Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Buzeranti z Mělníka: Prodejna a servis LADA Mělník (převzato z Lada clubu, autor jezdí i na srazy P-C, někdo ho zná, Vojta)


jarajarda

Recommended Posts

Připadá vám, že nemůžete něco na své auto sehnat? Nebo máte na výběr z příliš druhů? A co tohle!

CITACE:

Prodejna a servis LADA Mělník

Původně se to mělo jmenovat \"buzeranti z Mělníka\", ale proč prudit už v nadpisu, myslím, že to bude úplně stačit tady. Předesílám, že bych toto téma nezakládal, kdyby mě solidně nenasrali. Vtípky na adresu přístupu prodejců těhle popelnic nebo jejich dílů jsou jedna věc, ale tady se terčem vtipu stává zákazník. A co je moc, to je moc.

Protože v Liberci mají dovolenou a potřeboval jsem pár věcí, rozhodl jsem se navštívit centrální sklad CS Autolady v Mělníce. Kde jinde by měli ty věci mít než tam. Předem jsem tam nevolal - jednak proto, že mě nebaví poslouchat otrávenej hlas, kterej člověku stejně prd zjistí a pak, chtěl jsem na servis s diferákem.

Přijedu, hledám servis. Prej druhá hala. Nikde nic, žádnej nápis, žádný lidi. Prolezu skrz hnusný rezavý dveře a už jsem o 30 let zpátky v komunistický autodílně, která je horší jak z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje. Bezva. V celý mastný špinavý hale se spoustou bordelu je na zvedáku jedna kalina. Nějakej nerudnej dědek na mě nasraně řve.

\"Co chcete?\"

\"Dobrý den, chtěl bych nechat vymezit vůli u diferáku na starýho žigulíka.\"

\"Neděláme \"

\"Aha, ale mám ten diferák vyndanej, támhle v bedýnce.\"

\"To nejde dělat bez auta a stejně to neděláme, to si jako myslíte, že se vám s tim bude někdo dělat nebo co? To by hučelo ještě víc, to se vůbec nedělá!\"

Profesionál jak z praku. Supr.

Tak jdu pro ty díly. Když si mě po pár minutách všimli, koukaj na mě otrávený ksichty a co teda chci.

\"Chi asi 6 věcí, abych Vám usnadnil práci, vypsal jsem u toho katalogový čísla.\"

Výsledek byl ten, že jsem odešel akorát s papírovým těsněním pod dif, který je s stejnak k *****, protože se to zasilikonuje. Štít zadní brzdy za 350,-Kč, to už mi přišlo, že si ze mě dělaj regulérně prdel. Proboha kolik ten výlisek může mít výrobní náklady? Pětikorunu? Ještě 180 bych za to možná dal...Kontakty ke spínačce samostatný neměli, prej jen celou skříňku za 550. Tak jsem jim ukázal ty dvě, co jsem si vzal s sebou, abych si zkusil, že tam ty kontakty budou pasovat, řka, že tohle fakt sponzorovat nehodlám.

Těsnění na nápravu - nemáme.

Pružinky k paknám - nemáme.

?

To už jsem byl malinko vzteklej a řikám jim, jak si to jako představujou, že jsem kvůli tomu objel už bezpočet prodejen, nikde nic a v autě to mám místo toho přivázaný prasečím drátem. Fakt centrální sklad jak vyšitej. Tak je to donutilo zvednout telefon a prej že na Koněvce by nějaký měli. No, tak že bych kvůli tomu jel dalších 100 kiláků, to určitě, tůdle. Nakonec mě baba ještě sprdla, že prej jsem na začátku řikal, že mám vypsaný katalogový čísla (jako by to byla moje POVINNOST ) a ty štíty se musely hledat v katalogu, přitom jsem jim předtím vysvětloval, že číslo u těch štítů nemám, protože to mám předělaný na 05tkovej systém a katalog na pětku nevedu (to se se mnou ještě dohadovali, kde má co samostav, prd se v tom vyznali ).

Takže abych to shrnul, byl jsem tam nejspíš naposled. S lidma jednají jak s dobytkem, na druhou stranu jim nedělá problém nastřelit ceny jak na západě. To už by ty věci vyšly kolikrát levněji z Ebaye i s poštovným. Najel jsem téměř zbytečně 200km, což jim je absolutně někde (nebejt tý kulturně-konzumační zastávky v MB, tak bych tam jel úplně zbytečně a asi bych je za ten přístup minimálně slovně napadl). Mám ten pocit, že až budu něco zase potřebovat, tak to vykochám z tý hranatý oranžový konzervy a bude to.

Ostatní zde: http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?p=241644#241644

[upravil dne 21/8/09 jarajarda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápu kolegu jarajarda, protože to co zažil můžu potvrdit. Jezdil jsem tam 4 roky \"servisovat\" firemní Nivu...Když pominu to hrozný nespolehlivý auto, ze kterého mi dodnes padají vlasy, tak zkušenosti ze servisem jak z komunistického filmu. Neochota, bordel a neprofesionalita, ze které jsem měl vždy pocit, že je obtěžuji. Pokud se člověk prokousal až do kanceláře vedoucího, tak tam na stěně ještě narazil na velký obraz \"veselých\" (asi ožralých) ruských vojáků...no prostě mazec jak ze špatné komedie..Jinak na dílně byl jeden docela sympatický a ochotný mechanik, ze kterým se dalo rozumně domluvit, ale byl z toho molochu opravdu jediný..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No este dobre ze tu mame v meste paradny obchod s dielmi na Ladu a pani tomu dobre rozumie a vzdy som zohnal co som potreboval;) (jazdil som na VAZ 2104 tri roky:P )...

