Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chorvátsko 2009


Recommended Posts

Ahoj,jako každý rok jsem si našel jiné místo,kam se podívat a jako každý rok jsme skončili v Omiši.Tentokrát to nebyl Rab ale Pag a Povljana.Byl jsem trochu rozčarován (nevěřte všemu,co vidíte na netu).Hledal jsem tam kemp s písčitou pláží a tobogán.No na pobřeží bylo nejmenší zrnko písku tak v průměru jeden centimetr.Kemp tomi jsem nakonec našel uprostřed vilové čtvrti,byl tam skutečně písek,tobogán a stany pod stromy.Jen k moři přes třista metrů asfaltky.Za tři hodiny jsme byli v Omiši,během deset minut jsem měl apartmán - ubytování,a začla dovolená.Zřejmě krize nakombinovaná dešti a záplavami způsobily,že pláže byly poloprázdné.Cestou k moři přespávám klasicky v kempu před Plitvicema.Spal jsem tam i letos,ale cena závratně stoupla ze sto na stopadesát,a přitom je nás pořád stejně.Na parkovišti u jezer už musí š vzít parkovací talon a pak můžeš zaparkovat (7 KUN/hod.)Vše,snad kromě zmrzliny(5) a benzínu (7,97 - 7,6)zdrahlo.Příští rok asi zkusím Chalkidiky.Bulhaři také přidrahli (kolega se vrátil včera).Cestu jsem volil klasicky Bytča-Blava-Šombateli-Goričan-Zagreb-Karlovac-Plitvice.Cesty byly spíš prázdné.Zato přes rakouzsko jsem viděl v TV samé zácpy.2x jsme kdysi cestovali přes Vídeň a už nikdy .Nebudu platit českou roletu,tedy D1 a pak ještě zúženou přecpanou rakouzskou dálnici a šaškovat přes Slovinsko.Přátelům z Prahy a okolí nic jiného ale nezbyde.Ještě jednou musím pochválit kvalitu dálnic na Slovensku a V Chorvatsku.Slovenská u Blavy dostává nový asfalt,ale 90 jsem tam frčel pořád.P806

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem z Prahy, ale přes Prahu jedu na jih. Nevím, proč by Pražáci museli přes Vídeň. Vloni jsem zkusil přes Bratislavu,Szombalely a Goričan až na Makarskou a zpět. Je to o cca 50km delší a o celou 1 hod. kratší (srovnávám se situací z předloňska přes Rakousko, kdy po cestě nebyly žádné fronty)a Slovinci se svým mýtným můžou jít někam. Vždycky jsme si při cestě zpět zašli ve Slovinsku na oběd a dali jim něco utržit, vloni jsme si zašli na oběd v Maďarsku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

začátek sprna - Brela na makarske riviere

cesta z Ostravy na slovensko,přes Madarsko a chorvatsko po dálnici...cesta bez problémů 12-13 hodin a jízda podle předpisů

počasí výborné,moře taky,jenom hlava na hlavě,je třeba si najít své klidné místečko

[upravil dne 21/8/09 luko407sw]

post-0-14109609140189_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Demo: My byly v hotelu Podgorka. No a taky nic moc. Stary vybaveni, prolezeny postele - ale nebylo to nejhorsi. Ale neni nad to si najit sam apartman. Minuly rok jsme byly autem v Gradacu a sami si hledali ubytovani a bylo to na 1*!

Jinak o Mediteranu a Minerve jsem slysel, ze jsou o dost lepsi hotely nez Podgorka. Co tam bylo spatnyho?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

:xvulLetos (2010) bych se chtěl rád s autem poprvé v životě podívat do Chorvatska k moři. Polopenzi někam do prostřed s možností vyjíždět. Vím, že že mezi členy P-C jsou zkušení cestovatelé a jistě mi i něco doporučí. Vyjet bych chtěl koncem června.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: elton

Krásně je na ostrově Krk (letos tam jedu), pěkný to je i na Makarské riviéře, na istrii atd. Je toho v chorvacku hodně, záleží jestli jedeš za přírodou, relaxem, plážemy, útesy atd.

ostrov Krk můžu potvrdit, byl jsem tam tři roky po sobě a spokojen--ubytování apartmán (nejsi vázaný na stravu vůbec), projel jsem ho vlastně celý...,není to tak daleko jako třeba oblast Makarské...,30 kuna za přejezd mostu a jsi na ostrově...:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: OK406

To jste jeli na ,,blint\" a nebo s cestovkou?

střídám to,s cestovkou (Vítkovice Tours), i s ubytováním sehnaným přes známé (co tam byli), nebo přes internet...,dá se jet i naslepo--ale jen do srpna, pak je narváno a ceny se zvýší...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...