Gargamell Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 Zdravím přátelé. Zabívám se otázkou provozu restaurace. Jak je možné se k tomuto dostat. Zajímá mě hlavně kvalifikace, kterou nemám. Věřím ale, že existuje nějaká finta. Cosi jsem zaslech udělat jako obchodní společnost nebo jakýho čerta. Nevím, či hledat radu na živnostenském úřadu nebo kde? Jak provozovat restaurační zařízení bez kvalifikace potřebné pro získání živonosti - vzdělání + praxe. Netušíte nědko? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
subin Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 Nejlepší by bylo zeptat se přímo u živnostenského úřadu:myslim nezávazně a hlavně přesně! ti odpoví co k tomu potřebuješ,ono všechno jde ,ale pokud se na to přijde jsou schopni rozdávat poměrně vysoké pokuty boužel i za kraviny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P607Olda Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 O restauraci konkrétně nevím. Ale u jiných živností (právnických osob) lze mít \"odpovědného zástupce\", který má potřebnou kvalifikaci a zaštiťuje činnost firmy. Samozřejmě obvykle za peníze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šalda Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 pokud nemáš kvalifikaci, což je praxe v oboru tak si musíš najít někoho kdo ju má a ten ti bude ručit, brácha to řešil před rokem tak to náhodou vím:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AnotherOne Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 Áno a rovno to môže byť zodpovedný vedúci na tej prevádzke, teda ak nechceš šéfovať sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcel505 Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 Nebo absolvovat nějaký rychlokurz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pe.Tr Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 jak píše olda , většinou co znam tak si někdo našel brigádníka co minimalně 2 roky děla u McD a ten mu to odkýve za 5 kapříků ročně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gargamell Odesláno 24. srpen 2009 Autor Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 Tak měl bych strejce, který je byl kuchar leta... Co to pro toho člověka, na kterého to je zapsané znamená? Nebo potom pro provoz. Musí být všude jeho podpisy, nebo je to člověk, který má jen pomyslný dozor a tím to končí? [upravil dne 24/8/09 Gargamell] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šalda Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 být kuchař nestačí abys provozoval restauraci, musel by být alespoň vrchním a nebo nějakým provozním, brácha byl kuchař asi 6 let a nechtěli mu to dát, a to si vyzkoušel i barmana a provozního, ale provozního dělal jen asi rok a to bylo málo.... Jinak pro dotyčnýho to vcelku nic neznamená když Ti bude ručit, teda do té doby než se něco posere, jako že se dostaneš do dluhů a podobně, Ty tam budeš napsanej jako jednatel firmy a tudíž si vše můžeš vyřizovat sám [upravil dne 24/8/09 Šalda] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gargamell Odesláno 24. srpen 2009 Autor Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 Hmmm, vypadá, že to není žádná prča. Asi zkusím kontaktovat ten živnosťák.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šalda Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 To bude každopádně lepší tam se dozvíš vše potřebný, a taky víš třeba o pivovarech že když se jim upíšeš tak ti dají jednak všechno vybavení jako pípa, sklo a pod. tak i nějakou finanční hotovost?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gargamell Odesláno 24. srpen 2009 Autor Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 Slyšel jsem, že to tak nějak funguje. Ale nevěděl jsem, že až takhle. Jde o restauraci, kterou matka již léta pronajímá. Stále častěji ale myslím na to, pustit se do toho ze sestrou a trochu tomu zvednou úroveň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šalda Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 Jestli chceš tak Ti můžu dát na bráchy číslo a zeptej se ho co a jak, přece jen o tom ví víc než já :-) ale třeba od Krušovic při upsání na jeden sud denně na 5 let dostal asi 200 000.- plus veškerý vybavení a světelný reklamy ven na hospodu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka639 Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 no nevím jestli stačí praxe u McD, ale co vím tak musí být výúční list, ale tuším že od toho když už by to mel být např. penzion musí být hotelovka. Praxe v oboru musí být 3roky u nevyučeného. jiinak to řeší zákon 441/1991, §21 a §22 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gargamell Odesláno 24. srpen 2009 Autor Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 to Šalda: Díky, díky. Zatím číslo netřeba. Je to zatím jen v rovině určitějších úvah. Paninka, která má podnik momentálně má smlouvu ještě asi 10 měsíců. Ale budu si pamatovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šalda Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 o.k. když by něco tak se ozvi, ale každopádně vést restauraci není jen tak to už taky vím :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qcko Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 Neviem ci je to podobne ako bageteria, ale kamarad si chcel otvorit bageteriu (samozrejme bez skusenosti alebo vyucenia) a potreboval k tomu osobu, ktora toto vyucenie (skusenost) ma, on mohol byt prevadzkovatelom a majitelom (atd), avsak musel viest popri sebe aj meno toho, kto ma na to potrebne dokumenty...nakoniec z toho upadlo kvoli tomu ze nikoho takeho nezohnal, ale takto mu to povedali na zivnostenskom:D ...hadam to pomoze, resp dufam ze niekto pochopi, ako som to myslel:aut Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šalda Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 přesně tak jsem to psal :-) a mimochodem, co je vlastně bageteria?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aka Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 no, v poznamkach ze skoly to mam takhle.....ale kdo vi, co se stihlo zmenit.... o Živnosti řemeslné – v CR – hostinská činnost – na jejím základě lze provozovat hotel, stravovací zařízení, vyžadují prokázání odborné způsobilosti – zjednodušeně: Vyučení v oboru (kuchař, číšník) a 3 roky praxe, vyučení v příbuzném oboru (např. cukrář, řezník) a 4 roky praxe v oboru Odborná škola s maturitou (např. hotelová) a 2 roky praxe, stejně i vyšší odborná škola Vysoká škola (bakalářské i magisterské studium) s výukou odborných předmětů) a 1 rok praxe Příslušné vzdělání může být nahrazeno absolvováním rekvalifikačního kurzu a 4 lety praxe nebo zkouškou před kvalifikační komisí složenou ze zástupců odborného učiliště, profesních společenstev a živnostenského úřadu. I zde je vyžadována předchozí praxe v oboru v délce 4 roky. Podnikatel může v rámci uděleného živnostenského oprávnění provádět jen určitý vymezený okruh činností, které jsou v oprávnění označeny jako předmět živnosti. Realizace jiných činností, které nejsou zahrnuty do předmětu živnosti, za účelem dosažení zisku, je posuzována jako neoprávněné podnikání a podléhá sankcím. Nařízení vlády č. 469/2000 Sb. uvádí obsahovou náplň hostinské živnosti, jde o činnosti spočívající v přípravě a prodeji pokrmů a nápojů k bezprostřední spotřebě v provozovně, v níž jsou prodávány, vyjma podávání snídaní hostům ubytovaným v jiných kategoriích staveb dle zvláštního právního předpisu (bytových domech, rodinných domech, stavbách pro individuální rekreaci) s kapacitou do 10 lůžek (včetně přistýlek). Činnost může být provozována buď samostatně, nebo společně s poskytováním ubytování v ubytovacích zařízeních, která poskytují stravovací služby (například hotel, motel, penzion). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qcko Odesláno 24. srpen 2009 Sdílet Odesláno 24. srpen 2009 Původně zaslal: Šalda přesně tak jsem to psal :-) a mimochodem, co je vlastně bageteria?? No miesto, kde sa pripravuju a predavaju bagety:D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.