Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nový podvod s bankomatem nebo stará záležitost či úplná kravina?


Marcel505

Recommended Posts

Přišlo mailem:

FW: Bankomat - nová finta? # # # # # # # # # # # # Bacha na výběry v bankomatech, Češi jsou opravdu vynalézaví!! # Přeposílám........ # # # # # # Ahoj všichni, omlouvám se za nevyžádaný e-mail, ale nemohu jinak. Dnes se mi stala # událost, # # o # # # které by mělo vědět co nejvíce lidí, aby se jí vyvarovali. # # # # # # Šel jsem si vybrat peníze z bankomatu v OD Kotva, kde často pracuji. Vše # # # probíhalo normálně: vložení karty, zadání PIN, volba částky a žádost o # # # stvrzenku. Karta i stvrzenka vyjely normálně, jen peníze nikde. A na # displeji # # # nápis \"Odeberte peníze\"! # # # # # # Koukal jsem jak tele, ale peníze jsem neviděl - ani otvor, ze kterého by # měly # # # vylézt. Každý bankomat je jiný a na první pohled nebylo nic patrné, došlo # mi # # to # # # až při podrobné prohlídce. Na dvířka, ze kterých vylézají peníze někdo # # přilepil # # # dvířka falešná (hliníkovou lištu). Takže peníze z bankomatu vyjely pravými # # # dvířky a zůstaly za dvířky falešnými. # # # # # # Pokusil jsem se falešná dvířka odstranit pomocí klíčů, nic jiného jsem u # sebe # # # neměl), ale nešlo to. Počáteční paniku vystřídala chladná úvaha - hlavně # # # neodcházet od bankomatu. Zavolal jsem z mobilu na 158, nahlásil co se stalo # a # # # policie dorazila během několika minut. Zároveň jsem zavolal do banky (číslo # # mám # # # v mobilu pro případ ztráty karty) a nahlásil jim to. Policie i banka mi # # # odsouhlasily odstranění falešných dvířek bankomatu. Požádal jsem tedy # známeho # # # údržbáře z OD Kotva, aby mi přinesl a půjčil nářadí, což se stalo. # # # # # # Hliníkovou lištu se mi podařilo vypáčit šroubovákem, byla přilepena jen po # # # okrajích. Na její spodní straně byla oboustranná samolepka a na ní # přilepené # # # moje peníze. Takže to dobře dopadlo, ztratil jsem jen spoustu času. A taky # to # # # byly docela nervy. # # # # # # Tenhle e-mail píšu proto, aby se něco podobného stávalo co nejméně. Jako # # # prevenci. # # # # # # Než půjdete vybírat do bankomatu, raději zkontrolujte, zda mají odkud # vylézt # # # peníze. A taky se může hodit něco špičatého s sebou (nůž, šroubovák, pilník # # # apod.). A určitě mobil. # # # # # # Máte-li chuť, pošlete tenhle mail dále, čím více lidí o tom bude vědět, tím # # méně # # # se jich nachytá.

[upravil dne 15/8/2009 Marcel505]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Marcel505

Přišlo mailem:

Bankomat - nová finta? Bacha na výběry v bankomatech, Češi jsou opravdu vynalézaví!! Přeposílám........ Ahoj všichni, omlouvám se za nevyžádaný e-mail, ale nemohu jinak. Dnes se mi stala událost, o které by mělo vědět co nejvíce lidí, aby se jí vyvarovali. Šel jsem si vybrat peníze z bankomatu v OD Kotva, kde často pracuji. Vše probíhalo normálně: vložení karty, zadání PIN, volba částky a žádost o stvrzenku. Karta i stvrzenka vyjely normálně, jen peníze nikde. A na displeji nápis \"Odeberte peníze\"! Koukal jsem jak tele, ale peníze jsem neviděl - ani otvor, ze kterého by měly vylézt. Každý bankomat je jiný a na první pohled nebylo nic patrné, došlo mi to až při podrobné prohlídce. Na dvířka, ze kterých vylézají peníze někdo přilepil dvířka falešná (hliníkovou lištu). Takže peníze z bankomatu vyjely pravými dvířky a zůstaly za dvířky falešnými. Pokusil jsem se falešná dvířka odstranit pomocí klíčů, nic jiného jsem u sebe neměl), ale nešlo to. Počáteční paniku vystřídala chladná úvaha - hlavně neodcházet od bankomatu. Zavolal jsem z mobilu na 158, nahlásil co se stalo a policie dorazila během několika minut. Zároveň jsem zavolal do banky (číslo mám v mobilu pro případ ztráty karty) a nahlásil jim to. Policie i banka mi odsouhlasily odstranění falešných dvířek bankomatu. Požádal jsem tedy známeho údržbáře z OD Kotva, aby mi přinesl a půjčil nářadí, což se stalo.Hliníkovou lištu se mi podařilo vypáčit šroubovákem, byla přilepena jen po okrajích. Na její spodní straně byla oboustranná samolepka a na ní přilepené moje peníze. Takže to dobře dopadlo, ztratil jsem jen spoustu času. A taky to byly docela nervy.Tenhle e-mail píšu proto, aby se něco podobného stávalo co nejméně. Jako prevenci. Než půjdete vybírat do bankomatu, raději zkontrolujte, zda mají odkud vylézt peníze. A taky se může hodit něco špičatého s sebou (nůž, šroubovák, pilník apod.). A určitě mobil. Máte-li chuť, pošlete tenhle mail dále, čím více lidí o tom bude vědět, tím méně se jich nachytá.

Sorry za citaci ale bez těch # se to bude číst líp :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Pe.Tr

Marceli , mě už nepřekvapíš .

http://www.hoax.cz/retezove-emaily/bankomaty---nova-finta-2009/

jako malej Jarda :D

Předběhnul si mě :D Už jsem zadával adresu, abych to tam našel :D

Nicméně, tohle se stát může a myslím že o tom psali i na Novinkách.

Před každým výběrem je nutný zkontrolovat bankomat, zda na něm nejsou nějaký vychytávky (třeba něco nalepenýho, držák třeba na nějaký reklapy apod.) Lepší je vybírat si bankomaty, který jsou v budově banky, nebo obchoďáku.

[upravil dne 15.8. 09 dolly1010]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...