu jako u nás). Ještě podstatnou informací, kterou doporučuju vyzkoušet je systém skládání a taky zda se dá sundat a vyprat potah - nedělej si iluze, že budeš mít dítě svatouška, dostávat zvratky třeba ze semiše musí být velice hodnotný zážitek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My jsme si koupili JANE SLALOM PRO, je to tříkolka a lze ji koupit v trojkombinaci: korba, dět. sedačka, sporták.

Výhoda tříkolky je rychla manevrovatelnost. Odzkouseno ze ani kdyz by se dítě hodně vyklonilo se nepřevrátí.

Korba

- dá se jednoduše odnímat, stisknutím tlačítka na rukověti

- lze vní převážet dítě jako v autosedačce, přičemž dítě leží, ale tuším že jen do 30km/h.

- Má nastavitelnou podložku, tudíž můžeš dítě naklopit dopředu.

- Má nastavitelné otvory pro větrání

Dět. sedačka:

- rychle odnimani pomocí tlačítka

Co nás nejvíc potěšilo je váha kočárku která je max. 8kg

Kočárek je z ALU profilů, má kotoučovou brzdu (moc nemačkat, opravdu dobře brzdí)

http://www.babytime.cz/jane-slalom-pro-j03-utopia

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Creams

Ahoj nevyznám se v tom :)

Jen kamarád má shop s těmato věcma.... možna bych byl schopny zařídit i slevu :-) pokud by jsis tam něco vybral

http://www.detatkov.cz/

Ahoj, děkuji za info...líbí se mi třeba tenhle http://detatkov.cz/kocarky/dle-typu/kombinovane-4-kolky/bebetto-murano.html

Nicméně bych ty kočáry tak nejraděj viděl.....dá se to u toho kamaráda?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kočárek by měl vybírat ten, kdo s ním bude nejvíc jezdit;) A je dobré mít jasno v tom, jestli chceš natáčecí kola, gumová nafukovací kola, zda jde kočárek houpat, jaké má brzdy, jestli potřebujete polohovací rukojeť, velikost korbičky a my třeba v neposlední řadě řešili i to, aby se nám vešel do výtahu;)

Přeji šťastný výběr, my už vybrali a znovu bych to absolvovat nechtěla:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska v rádiu říkali, že člověk do maturity stojí 2mil. Kč :papa

K tomu kočárku, ač s tím mám minimální zkušenosti můžu říct, že velký nafukovací (ne bantam) kola jsou fakt perfektní. Čím větší \"teréňák\" tím líp. Třeba u mě před kanclem je teď rozkopaná ulice a mamče se tam trápí každou chvílu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...