....ale tak hold takychto odbornikov najdes vsade, najlepsie je sa otocit uz vo dverach a odist, im ide o kseft nie tebe:roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Kurt

Hm, tahle témata jsou tak nějak k ničemu, protože se sice dozvíme názor jedné strany, ale už ne té druhé. Takže možná tak do Vtipů. ;)

Počkej Kurte, tohle není ftip :D

P.S. podle čeho vlastně posuzovat, co k něčemu je a co k ničemu není..to je poměrně těžká věc, protože pro každého má váhu něco jiného a naštěstí jsme demokratické fórum. :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja nevim, ale ich chovani se mi nezda ze by bylo az na takhle rozcileny clanek.

Autor tam mnel v prvem rade zavolat, a na dily se optat. Je silenost jet nekde 200 km naslepu v domneni, ze snad to tam maji ... V tomhle pripade by danemu cloveku telefonat usetril kopec casu a nejake penize ...

Ono uz zigulik tak nove a masove potkavane auto na silnicich neni ...

Samozrejme, ze pristup mohli mat lepsi, bohuzel dnes se to stava trendem. S necim podobnym sem se v Trnave ja osobne stretol v Peugeotu, v Renaultu, ve Fiatu a naposled i v Hyundaii. Tam sem mnel na jar tohoto roku docela smesnou prihodu.

Chteli sme tatovi koupit k narozeninam stresni nosice na jeho Hyundaia. Po obvolani par autodilu sem pochopil, ze nejlevnejsi budou primo v hyundai. Boli sme na garancke s autem, tak sem se na nosic optal, a povedal, ze skoncila akce kdy byl za 3490 Sk a ze ted bude o malo drhasi...

Tak ze neva, ale ze dnes uz uzavrel system, ze pozret muze az zitra (bolo 17:15 a pracovni dobu mnel do 18 te hodiny, bol utorok)

Tak sem na druhy den volal, nevedel si ani spomenout, co sem od neho vcera chtel.Tak po nadiktovani povedal, ze si mam do hodiny zavolat, ze bude znat cenu. Kdyz sem volal do hodiny, povedal mi, ze nejede system, a musi odjet, ze tam bude zitra.

Volal sem na druhy den, a zdelil my, ze mam volat poobede. To uz sem byl znacne rozcileny, ale byl to jediny servis v blizkem okoly, tak sem teda zavolal i poobede. Poobede zacal koktat, ze to pozeral, a povedal mi cenu neco malo cez 200 Eur coz bylo vyse 6000 Sk a vubec se to nehodilo do jeho kecu, ze bude jen o malo drahsi.

Povedal ze za to nemuze, ze tak dava cenu centralni sklad. Tak sem povedal, ze to neberu. Zavolal sem do BA, a optal se na nosice. Fajnovy pan, mi do 2 minut zistil ze sou, sou mimo akce a ted stoji 3890 Sk , a ze ci je ma objednat. Opytal som sa ci beru z rovnakeho centralneho skladu vsetky servisy, povedal ze urcite ano, je jeden pro cesko a slovensko.

Tak sem volal spet do Trnavy, a zdelil sem panovy moje zjisteny. Nakonec to potom vedel vyhledat v systemu do par minut, a zdelil my, ze se omylil a pozeral nosice na Sonatu (nevim ci se accent tolik podoba na sonatu, nebo maji podobny nazev, ale tak vidite)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Pe.Tr

na accenta jsou dva druhy nosiču , černy a alu , ten černy unas jestli se nemylim 4500 alu 5500

U nas v autorizakoch mali len ten tip, ziadny iny som nenasiel ...

To mate potom nejake drahe nie ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Lubk0

Ja nevim, ale ich chovani se mi nezda ze by bylo az na takhle rozcileny clanek.

Autor tam mnel v prvem rade zavolat, a na dily se optat. Je silenost jet nekde 200 km naslepu v domneni, ze snad to tam maji ... V tomhle pripade by danemu cloveku telefonat usetril kopec casu a nejake penize ...

Máš na všechno svůj názor a ostatní taky. Ale volat tam by bylo naprosto k ničemu, protože Ti po telefonu zjistěj leda ho_no a vyhodíš další peníze za telefon. Jinak je to od nás asi 90km, to znamená téměř 200km obě cesty, že.

[upravil dne 23/8/09 jarajarda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne ze mam na to nazor ...

Pokud mi nevedi zistit po telefonu ani ho*no, tak uz automaticky si viem spravit o danom sklade svoju mienku a nejezdim tam naslepo.

Ja nehovorim ze jejich chovani je korektne, ale proste takto sa rozculit ?

Navic ja nevim co bych si o tom myslel, take bych nedrzal na sklade vsechny dily na zigulika, proste hold je to stare, je toho malo, proc bych drzel sklad pro par zakazniku stale plnej ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...