Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Podsvětlení budíků


HoK

Recommended Posts

Jsem nějak zmaten: občas se mi podsvětlení přístrojovky zapne samo ale většinou ho musím rozsvěcet ručně. Nemám tam žádné čidlo (nebo o něm nevím) a světla mám nastavená tak, že svítí hned po nastartování. Že se podsvícení zapnulo samo se všimnu jenom v šeru - takže nevím, jestli to náhodou nedělá i přes den.

Nevíte někdo čím to je?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V předu na palubovce je čidlo na venkovní světlo. Pokud máš nastevené zapnutí světel po setmění, tak se automaticky rožnou i světla. Jde udajně na diagnostice nastavit automatické rožnutí světel po startu, a senzor ti po setmění rozsvítí jen budíky a obrazovka přejde do nočního provozu. Já jedu příští týden na diagnostiku, aby mi to aktivovali, tak potvrdím tuto informaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak by to čidlo mělo vypadat? Mně přijde, že je to jenom plastová záslepka, ale vídam kolegy, že mají jakýsi pazmek naplácnutý na předním skle dole (a i nahoře, ale to je IMHO dešťový senzor, ten taky nemam).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aktivaci/deaktivaci automatického (dle senzoru podle světla/šera) zapínání potkávaček uděláš na levé páčce středovým tlačítkem, déle jak 2 vteřiny ho držíš když máš klíček v 1. poloze (v návodu tomu říkají poloha 1 Příslušenství).

Když máš aktivovanou automatiku, tak nesvítí budíky, ty musíš zapnout normálním rozsvícením světel.

Pokud by šlo aktivovat zapínání podsvícení budíků při automatice, bylo by to fajn.

I když já osobně mám automatiku vypnutou, startování při rozsvícených světlech (ať už xenony nebo klasické H7ky) snižuje životnost žárovek/xenonů.

Po zasednutí za volant a nastartování mám automaticky naučené 3 grify - zapnout pás, rozsvítit světla a zamknout se. :roker Jde o zvyk. Že bych nezapnul světla se mi stalo jen párkrát a upozornila mě na to nesvítící kontrolka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Automatika to zamyká až od rychlosti 10km/h, odemyká se Ti to při nižší rychlosti (jako v Lodýně v taxíku, tam je slyšet, jak se to odemyká a zamyká)? Pokud by to tak bylo, pak to je na nic, když by se to odemklo na světlech a někdo by Tě vybral.

U 406ky nemám automatické zamykání, proto to dělám ručně. U 807ky to musím ještě vyzkoušet, ale zvyk je železná košile.

Ohledně automatického rozsvěcování, teď jsem zjistil, že i když jsem to večer vypnul, zase se mi automatika nastavila a teď nešla vypnout. Navíc se oproti škodovce světla rozsvěcují až po nastartování (což jsm nevěděl), takže nehrozí poškození světel.

Jsem zvědav, s čím přijde pro-fil, pokud by šlo natavit s automatikou i rozsvícení budíků a všeho ostatního, pak bych do toho asi šel.

Pro-file, dej vědět, jak dopadneš v servisu. Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...