Guest DD Odesláno 19. červenec 2004 Odesláno 19. červenec 2004 Ahoj vsem .. Mam takovy problemek. Prestala mi chladit klima. Popisu priznaky ... Mam pusteny motor, pustim ventilaci a zmacknu tlacitko A/C. To se rozsviti, ale nestane se nic. Fouka to dal teply vzduch a hlavne se nespusti kompresor. Driv to vzdycky vydalo celkem hlasitej cvakanec a hlavne jsem to poznal na kolisnuti otacek motoru (o hluku ani nemluvim). Ted se rozsviti cudl a nic. Netusite nekdo, nez s tim pojedu panicky do servisu, co by to mohlo byt? Vypadlej kabel? Porouchanej kompresor? Pojistky jsem kontroloval a jsou v pohode.. Citovat
David 106s16 Odesláno 19. červenec 2004 Odesláno 19. červenec 2004 nejspis ti to nekde uteklo. Zkus jestli z ventilku neco fouka-strc tam sroubovak-lehce. Je to stejny princip jako ventilek u kola. Citovat
Trundik Odesláno 19. červenec 2004 Odesláno 19. červenec 2004 To nevím, jestli něco uteklo, protože kompresor by se měl spustit, i když tam není náplň. Ale jinak vůbec nevím, čím by to mohlo být. Citovat
David 106s16 Odesláno 19. červenec 2004 Odesláno 19. červenec 2004 Kdyby se kompresor pustil bez naplne, vydrzel by myslim tak cca 30 sekund. V te naplni je olej, ktery kompresor maze. Je tam cidlo, ktere hlida tlak v systemu a pokud klesne pod jistou mez, tak se spojka na kompresoru nesepne. Citovat
rimmer Odesláno 20. červenec 2004 Odesláno 20. červenec 2004 Taky muzes zkusit zapojit kompresor primo na baterku, tj. tu elektro spojku z toho kompresoru zapnout natvrdo na baterii. Pokud je tam plyn, melo by to behem nekolika vterin jit poznat a nekter u toho cidla klimy je takovy maly skleneny okenko, a melo by v tom lehce byt videt ze tam sleha ta kapalina s olejem. Pokud ti jen utekl plyn, neznamena to, ze ti utekl olej...to bys musel mut poradnou diru a spis v kopresoru. Delal jsem tedka klimu u sebe, mel jsem diru v chladici. Oprava chladice me prisla na 500 a naplneni na 1200 i s pridanim pro jistotu cca. 1 deci kompresoroveho oleje. Rozhodne zkus jak rikal, ty ventilky..jeden je saci a druhy vyfukovaci, takze musis zkusit oba... Pokud zasyci dostatecne, tak je tam plyn, ale pozor...cidlo vypne kompresor uz pri tlaku cca 2-3 atmosfery, takze i ventilek ti muze sycet, ale pro kompresor a cidlo je tlak maly a nemusi jet...rozhodne tam nefoukej do toho vzduch, to za prve. Nebot vzduch je vlhky a po naplneni by to mohl v trubkach nekde zamrznout a ucpat !!! Zajed si s tim nekde at ti to nafouknout testovacim dusikem a uvidis jestli je to elektrikou, nebo mas nekde diru Citovat
sipka Odesláno 20. červenec 2004 Odesláno 20. červenec 2004 Tátovi to taky dělalo. V servise mu řekli, že to chce vyčistit a vyměnit náplň. Tak zajel někam do Malešic v Praze, je to nějakej servis co udržujou klimatizace. Stálo ho to tuším 8 stovek a od tý doby je to v pohodě Citovat
Guest DD Odesláno 20. červenec 2004 Odesláno 20. červenec 2004 OK, dik vsem . Asi to strcim k Vasendovi. V tomhle pocasi je to o smrt v tom jezdit bez klimy .. Citovat
Kantor Odesláno 21. červenec 2004 Odesláno 21. červenec 2004 To DD. Tutově jsi bez chladiva. Mně to jednou za rok taky uteče. Mám už takoveho ledničkáře a ten mi to za 200 přifoukne a jezdím dál. Jednou za měsíc pouštím klimu i v zimě a tak jsem zase v březnu přišel na to, že je prázdná. Teď klimuju v pohodě. (Proboha nechci to zakřiknout) Citovat
robert Odesláno 21. červenec 2004 Odesláno 21. červenec 2004 U GTíčka mi zapnutí klimy nikdy nedělalo nějaký cvaknutí a ani následný hluk (otáčky samozřejmě skoro neznatelně houply). Zřejmě už to byla předzvěst nějaké chybičky. Citovat
Guest DD Odesláno 22. červenec 2004 Odesláno 22. červenec 2004 Originally posted by robert U GTíčka mi zapnutí klimy nikdy nedělalo nějaký cvaknutí a ani následný hluk (otáčky samozřejmě skoro neznatelně houply). Zřejmě už to byla předzvěst nějaké chybičky. No mne to dela. Zevnitr to neslysim, ale kdyz nahodim auto a zapnu klimu, zatimco stojim venku, tak to slysim. Cvaknuti, jak se zapne kompresor. UZ CHLADIM! V Malesicich mi to naplnili a uz zase jedu . Znamena to teda, ze mi to nekde utika, takze mi tam frajeri nalili trosku barvy a budu sledovat zeleny skvrnky v motoru . Dost husta firma .. dvorek jak pred demolici, ale hrozne prijemny a dobry. Za pul hodiny bylo vyreseno. Doporucuju - www.klimaauto.cz Citovat
Guest DD Odesláno 22. červenec 2004 Odesláno 22. červenec 2004 Originally posted by Kantor To DD. Tutově jsi bez chladiva. Mně to jednou za rok taky uteče. Mám už takoveho ledničkáře a ten mi to za 200 přifoukne a jezdím dál. Jednou za měsíc pouštím klimu i v zimě a tak jsem zase v březnu přišel na to, že je prázdná. Teď klimuju v pohodě. (Proboha nechci to zakřiknout) Uz jsem s chladivem ;-). Ale diky za tip!! Citovat
Radek V. Odesláno 22. červenec 2004 Odesláno 22. červenec 2004 2 DD jen bych chtěl poopravit adresu servisu. Je to www.klima-auto.cz a nesidli v Malesicich, ale ve Strasnicich, mozna uz je to i Zahradni mesto...... Jinak taky muzu doporucit;) Citovat
Guest DD Odesláno 22. červenec 2004 Odesláno 22. červenec 2004 Originally posted by Radek V. 2 DD jen bych chtěl poopravit adresu servisu. Je to www.klima-auto.cz a nesidli v Malesicich, ale ve Strasnicich, mozna uz je to i Zahradni mesto...... Jinak taky muzu doporucit;) Tam, kde jsem byl, je to www.klimaauto.cz v Malesicich . Tvoje URL je jine a je to jina firma, kterou ja doporucit nemuzu, protoze ji neznam ). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.