Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1.4HDi nestartuje


smogsmog

Recommended Posts

  • O 4 měsíce později...

dopisem to tejto temy moj problem so startovanim:

pokial mam auto v noci vonku a je teplota do -10 je to v pohode chyti to na prvy krat. Toci toci ale chyti.

pokial je v noci -13 a menej ako naprikald teraz tak rano to robi asi toto (dnes bol extrem dva dni a noci to stalo v -10 az -15 a dnes rano bolo -15):

- zhavim, po 12s kontrolka zhasne ale zhavi to dalej necelu minutu (odmerane) takze cakam, zhruba po 55s startujem.

- tocim 3-5s vysledok je starter toci ale motor nic ako keby nemal naftu, sem tam sa stane ze raz odpali

- znova zhavim

- tocim, toci opat na prazdnom sem tam sa stane ze odpali

- zhavim

- tocim, toci odpali uz castejsie asi ako ked startujes 30r stary traktor

- zhavim

- tocim resp. netocim, ozve sa gong z budikov a je po baterke

- pribajam externu bat 100% dobru a nabitu uchovavanu v teple

- zhavim

- tocim odpaluje kucka sa to ale nechyti.

- zhavim

- tocim, kucka sa a nakoniec chyti, sice prve 1-3s to ma zvuk ako keby sa to hadalo a upravi sa to a ide normalne.

Okrem toho ze tam dnes kupim novu baterku a rano budem znova testovat (ma byt takato kosa az do konca mesiaca) by som dodal nasledovne:

- motor ma aktualne 92tis km povodnych ale robi to uz minimalne od 50tis

- zhavice su dobre, kazdy jeden som osobne vybral a vyskusal, zhavia krasne do oranzova vsetky, na zhavice ide stava po celu dobu zhavenia,takze zhavice mozeme uplne vylucit.

- palivo mozeme vylucit skusal som rozne paliva aj aditiva

- na diagnostike som bol pred x rokmi v Peugeote ked sa tento problem objavil prvy raz ale na nic neprisli, ktovie ci pozerali to co je treba. Mozno by bolo dobre zbehnut tam znova.

- az na to startovanie v zime to funguje normalne, ma to vykon atd.

ma niekto nejaky napad ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vcera som mal trocha cas tak som sa opat tomu serblu venoval, niekde som tu cital ze na 1.4HDI sa vedia predrat palivove trubicky pod vzduchovym filtrom (potom to tadial prisava vzduch) tak som sa na to chcel pozriet... zistil som ze trubicky su uplne ok, skusal som pumpovat balonikom a zistil som ze v spiatocke nejaky ten vzduch je, staci parkrat zapumpovat a je fuc, ale po case sa tam opat niekde \"usadi\" a opat s prvym pumpovanim tam je... je to len v prepadovej \"tensej\" trubke.

Dalej som zistil ze po 15km jazdy pri vonkajsej teplote -1 az -3st (motor ohriaty na 80st) je nafta v spiatocke citelne teplejsia ako v privode z nadrze a to aj pri subjektivnom merani dotykom prstom na trubickach na podvozku. (nemal som teplomer)

Dalej som demontoval palivovy filter ktory je znacky Bosch a ma najazdenych nieco cez 27.000km, vypustil som ho a preplachol, vselico s neho vyliezlo ale nebolo to take hrozne ako som cakal. Ked uz som ho mal vonku podujal som sa na meranie do ktoreho sa tu na fore nikomu zatial nechcelo a skusil som overit ako to vyhrievanie vlastne funguje. Ponoril som vyhrievacie teliesko do nafty presne tak ako ked je namontovane vo filtri, pripojil 12V cez ampermeter a cakal na okamih pravdy. Nedialo sa celkom nic do toho telesa netiekol ziaden prud. Vhladom k tomu ze cez par otvorov ktore na telese su je vidno nejake IO som usudil ze mozno sa to vyhrievanie aktivuje az pri urcitej teplote... kedze som mal naftu izbovej teploty, nechal som ju vonku v snehu vychladit a meranie opakoval alebo bohuzial vysledok ten isty, vyhrievanie je nefunkcne... :(

Mal som este odlozeny stary filter tiez Bosch s takym istym oznacenim tak som odmeral vyhrievacie teleso z neho. Toto teleso vyzera uplne inak a co sa tyka elektroniky vyzera byt jednoduchsie. Dolezite je ze je dlhsie a do mojho aktualneho filtra se neda koli dlzke nasrobovat :( Toto teleso pri ponoreni do pohara 2dcl s naftou o teplote -1 az -3st berie pri 12V cca 3A. Ako teleso ohrieva naftu vo svojom bezprostrednom okoli klesa prud a pokial sa s telesom v pohari nehybe klesne odber po 10s asi na 0,5-0,7A. Pri \"miesani\" nafty telesom v pohari to klesa pomalsie. Chcelo by to teleso zapojit v aute cez ampermeter vyvedeny do kabiny aby to clovek mohol sledovat ked to potrebuje ci to vlastne vobec je funkcne !!!

Este zhrniem ze vymena filtra je predpisana po 60.000Km a kazdych 20.000km by sa malo robit vypustenie a vyplachnutie.

Prvy filter tam bol zrejme od vyroby a mal vyhrievanie starsieho typu - vyhrievanie zhorelo na uhol niekedy v lete pri 36.000km skoncilo to vypalenim poistky 30A a zhasnutim motora pri 130km/h na dialnici... Autorizovany servis vypalenie poistky nevedel vysvetlit (ze to sa stava) a na nefunkcne vyhrievanie filtra neprisiel, nasledovala tuha zima kedy auto startovalo na x-ty pokus pri teplotach -13st a menej, pri -18 sa uz nedalo jazdit lebo nad 2000ot motor zhasol - diagnostika nizky tlak v rampe, nasledovala vymena filtra...

