Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

konecne som prevetral svoju 307 asi budem plakat


Guest jozefkral

Recommended Posts

Guest jozefkral

pani peugeotaci dnes som sa rozhodol ze trosku prevetrám svoju 307 najprv som skontroloval na nej všetky problémy ktore som tu vycital samozrejme to vsetko mam olej čierny a hustý ako vazelina aj ked ma nabehnute len 5000 a spojka tvrda ako kamen . neviem ci je to normalne u dizlov ale z motora ide taky podivný zvuk ako keby nejake lozisko ale ked pridam tak to nepocut je to dos vyrazne iba pri volnobeznych otackach neviete co by to mohlo byt? a este prosim neviete co stoji predny podblatnyk lebo pri visej rychlosti sa mi uvolnil a kim som stihol zastavit koleso ho uplne roztrhalo tot moja prva jazda idem plakat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To zvonění z motoru bude nejspíš setrvačník (dost častá závada na 307 HDI) nebo to může dělat i hlavní řemenice na klice. Setrvačník někteří nepovažují za vážnou závadu (já bych s ním ale nejezdil a nechal vyměnit komplet spojku), pokud je to ta řemenice na klice, tam bych výměnu opravdu neodkládal.

Rozvody jsi už dělal?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest jozefkral

este nie teraz som ho este len kupil ale cital som ze tento motor 1.6 hdi 80KW ma vymenu az po 240000 km preboha dal som za neho 240000 je to 11.2006 a kolko to stoji bud ta spojka alebo rozvody dost som sa vybil pri kupe z euracov

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to si ake auto kupoval ked ma teraz nabehanych len 5000km? :myslim

ale k tym problemom ti neporadim ale mozem poradit s tym podbehom.

skus pozriet na stranke www.autobazar.eu nejake nahradne dieli na peugeot 307. par ND som videl predavat aj v okrese GA a SA. alebo je vrakovisko aj v Kolarove http://www.universauto.sk/.

urcite by som to hladal skor na vrakovisku ako kupovat nove. inak cena na moj podbeh ale neviem ci je rozdiel medzi verziami aut je 29,86 EUR s DPH podla service boxu. tak cca moze byt aj na tvoj.

trosku uprava: tak to kupovat rocnik 2006 a mat len 5000km???? :myslim

nie som technik, len to com si tu precital - tak ak je chyba v zotrvacniku tak pocujes take piskanie z motoru. je to pri nizkych otackach alebo na volnobehu alebo ked vypinas motor. toto vsetko mam teraz na aute ja. som sa bavil s clenom odtialto a oprava by ma vysla ... dajme tomu cca 20000KC. ale ja mam inu motorizaciu. takze nie je to lacne. ale mne to uz tak piska ze uz na dialku je pocut ze idem po prazskych uliciach :D.

ale menit si to budem nie aby sa mi to niekde rosipalo.

[upravil dne 11/8/09 Micky99]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest jozefkral

dakujem za odpoved tich 5000 ma od poslednej vymeny oleja ale to v uvodzovkach tak mi to bolo povedane celkove ma 130741 strasne sa mi to auto pacilo ale neviem ci budem dobra zaspavat zacinam mat z neho strach a to v piatok mam ist na nom na dovolenku do tatier teraz fakt neviem asi ma j.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja som kupoval auto 1 tyzden pred vianocami. este pred faceliftom swcko. zevraj moc kazove auto. doteraz som dal za neho len rozvody - ale to beriem tak ze ak kupim auto tak to robim hned. a teraz idem robit ten zotrvacnik.

neviem ake mas presne problemi s tym autom okrem tej tvrdej spojky - pokial viem tak to maju vsetky 307ky. aspon ak som dobre cital na fore.

olej by som do problemov neradil - skus ho vymenit. vsetko precistit a dat tam novy. kto vie aky tam je a ci je fakt 5000km po vymene.

je to dovoz alebo kupene na svk?

spojku fakt vela ludi hned nemeni kym nepresmykuje. ale niekedy ten zvuk je trapny pri tom aute :mad: a preto to menit budem ja a aj na odporucanie clena pp205.

ale ako pisem - nepovazuj ma za technika alebo nejakeho odbornika. len sedim skoro nonstop pred tymto forum a citam a poskytujem to co som sa docital alebo sam stretol. takze ak v niecom vie niekto presnejsie info a poradi tak budem aj ja rad - aspon sa priucim.

