Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Provoz restaurace bez potřebné kvalifikace


Gargamell

Recommended Posts

Zdravím přátelé.

Zabívám se otázkou provozu restaurace. Jak je možné se k tomuto dostat. Zajímá mě hlavně kvalifikace, kterou nemám. Věřím ale, že existuje nějaká finta. Cosi jsem zaslech udělat jako obchodní společnost nebo jakýho čerta. Nevím, či hledat radu na živnostenském úřadu nebo kde? Jak provozovat restaurační zařízení bez kvalifikace potřebné pro získání živonosti - vzdělání + praxe. Netušíte nědko? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší by bylo zeptat se přímo u živnostenského úřadu:myslim nezávazně a hlavně přesně! ti odpoví co k tomu potřebuješ,ono všechno jde ,ale pokud se na to přijde jsou schopni rozdávat poměrně vysoké pokuty boužel i za kraviny :grr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak měl bych strejce, který je byl kuchar leta... Co to pro toho člověka, na kterého to je zapsané znamená? Nebo potom pro provoz. Musí být všude jeho podpisy, nebo je to člověk, který má jen pomyslný dozor a tím to končí?

[upravil dne 24/8/09 Gargamell]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

být kuchař nestačí abys provozoval restauraci, musel by být alespoň vrchním a nebo nějakým provozním, brácha byl kuchař asi 6 let a nechtěli mu to dát, a to si vyzkoušel i barmana a provozního, ale provozního dělal jen asi rok a to bylo málo....

Jinak pro dotyčnýho to vcelku nic neznamená když Ti bude ručit, teda do té doby než se něco posere, jako že se dostaneš do dluhů a podobně, Ty tam budeš napsanej jako jednatel firmy a tudíž si vše můžeš vyřizovat sám

[upravil dne 24/8/09 Šalda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chceš tak Ti můžu dát na bráchy číslo a zeptej se ho co a jak, přece jen o tom ví víc než já :-) ale třeba od Krušovic při upsání na jeden sud denně na 5 let dostal asi 200 000.- plus veškerý vybavení a světelný reklamy ven na hospodu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no nevím jestli stačí praxe u McD, ale co vím tak musí být výúční list, ale tuším že od toho když už by to mel být např. penzion musí být hotelovka.

Praxe v oboru musí být 3roky u nevyučeného.

jiinak to řeší zákon 441/1991, §21 a §22

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem ci je to podobne ako bageteria, ale kamarad si chcel otvorit bageteriu (samozrejme bez skusenosti alebo vyucenia) a potreboval k tomu osobu, ktora toto vyucenie (skusenost) ma, on mohol byt prevadzkovatelom a majitelom (atd), avsak musel viest popri sebe aj meno toho, kto ma na to potrebne dokumenty...nakoniec z toho upadlo kvoli tomu ze nikoho takeho nezohnal, ale takto mu to povedali na zivnostenskom:D ...hadam to pomoze, resp dufam ze niekto pochopi, ako som to myslel:aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, v poznamkach ze skoly to mam takhle.....ale kdo vi, co se stihlo zmenit....

o Živnosti řemeslné – v CR – hostinská činnost – na jejím základě lze provozovat hotel, stravovací zařízení, vyžadují prokázání odborné způsobilosti – zjednodušeně:

 Vyučení v oboru (kuchař, číšník) a 3 roky praxe, vyučení v příbuzném oboru (např. cukrář, řezník) a 4 roky praxe v oboru

 Odborná škola s maturitou (např. hotelová) a 2 roky praxe, stejně i vyšší odborná škola

 Vysoká škola (bakalářské i magisterské studium) s výukou odborných předmětů) a 1 rok praxe

Příslušné vzdělání může být nahrazeno absolvováním rekvalifikačního kurzu a 4 lety praxe nebo zkouškou před kvalifikační komisí složenou ze zástupců odborného učiliště, profesních společenstev a živnostenského úřadu. I zde je vyžadována předchozí praxe v oboru v délce 4 roky.

Podnikatel může v rámci uděleného živnostenského oprávnění provádět jen určitý vymezený okruh činností, které jsou v oprávnění označeny jako předmět živnosti. Realizace jiných činností, které nejsou zahrnuty do předmětu živnosti, za účelem dosažení zisku, je posuzována jako neoprávněné podnikání a podléhá sankcím.

Nařízení vlády č. 469/2000 Sb. uvádí obsahovou náplň hostinské živnosti, jde o činnosti spočívající v přípravě a prodeji pokrmů a nápojů k bezprostřední spotřebě v provozovně, v níž jsou prodávány, vyjma podávání snídaní hostům ubytovaným v jiných kategoriích staveb dle zvláštního právního předpisu (bytových domech, rodinných domech, stavbách pro individuální rekreaci) s kapacitou do 10 lůžek (včetně přistýlek). Činnost může být provozována buď samostatně, nebo společně s poskytováním ubytování v ubytovacích zařízeních, která poskytují stravovací služby (například hotel, motel, penzion).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...