Druhy filter (opat stary system vyhrievania) bol meneny ako som uz spominal vtedy v zime pri 43-45.000km, potom sa oteplilo a nedalo sa uz nic vyskusat. Tento filter odjazdil 20.000km a bol prevetivne vymeneny.

Treti filter (novy system vyhrievania) tam je od cca 65.000km dodnes (92.000km) a ako som vcera zistil vyhrievanie je K.O.

Bohuzial druhy filter ktory ma funkcne vyhrievanie a len 20.000km pouzit nemozem pretoze sa z neho pri skladovani stratila cervena zatka uzatvarajuca vystup z filtra a kontrolnym vyfuknutim som zistil ze na vystupnej (prefiltrovanej strane) sa v utrobach filtra nachadza prach + uschnuty komar atd... a na tom by si asi cerpadlo a vstrekovace nepochutnali... :myslim takze mi ostava opravit vyhrievacie teleso z filtra 3 alebo kupit komplet novy filter cislo 4 za min 60-70Eur :bojim

Na zaver sem dam este nejake fotky vid nizsie:

[upravil dne 30.1.10 ROpa]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

;)popsal jsi velmi dobře start naft. motoru v mrazu :super

bohužel neporadím, jen to,že bys měl startovat hned po zhasnutí kontrolky žhavení (opakuj třeba třikrát tu kontrolku)--to další žhavení má pomoct motoru v prvních sekundách po startu--tzv. dožhavuje...,asi jsem nepomohl,ale zkus to ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kazdopadne ked je dobra nafta, zhavice zhavia, je dobry DRV a dava naftu do railu, tak mozu byt zle samotne vstreky, ktere nedokazu dokonale rozprasit naftu, a v mrazech se to potom odzrkadli. Takzez mozu byt v haji kruzky alebo neco, co spusobuje pokles kopresneho tlaku, treba vylagrovany motor...

Momentalne do nafty uz 2 mesice neleju zadne aditiva, zhavice su 7 roku stare (Buh vi, ci su v poradku), ale motor aj pri -17 stupnu do 4 sekund chytne. Vzdy... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: ozzy56

;)popsal jsi velmi dobře start naft. motoru v mrazu :super

bohužel neporadím, jen to,že bys měl startovat hned po zhasnutí kontrolky žhavení (opakuj třeba třikrát tu kontrolku)--to další žhavení má pomoct motoru v prvních sekundách po startu--tzv. dožhavuje...,asi jsem nepomohl,ale zkus to ;)

pri nizkych teplotach na mojom 1.4HDI zhavenie funguje tak ze kontrolka zhavenia svieti najviac 12 sekund, potom zhasne ale zhavenie pokracuje dalej (odmerane) dalsich cca 40 sekund, celkovo po otoceni kluciku to zhavi necelu minutu z toho kontrolka svieti iba prvych (najviac) 12 sekund... ci to este dozhavuje po nastartovani to som nemeral... u ineho motora to moze byt ine rovnako to moze byt ine ked ma niekto v RJ motora iny sw...

[upravil dne 30.1.10 ROpa]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: foxo

kazdopadne ked je dobra nafta

nafta dobra je, v inom aute ide ako hodinky, to ine auto ma 360.000km a startuje na brnk pri -16st bez jedineho funcneho zhavica

, zhavice zhavia,

ano zhavia a dobre, osobne som kazdy jeden vybral a zhavi krasne do oranzova

je dobry DRV a dava naftu do railu

ci je dobry DRV neviem, kde ho najdem a ako to overim ?

, tak mozu byt zle samotne vstreky, ktere nedokazu dokonale rozprasit naftu, a v mrazech se to potom odzrkadli.

myslim si ze vstreky su ok, nedymi to, ma to nizku spotrebu, do -10st chyta na brnk, overim este tie korekcie vstrekovacov co tu niekto spominal

Takzez mozu byt v haji kruzky alebo neco, co spusobuje pokles kopresneho tlaku, treba vylagrovany motor...

to nepredpokladam ma to zarucenych 92.000km to by musela byt fakt nahoda aby bol kruzok prasknuty

Momentalne do nafty uz 2 mesice neleju zadne aditiva, zhavice su 7 roku stare (Buh vi, ci su v poradku), ale motor aj pri -17 stupnu do 4 sekund chytne. Vzdy... ;)

ved to, niekomu to chyta niekomu nie :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jde vidět,že nejsi žádný nováček:),jen ten postup startování je špatný--začni startovat HNED po zhasnutí kontrolky žhavení, že to žhaví dál je proto,aby pomáhalo zmrzlému motoru v udržení v chodu (dožhavování)

možná ti to nepomůže (každý motor v mrazu prostě nenaskočí),ale zkus to...,to že čekáš skoro minutu a pak startuješ je na nic (asi začneš startovat,až uslyšíš relé žhavení že rozeplo,ale to je špatně) ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no ja som najprv startoval normalne ako kazdy, zhasne kontrolka a startujes, ale ked som zacal toto riesit a zistil som ze to zhavi este aj potom tak som skusal nechat to dlhsie ale veru moc to nepomaha asi bude chyba este inde v mojom pripade...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky si myslím,že bude něco s DRV ventilem,měl by být přímo na vysokotlakém čerpadle--udržuje tlak nafty ke vstřikům v určité hodnotě--když je hodnota tlaku malá nebo velká,vstřikovače přestanou pracovat, možná by ti pomohla diagnostika...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...