Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ABS fault


miur85

Recommended Posts

Čaute,

chcel by som sa spýtať a poradiť.

Včera sa mi počas jazdy rozsvietila kontrolka ABS a zostala svietiť. Už sa mi to raz stalo asi pred mesiacom, vtedy som vypol motor a opäť naštartoval a odvtedy sa to neukázalo. Včera som to tak tiež skúsil spraviť, ale opäť to hneď signalizovalo chybu ABS, tak som ešte raz vypol motor a odvtedy to je už OK. Už som aj odvtedy išiel viackrát na aute, skúšal aj prudko brzdiť, zatiaľ tú chybu nevypísalo. Viete mi povedať, či to hneď môže znamenať, že bude niečo so snímačmi ABS, alebo je to len problém Peugeota, ktorý nemusí zatiaľ znamenať niečo kritické? Ďakujem za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to si ma moc nepotešil. Koľko stojí taká výmena snímača? Musím ísť najskôr na diagnostiku do Peugeota, aby som zistil, že ktorý to je, alebo sa to dá aj odhaliť bez toho? Koľko vychádza priemerne taká diagnostika? Ak by to nebol ten snímač a bol konektor, tak to znamená, že ho treba len prečistiť a opäť zapojiť, alebo tiež vymeniť/nahradiť?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konektor stačí vyčistiť. Meraním sa dá zistiť, ktorý to je, ak to dáš do servisu samozrejme spravia to cez diagnostiku. Neviem presne ako to je u 307, predpokladám, že podobne - predné snímače by sa mohli dať vymeniť aj doma, kvôli zadným musí ísť dole nádrž, ale to záleží od toho kde máš konektory. 407 ich má nad nádržou. Jeden snímač cca 40€ s výmenou okolo 70€.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to viem, kde sa asi nachádzajú, myslel som nejako konkrétnejšie poradiť. A keď vlastne teraz nebliká tá kontrolka, tak ABS je funkčné? Skúšal som to dnes rozbehnúť a prudko brzdiť, ale keďže je sucho, tak sa mi to nepodarilo skontrolovať, či je ABS funkčné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...