Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zadni naprava P405


Radek

Recommended Posts

Hrozí postupné zničenie ihlových ložísk, následne i čapov. Na aute to bude poznať postupnou zmenou odklonu zadných kolies. Na jazde zase postupným nárastom \"plávania\" zadku auta.

Čím dlhšie to budeš ignorovať, tým budú následky horšie. Na koniec jedna potešujúca informácia, celý postup opotrebenia je pomerne pomalý a dlho nepocítiš žiadne výraznejšie zmeny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravda je, že náprava vydrží vydávat ty divné zvuky docela dlouho, než se začnou sypat jehly, pak už to ale jde docela rychle a s vysypanými ložisky a volnými rameny už pak nejde v rychlostech nad 100 km/h auto skoro udržet ve správném pruhu. Trošku se to dá oddálit, když ramena zespodu asi v prostředku toho uložení provrtáš, uděláš závit, do kterého našroubuješ maznici a pak nacpeš vazelínou. Chroupat v tom totiž začne kvůli suchým ložiskům. Jo a té vazelíny se tam vejde docela dost, já do obou stran dohramady dostal skoro celou plnou maznici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když sundáš kolo,je na ramenu z boku krytka, pod kterou je jehlové ložisko, veprostřed ložiska je trubka po které se ty jehly odvalují a v prostředku trubky je ta plastová záslepka. Nevím ale jestli se ta krytka z ramena dá vyndat bez poškození, protože mně se to nepovedlo a vyráběl jsem potom pracně novou. Ještě by ses taky k té záslepce dostal kdybys sundal celé rameno, ale to už bys moh rovnou vyměnit i ty jehly. Každopádně myslím, že i kdyby tam ty záslepky nebyly a vazelína se tím pádem tlačila do nápravnice, i tak to namazání svůj účel splní a smrt ložisek tím dost oddálíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...