Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zesilovač


winco

Recommended Posts

Stavět něco takového je absolutní nesmysl. Kup si libovolný autozesilovač za minimálně 1,5k Kč, pevnost a hloubka basů bude úplně někde jinde. LM3875 je fajn IO na použití jako home hifi zesilovač pro menší reprobedýnky (sám používám jeho kolegu LM3886TF na buzení regálovek), ale při použití jako zesilovač pro subwoofer pohoří prakticky s libovolným plně tranzistorovým zesilovačem (a to radši nemluvím o výkonu dodaném do zátěže).

[upravil dne 11/8/09 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodně to nemyslím ve zlém, jak to po prvním přečtení může vyznít. ;)

Super fíčurami LM3875 jsou ochrany proti zkratu na výstupu, ochrana proti tepelnému přetížení, ochrana proti proudovému přetížení a možná ještě další, o kterých nevím. Je to fajn, že ten obvod (pokud je originál od NS) prakticky nejde zničit, fajn je i skutečnost, že jeho výkonovou strukturu tvoří bipolární tranzistory, takže se na něj můžeš vrhnout s trafopájkou. Ale jak říkám, pro subwoofer je lepší prakticky jakýkoliv diskrétní konec.

Kup třeba tohle:

http://www.ahifi.cz/zlevnene-auto-hifi/magnat-century-260-pouzite-zesilovace.html

nebo

http://www.ahifi.cz/zesilovace/mac-audio-maximus-2-100.html

Pokud přihodíš kačku navíc, máš dost solidní stroj.

http://www.ahifi.cz/zlevnene-auto-hifi/magnat-crusader-720-pouzite-zesilovace.html

[upravil dne 11/8/09 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pfff, přesně tohle měl známý jako ročníkovou práci. Budil s tím subwoofer s JBL 12palců (přesný typ z hlavy nedám). Vzhledem k tomu, že ten reproduktor měl reálnou citlivost dost mizernou (84dB, výrobce udává 89dB/1W), zesilovač se neustále dostával do limitace a jednoduše \"ořezával\" a pouštěl membránu reproduktoru mimo bezpečnou výchylku. Po několika týdnech blbnutí mu začal \"chrčet\" reproduktor. Pravděpodobně z důvodu masivního nabíjecího proudu (na který není tento IO stavěn a který zabezpečují 3x4,7mF elektrolyty) se prorazila výkonová část a IO pouštěl do zátěže plné, stejnosměrné napájecí napětí. Reproduktor jsem rozebíral, krásně, stejnosměrně seškvařená cívka, na několika místěch pak téměř přerušená. Skoro tři litry v hajzlu. Tenkrát litoval, že mě neposlechl a nekoupil zesilovač, který jsem mu nabízel. Opravdu ti to stojí za těch pár ušetřených stovek? Na druhou stranu říkám, že tě neznám...třeba máš rád adrenalin. Pak směle to zesilovače, který ti \"zkrat\" nabízí. ;)

Mimochodem, těch 55W je opravdu do 4 ohmů reálných a to při solidně nízkém zkreslení. Činitel tlumení je pak obrovský, jestli si dobře vzpomínám, tak se jednalo o 300. Díky tomu měl (do té doby než se zkurvil) vcelku solidní zvuk. Ozvučovat blízké okolí se s tím nedalo, ale auto to ozvučilo s rezervou.

[upravil dne 12/8/09 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja taku skusenost nemam ale na 100% viem ze susedovy frči v škarpe (skoda 120) skoro 2 roky bez problemov(no mozno muto povoluje šroby alebo napomaha k opadavaniu hrdze). Ma tam sub. GROUND ZERO GZTW 30T v doma vyrobenej ozvucnici. A ak som dnes dobre počul tak este ide. A normalne ma až pri srdci hreje ked vydim ten jeho balženy ksicht.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nestav nic, nakonec tě to vyjde dráž, než kupovaný zesilovač z druhé rukyˇ. Nesnaž se objevit Ameriku. Mnozí před tebou se o to snažili a akorát si nabili čumák. Dal jsem ti na výběr z několik různých zesilovačů, tak si prosímtě nějaký vyber a nebo nějaký nadhoď a popovídáme si o něm. :nevim

[upravil dne 13/8/09 peugeot09]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://www.ahifi.cz/zlevnene-auto-hifi/magnat-century-260-pouzite-zesilovace.html

tenhle sa mi liby:D jelikož počuva rock a metal tak potrebujem krasne velky rozsah frekvencii:D a tento je uplne krasny a vykon tiež je akurat, len je stary 3 roky ale to by mi nevadilo:D ale ma to ešte jednu podmienku žesi ho ted nemožem moc dovoiliť aj ked nestoji moc ale ani to malo nemam pretože mám ešte len 18 a je kriza tak žiadna brigada nebola ani nič podobne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Člověče, radši si nějakou brigádku najdi a pár kaček si přivydělej, krize není argument. Jinak ten zsilovač, který jsi nadhodil je solidní, za tu cenu paráda. Jestli se nepletu tak má i řídící obvod, který se stará o protizkratovou ochranu a SS napětí na výstupu, takže v případě, že by se nedejbože zesilovač poškodil tak ho tento samostatný obvod už umravní. Naměřený sinusový výkon, který dokáže dodat do zátěže je údajně okolo 150W/4ohm. Na ten zesilovač by měla být rok záruka. Ber ho. :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

skus si pozriet tu

http://www.somogyi.sk

http://www.autoomega.sk/

su tam nove a na tvojom mieste isto by som nic co ma 3roky je to cez net a z este z čiech nekupoval. Skus radsej pobehat bazary alebo zalozne.

http://www.autobazar.eu/sk/brands.php?page=1&cat=14&q=zos&operators=and&plustype=&submit=Vyhlada%C5%A5+%21

[upravil dne 13/8/09 skrat]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jaké jsou konkrétní argumenty, proč \"nekupovat tento zesilovač\"? Sám v autě používám několik let starý zesilovač po dvou majitelích (menším tuningu a plánované kompletní přestavbě) a šlape jako Švýcarské hodinky. Dovolím si tvrdit, že zesilovač starý 5 let dokáže fungovat minimálně stejně dobře, ne-li lépe než nový zesilovač. U Ahifi jsem již několika lidem zesilovač pořídil, vždy bez problému a ve stoprocentním elektrickém stavu. Menší oděrky samozřejmostí. Radši kup zesilovač od ověřeného prodejce než od nějakého trouby, tam máš jistotu a záruku k tomu. :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...