Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Neobjevuje se zde přímo nějaký technik z autorizáku?


Gooorila

Recommended Posts

Zdar

Uvažuji o výměně své Fábie za něco většího. Do oka mi padl Ford Mondeo, Renault Megane, Citroen Xara Picasso a Peugeot 307 SW. Bohužel, nekupuju auto rozumem, ale srdcem a Peugeot to vyhrává na plné čáře, protože je prostě nejhezčí.

Je to zvláštní, protože 9 z 10ti lidí mi jej nedoporučuje díky častým závadám, čehož se samozřejmě bojím, protože tomu vůbec nerozumím a natáhne mě každý servis, takže jsem přestal uvažovat o starší verzi, ale o verzi po Faceliftu.

Nenašel by se zde člověk z autorizovaného servisu, se kterým bych se mohl domluvit a za úplatu by mi pomohl s nákupem? Předpokládám, že takový člověk bude při prohlídce v bazaru schopen zjistit, v jaké kondici auto je, zda se neprojevujou nejběžnější závady a podobně.

Radši dám litr na ruku člověku, který se na auto v bazaru koukne a řekne nebrat, než to koupit a pak zjistit, že je potřeba nainvestovat 50k do oprav.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zásadná chyba je zamieňať si pojmy autorizovaný - odborný. Hľadaj skúseného mechanika ktorý robí i Peugeoty a pozná ich choroby.

Kúpa auta je vždy lotéria a čím staršie tak s tým väčším rizikom. Všetky autá sa kazia a dosť často neočakávane. Ty by si si zobral na zodpovednosť že niekomu \"odobríš\" kúpu auta a ono sa v zápätí pokazí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pastorek já si myslím, že technik nebo mechanik právě z autor. servisu má v tomhle dost navrch. Tím nechci podceňovat kvalitu jiných.

Když budu stát u 307 tak Ti mrknu na 10 věcí a hned vím, co je přede mnou. Stačí se podívat přes sklo na VIN a na tachometr (pokud sedí) a spočítám tam Ti to. Kromě jiných konkretních závad toho kusu co stojí přede mnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Milhaus: ono pastorkovi slo zrejme spis o to, ze technik autorizovaneho servisu nerovna se odbornik, na jehoz radu se lze spolehnout... bohuzel, dost casto tam jsou akorat kluci co neumi opravovat auta nebo se snazi oj**at co jde, vzhledem k tomu ze jim nejde o to jestli zakaznik bude spokojeny (protoze stejne musi prijet kvuli zaruce znova...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

milhaus:

Verím tomu že v autorizovaných servisoch sa nájde kopa odborníkov, nechcel som nikoho uraziť. Poznám to z vlastnej skúsenosti technika v WV group. Mali sme mechanikov ktorým i dnes poviem \"pán majster\" ale boli i taký ktorým by som nedal ani žiarovku vymeniť. Tri značkové servisy a tá istá skúsenosť. Najviac ma zarážala skutočnosť že odbornú literatúru mali k dispozícii a iba zopár bolo ochotných sa z toho učiť.

- \"Zásadná chyba je zamieňať si pojmy autorizovaný - odborný\". Tým som chcel povedať že nie každý kto robí v autorizovanom servise je i odborník.

- \"Hľadaj skúseného mechanika ktorý robí i Peugeoty a pozná ich choroby\". To vôbec nevylučuje že to môže byť i zamestnanec autorizovaného servisu. Podstata je v tom že je skúsený a pozná choroby Peugeotov.

[upravil dne 10/8/09 pastorek]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj lidičky, za prvé zdravim pastorka (Šebetov), za druhé připadá mi zhůvěřilé dávat 1000kč někomu, koho neznáš a za třetí, zkus se obrátit na někoho z klubu, je tu spousta lidí, kteří jsou schopní a jistě to nebude stát litr. Já sám opravuju výtahy a vím, že \"odborníků\" kteří o tom vědí vše je mraky, a, pak skutek prchnul. Podívej se třeba na modely 307 a tam se možná dozvíš víc. Toť můj názor (komu se nelíbí, tak .....................nevim) . Čauky pažouťáci, a, ať vám to drandí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No můžu říct, že cesta 1000,- Kč za prohlídku mechanikem mi přijde mnohem rozumnější než zkusit sehnat někoho ochotného zde na klubu.

Důvody?

a) běžnému, trochu zkušenému klubákovi se nebude chtít prohlídnout auto a vydávat nějaký verdikt, že je auto v pořádku - \"ojetina\" je vždy sázkou do loterie a když se pak auto rozsype, velice rychle by se to proti ochotnému klubákovi mohlo otočit

b) o spoustě lidí zde na fóru nevíme krom nicku vůbec nic - co když se Ti k prohlídce dostaví ještě horší ucho než jsi Ty sám?

V žádném případě Mildíkem navrženou možnost nezaracuju, sám bych ale šel úplně stejnou cestou jako zakladatel vlákna - ta tisícikoruna za prohlídku v servisu (nebo zodpovědným servismanem) ve finále může ušetřit i desetitisíce.

A už vůbec nerozumím tomu, proč by někdo měl plácat svůj čas bez odpovídající odměny

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Fusion

A autorizáky neprodávají trochu jetý auta?

Nejen trochu, některé i slepené vraky. Když si vzpomenu na dobu, kdy se kdysi sháněla třílitrová 406 s požadavkem perfektního stavu s akceptací značné ceny, co se všechno ukázalo při prohlídkách...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám takový neblahý pocit, že schopní lidé v autorizovaných servisech jsou v absolutní menšině, a není výjímkou, že z dvaceti lidí je tam schopný jen jeden, co zhruba ví, co má dělat. A zbytek umí bez soustavného dohledu stěží vyměnit olej. Toto je zkušenost z více autorizovaných servisů více značek, nikoliv ojedinělá záležitost. A zcela zásadně, když se tam našel někdo schopný, ochotný se vzdělávat a opravdu makat, bylo jen otázkou času, kdy takový člověk odešel a otevřel si svůj vlastní servis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jé je, tak to jsem přesně nechtěl, nějaký spory. To byl jen můj názor na věc, a doufám, že klub je i trošičku o tom, že si helfnem. Tak by to asi mělo v klubu funkovat, ať už jsme jaký taký. Já to myslel v dobrém, a hlavně, asi tato diskuse odradí případného dalšího peugeoťáka. Já třeba musím poděkovat Wolfíkovi, kterej odhalil na srazu, závadu na mém vozítku za směšný obolos. Tak si myslim, že by to mělo bejt. Ať vám to drandí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...