Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

a je to tady zas-PHM


Haryk

Recommended Posts

Původně zaslal: 309GT

Solárka napráskají a benzínky které šiděj a okrádají ne....ale není se čemu divit,jsme přeci v Čechách

Jo, jsou to zmrdi. A ještě víc se mi líbil ten jejich argument: \"ale to zjištění špatného paliva bylo už před měsícem, když jsme dělali testy. Teď mají v těch tancích stejně už jiné a to třeba bude dobré, takže bychom vlastně uváděli nepravdivou informaci\" Prostě se vykrucujou co můžou. A přitom by stačilo, že tehdy a tehdy bylo tam a tam mizerné palivo. Otázkou je, zda v tom čerpačky mají prsty nebo za to může dodavatel paliva.

Každopádně třeba u nás to funguje tak (vstřikujeme plasty), že s každou šarží materiálu chodí od výrobce certifikát, že to splňuje určité parametry. Pokud by se stalo, že náš vyrobený díl někde selže a půjde se po stopách zpět, nemusí to zůstat viset na nás, ale pokud se zjistí, že výrobce \"kecal\", tak to jde za ním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mě docela ,,rozčiluje\", že ČOI nezveřejňuje čerpací stanice, které mají nekvalitní PHM!!! A ta výmluva o tom že se v době zvěřejnění už není aktuání situace je podle mě zavádějící až alibistická!!! Domnívám se, že zveřejněním čerpacích stanic, ktré porušují normy dané státem + stanovené zákonem, tak tím z.č. 101ú2000 Sb. neporušují, jelikož neuvádějí žádná data ,,choulostivého\" charakteru! Ale pouze název + místo. A na tom nic není protizákonného! Ale tím, že nic neuvedou popřípadě ,,mlží\", Tak taková organizace (institut) je nám na nic!! Kde mám jistotu a možnost si ověřit, že zkutečně dané kontroli proběhli s daný výsledkem?! A co na to naše jurisdikce z.č.140/1961 Sb. § 121 Poškozování spotřebitele

(1) Kdo na cizím majetku způsobí škodu nikoli nepatrnou tím, že poškozuje spotřebitele zejména tak, že je šidí na jakosti, množství nebo hmotnosti zboží, nebo kdo uvede ve větším rozsahu na trh výrobky, práce nebo služby a zatají přitom jejich podstatné vady,bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.

(2) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny,

b) získá-li takovým činem značný prospěch, nebo

c) byl-li pro takový čin v posledních pěti letech odsouzen nebo z výkonu trestu odnětí svobody uloženého za takový čin propuštěn.

Ale i další §§ znění nejen tohoto zákona by bylo možno použít! Ale je to nej a jen o lidech a ochotě jít proti společnostem a hlavně svědomitě a zodpovědně plnit svoji funkci danou jím zákony ČR ve prospěch republiky a jejího lidu!!! A to ČOI má!!! Takže zákony máme, ale ještě chybí lidi, kteří by to dotáhly dokonce !!!! S tím musí semnou souhlasit i ti, kdo se nou nesouhlasí!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Mildík

Pravdu díš chlape, jenže tady je demokracie a s tím související uplatňování zákonů ještě v plenkách, a kdo ví, jestli to někdy bude lepší. Nezbývá než věřit v lepší zítřky. Ale spotřebu máš super. :papa

Tak já vím, co se týká zákonů, tak bych pravdu míti měl, ale horšíje to s s vymáháním a dodržováním práva!! Co se týká spotřeby, tak taky koukám, jaká je!! K tomu to výsledku jsem došel díky Čakoma, který mi to ,,seřídil\" na spotřeba.cz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak tak koukám, tak nemůžete z toho spát a tak se budu opět opakovat ! Takže, jelikož byli potíže, aby se spotřeba v ikoně spotřeba.cz objevila, tak jsem požádal Čakoma, který chybu našel a upravil. Jinak vše je psáno podle paragonů a údajů na pp či budíku. Tak se celá věc má. A ted snad už usnete ;):D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...