[upravil dne 11/8/09 Micky99]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest jozefkral

dakujem za odpoved je to dovoz ale auto som si preveril aj priamo u vyrobcu inak vsetko co je vo vybave funguje a som aj ohromeny tou spotrebou je to super vo vnutry je tiche ale vonku neviem ci to ma mat ten zvuk nepoznam to a preto sa pytam skusenejsich ci je to normalne alebo s tim nieco trba robit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a je to piskanie pri nizkych otackach? ako pisal Medved? alebo je to iny zvuk? ked budem doma sa mozem zastavit u teba a predstavit ti moj zvuk z motora :D

Do Galanty to mam kusok

inac k tomu vrakovisku v kolarove - radsej volat ako pisat mail. na to nejak nereaguju..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Rozvody dělám vždy bezprostředně po koupi jakékoli ojetiny, u které nemám papírově doloženo (servisní knížkou, smlouvou), že je majitel relativně nedávno měnil nebo že stav na tacho odpovídá skutečnému stavu km najetých. Výměna rozvodů sice stojí nějakou tu kačku, ale pořád je to levnější než shánění nového motoru, když řemen prdne.

Co se týče popisovaných závad, od stolu a klávesnice to nevyřešíme - zajeď s tím k nějakému servisákovi, co Ti na to řekne (nebo počkej, až se k Tobě vypraví Micky - třeba to bude nějaká blbost).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ak by to bola vadná hlavná remenica na kľukovke tak to vieš aj tak zistiť, že zhoď remeň čo je na altík, servo, klímu a tak naštartuj bez remeňa. Ak ti zvuky zmyznú tak je to pravdepodobne tá remenica. Že je olej čierny, tak to je u dieselov normálne, ale ako vazelína to hádam nebude, nie?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: jozefkral

pani peugeotaci dnes som sa rozhodol ze trosku prevetrám svoju 307 najprv som skontroloval na nej všetky problémy ...

Tá spojka je asi u väčšiny naftových peugeotov \"tvrdá\". Treba skontrolovať prítlačný tanier. Pískanie môže spôsobovať aj alternátorový remeň alebo niektorá kladka. A pokiaľ možno požívaj do 1,6 HDi olej 5w30 od Totalu Ten motor je stavaný na tento olej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Olej ako vazelina tak ho rychlo vymen !Ak ti hrkoce motor za studena a mas husty olej je jasne ze ti nenamaze po starte vacku bohvie co tam nalial ten co ti ho doviezol .Ja tam mam predpisany Shell Helix Ultra 5W-40 http://olejposta.sk/?s=1&m=3&t=3&v=4&p=0&a=0 ,objednavam si ho tu.Super cena a nerozmyslaj a daj si to vymenit lebo ta to moze vyjst dost draho.Drzim palec a daj vediet ak to bolo nieco ine.:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest jozefkral

zdravim vsetky dobre duse tak dnes som to poriadne preskumal svoju 307 aj z jednim garazovim mechanikom troska sa vyzna v oktavkach ale peugeot nieje si isty ked sme ho nakopli slapal jak hodinky ale ked sa zacal zohrievat zacal sa ozivat aj ten zvuk a cim teplejsie tim hlasnejsie ale ked som stupil na plyn len trosku zase ticho huci to len na volnobeznych otackach a tak sa ten pan vyjadril ze to bude asi vodna pumpa co vy nato?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...