Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klima

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj vsem ..

Mam takovy problemek. Prestala mi chladit klima. Popisu priznaky :) ...

Mam pusteny motor, pustim ventilaci a zmacknu tlacitko A/C. To se rozsviti, ale nestane se nic. Fouka to dal teply vzduch a hlavne se nespusti kompresor.

Driv to vzdycky vydalo celkem hlasitej cvakanec a hlavne jsem to poznal na kolisnuti otacek motoru (o hluku ani nemluvim). Ted se rozsviti cudl a nic.

Netusite nekdo, nez s tim pojedu panicky do servisu, co by to mohlo byt? Vypadlej kabel? Porouchanej kompresor? Pojistky jsem kontroloval a jsou v pohode..

Odesláno

Kdyby se kompresor pustil bez naplne, vydrzel by myslim tak cca 30 sekund. V te naplni je olej, ktery kompresor maze. Je tam cidlo, ktere hlida tlak v systemu a pokud klesne pod jistou mez, tak se spojka na kompresoru nesepne.

Odesláno

Taky muzes zkusit zapojit kompresor primo na baterku, tj. tu elektro spojku z toho kompresoru zapnout natvrdo na baterii. Pokud je tam plyn, melo by to behem nekolika vterin jit poznat a nekter u toho cidla klimy je takovy maly skleneny okenko, a melo by v tom lehce byt videt ze tam sleha ta kapalina s olejem. Pokud ti jen utekl plyn, neznamena to, ze ti utekl olej...to bys musel mut poradnou diru a spis v kopresoru. Delal jsem tedka klimu u sebe, mel jsem diru v chladici. Oprava chladice me prisla na 500 a naplneni na 1200 i s pridanim pro jistotu cca. 1 deci kompresoroveho oleje. Rozhodne zkus jak rikal, ty ventilky..jeden je saci a druhy vyfukovaci, takze musis zkusit oba... Pokud zasyci dostatecne, tak je tam plyn, ale pozor...cidlo vypne kompresor uz pri tlaku cca 2-3 atmosfery, takze i ventilek ti muze sycet, ale pro kompresor a cidlo je tlak maly a nemusi jet...rozhodne tam nefoukej do toho vzduch, to za prve. Nebot vzduch je vlhky a po naplneni by to mohl v trubkach nekde zamrznout a ucpat !!! Zajed si s tim nekde at ti to nafouknout testovacim dusikem a uvidis jestli je to elektrikou, nebo mas nekde diru :)

Odesláno

Tátovi to taky dělalo. V servise mu řekli, že to chce vyčistit a vyměnit náplň. Tak zajel někam do Malešic v Praze, je to nějakej servis co udržujou klimatizace. Stálo ho to tuším 8 stovek a od tý doby je to v pohodě

Odesláno

OK, dik vsem :). Asi to strcim k Vasendovi. V tomhle pocasi je to o smrt v tom jezdit bez klimy .. :)

Odesláno

To DD.

Tutově jsi bez chladiva. Mně to jednou za rok taky uteče. Mám už takoveho ledničkáře a ten mi to za 200 přifoukne a jezdím dál. Jednou za měsíc pouštím klimu i v zimě a tak jsem zase v březnu přišel na to, že je prázdná. Teď klimuju v pohodě. (Proboha nechci to zakřiknout)

Odesláno

U GTíčka mi zapnutí klimy nikdy nedělalo nějaký cvaknutí a ani následný hluk (otáčky samozřejmě skoro neznatelně houply). Zřejmě už to byla předzvěst nějaké chybičky.

Odesláno
Originally posted by robert

U GTíčka mi zapnutí klimy nikdy nedělalo nějaký cvaknutí a ani následný hluk (otáčky samozřejmě skoro neznatelně houply). Zřejmě už to byla předzvěst nějaké chybičky.

No mne to dela. Zevnitr to neslysim, ale kdyz nahodim auto a zapnu klimu, zatimco stojim venku, tak to slysim. Cvaknuti, jak se zapne kompresor.

UZ CHLADIM! V Malesicich mi to naplnili a uz zase jedu :). Znamena to teda, ze mi to nekde utika, takze mi tam frajeri nalili trosku barvy a budu sledovat zeleny skvrnky v motoru :). Dost husta firma .. dvorek jak pred demolici, ale hrozne prijemny a dobry. Za pul hodiny bylo vyreseno. Doporucuju - www.klimaauto.cz

Odesláno
Originally posted by Kantor

To DD.

Tutově jsi bez chladiva. Mně to jednou za rok taky uteče. Mám už takoveho ledničkáře a ten mi to za 200 přifoukne a jezdím dál. Jednou za měsíc pouštím klimu i v zimě a tak jsem zase v březnu přišel na to, že je prázdná. Teď klimuju v pohodě. (Proboha nechci to zakřiknout)

Uz jsem s chladivem ;-). Ale diky za tip!!

Odesláno

2 DD

jen bych chtěl poopravit adresu servisu. Je to www.klima-auto.cz a nesidli v Malesicich, ale ve Strasnicich, mozna uz je to i Zahradni mesto......;) Jinak taky muzu doporucit;)

Odesláno
Originally posted by Radek V.

2 DD

jen bych chtěl poopravit adresu servisu. Je to www.klima-auto.cz a nesidli v Malesicich, ale ve Strasnicich, mozna uz je to i Zahradni mesto......;) Jinak taky muzu doporucit;)

Tam, kde jsem byl, je to www.klimaauto.cz v Malesicich :). Tvoje URL je jine a je to jina firma, kterou ja doporucit nemuzu, protoze ji neznam :)).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...