Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

co je spatne - prevodovka nebo spojka?


Bont

Recommended Posts

Zdravim dneska jsem jel z domova do Prahy a kdyz sem najel na D11 u Hradce tak uz se mi zdalo, ze je neco spatne jako kdyby to auto pri akceleraci co chvilku neco pribrzdovalo no ale pak to preslo a cela cesta az do Prahy v pohode, ale kdyz sem se napojoval na okruh a preradil tak najednou zacal jit z motoru divnej rachtavej zvuk, okruh sem jeste projel i kdyz to celou dobu delalo tyhle zvuky ktery se menily s tim jakej byl zarazenej prevodovej stupen kdy nejmensi ramus byl na nejvetsi stupen. A kdyz sem dojizdel tak to najednou prestalo uplne. Akorat jak sem mel neutral tak pri vyslapnuti spojky mel motor jinej zvuk. Jinak uz predtim se mi zdalo ze to na 1 a 2 jakoby vzdycky prestalo na chvilku tahnout tak na pul vteriny proste zatah nebyl uplne plynulej. Co to muze byt prevodovka nebo spojka? a kolik tak vyjde oprava?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No asi takhle to auto mam pres rok a kupoval sem ho teda jako ojete kdyz melo najeto 54tis a ted mam 81tis za tu dobu odeslo turbo a ten setrvacnik. Menil sem desticky a koutouce ( i kdyz v tomhle pripade ze me spis vytahli penize v autorizaku nejspis by je potreba menit nebylo) a u zadnich svetel mi to opakovane hlasi ze je praskla zarovka i kdyz je to blbost. Asi opravdu vsechno co rikaji jako slabiny prvnich 407 se na tom aute seslo zbejva uz jen prevodovka a to se radsi toho auta zbavim predem:bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Bont

Muze mi nekdo rict jakej je mezi temito dvema setrvacniky rozdil, kdyz jsou oba do stejneho motoru? Jak poznam, ktery je pro muj motor nebo jsou zamenitelne?

To s tou žiarovkou je známy problém, robí to konektor ľavého zadného svetla.

Originál zotrvačník je dvojhmotnostný tj. odpružený, kvôli komfortu a vibráciám. To odpruženie zvykne odísť, preto sa začala vyrábať jeho zámena ako jednohmotnostný zotrvačník, na ktorom sa prakticky nemá čo pokaziť. Predpokladám, že máš HDi a pravdepodobne 2,0.

[upravil dne 31.8.2009 AnotherOne]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem zapomnel dat odkaz na stranku http://www.elitecat.cz/ArticleSelection.aspx?B=0 jinak je to 2,0 HDI r.v.05 pak uz muzu dodat jen VINko.

Nj ale oni pisou o obou ze jsou dvouhmotove:myslim liší se v max. uhlu hrbetu a poctu zubu, ale jsou pro stejny motor proto ta otazka jestli se daji zamenit, protoze ten za 15tis se mi opravdu brat nechce.

Jo o te zarovce vim, ale nejvic me dostali v autorizaku kde sem to nechal opravovat poprve tak to bylo asi za 800Kc, ale bylo toho vic no a po par mesicich to zacalo delat zase tak jsme tam jel jenom s tim a oni ze 2500Kc tak rika ze pry jiny postup no na ranu a s autorizakem jsem skoncil nadobro :bacha

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No v tvojom pripade by som skor ako auto zmenil servis.

Ja mam jednu z prvych 407 (11/2004), ktora mala mat vsetky decke choroby. a okrem zadneho praveho ESP senzoru zatial OK.

Mam skusenosti s jednym konkretnym origo servisom a inam by som uz ani nesiel. Dokonca ceny lepsie ako u nas hocijaky garazmajster.

Pokial je to naozaj chyba auta, tak predchadzajuci majitel bol asi riadny blb a nestaral sa on riadne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Treba to objednat podla vin cisla. Nemusi tam sedet pocet zubov. Rovnaky problem je zo spojkami. Ja som skusal 4 neoriginal spojky ktore boli na moj motor aj rok aj vsetko a nepasovala ani jedna. Bud bol iny pocet zubov, priemer alebo hrubka lamely. Cize tak isto to bude aj zo zotrvacnikmi ktory som objednal \"neoriginal\" podla vin cisla a nastastie pasoval

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...