Laďa Odesláno 29. srpen 2009 Odesláno 29. srpen 2009 oktávka má 5x112 a středovou díru 57. P 407 má 5x108 a střadovou díru 65. Citovat
Hamin Odesláno 1. září 2009 Odesláno 1. září 2009 Také by mě to zajímalo. Ve velkém TP nemám zapsané rozměry. Nyní mám klasiku 205 60 R16. Na zimu mám vyhlídnuté Nokiany WRG2 (každý si vychvaluje - nejlepší reference je od lidí, kterí je mají obuté ). Ale nevím, zda by šla použít nějaká alternativa v R16. Nějaké užší pneu. Užší pneu je do sněhu lepší než širší a navíc by mohly být pneu i levnější. Ale když to nepůjde, koupím stejný rozměr jako mám letní. Citovat
patko79 Odesláno 1. září 2009 Odesláno 1. září 2009 Původně zaslal: Hamin Také by mě to zajímalo. Ve velkém TP nemám zapsané rozměry. Nyní mám klasiku 205 60 R16. Na zimu mám vyhlídnuté Nokiany WRG2 (každý si vychvaluje - nejlepší reference je od lidí, kterí je mají obuté ). Ale nevím, zda by šla použít nějaká alternativa v R16. Nějaké užší pneu. Užší pneu je do sněhu lepší než širší a navíc by mohly být pneu i levnější. Ale když to nepůjde, koupím stejný rozměr jako mám letní. Chystáš sa na zimu do Fínska? Pýtam sa, pretože ja som sneh u nás poriadne nevidel už 5 rokov. Tie užšie pneu sú síce lepšie do snehu, ale to ho musí byť aspoň 5-10 cm na ceste, inak sú Ti úzke nanič a širšie Ti podľa mňa lepšie zaberú pri námraze, poľadovici, ... Mo a čo sa týka užších, áno na niektoré disky dáš aj užšie pneu, ale pozri si to podľa typu disku na stránkach výrobcu, aké rozmery pre ten ktorý disk doporučuje:papa Citovat
Hamin Odesláno 1. září 2009 Odesláno 1. září 2009 Do Finska se nechystám... škoda, rád bach se tam podíval Asi zůstanu u rozměru 205/60 R 16. Máte někdo na zimu obuto tento typ pneu Nokian WRG2 ?? Jak sedí? Máte nějaké vlastní zkušenosti ?? Citovat
elton Odesláno 1. září 2009 Odesláno 1. září 2009 Slyšel jsem , že prý jsou super. Sám, ale používám Michelin premacy Alpin 3 a nemůžu si je vynachválit. Citovat
alihen Odesláno 1. září 2009 Odesláno 1. září 2009 Praha? Halic? anis a nedivim, ze ste sneho poriadne nevideli skuste si to v kotline medzi Vysokymi a Nizkymi Tatrami... pokial mas na ceste co i len trosku, podotykam neujazdeneho snehu, siroka pneumatika sa ti zacne spravat ako radlica a tlacis pred sebou (pneumatikou) urcite mnozstvo snehu. pri uzsej pneumatike to take citelne nie je. vyskusal som si to osobne na niekolkych autach a preto, pokial mi to povolovali vyrobcovia, som na zimu obuval uzsie pneumatiky. leto napriklad 185 a na zimu 165. samozrejme na zodpovedajucich rafikoch Citovat
patko79 Odesláno 1. září 2009 Odesláno 1. září 2009 Původně zaslal: alihen Praha? Halic? anis a nedivim, ze ste sneho poriadne nevideli skuste si to v kotline medzi Vysokymi a Nizkymi Tatrami... pokial mas na ceste co i len trosku, podotykam neujazdeneho snehu, siroka pneumatika sa ti zacne spravat ako radlica a tlacis pred sebou (pneumatikou) urcite mnozstvo snehu. pri uzsej pneumatike to take citelne nie je. vyskusal som si to osobne na niekolkych autach a preto, pokial mi to povolovali vyrobcovia, som na zimu obuval uzsie pneumatiky. leto napriklad 185 a na zimu 165. samozrejme na zodpovedajucich rafikoch Halič, Prahu mám nejakých 6 km za domom:D (samozrejme tú bez metra;)) Máš pravdu s tými užšími pneu, na snehu sú lepšie, no ako vravím, záleží kde bývaš. Osobne som šiel aj s 205-kami v cca 10cm snehu a auto si s tým poradilo vcelku slušne, má predsa len svoju váhu:D Záleží, ako si zvyknutý jazdiť, či si v tom snehu chceš dovoliť viac alebo menej Citovat
Araya Odesláno 1. září 2009 Odesláno 1. září 2009 Nokiany v rozměru 205/60 R16 mám vloni nové a jsem s nimi moc spokojený.Jsou výborné do břečky ale i na ledě a sněhu.Na řádění do hor doporučuju Imprezu WRX STI a hřeby:D:papa Citovat
kajvet Odesláno 28. září 2009 Odesláno 28. září 2009 Chci se zeptat zda na svá litá órigo kkola 17´ obléknu pneu o rozměru 225/45/R17 (mám nabídku pneu za skvělou cenu) a zda v tom nebude nějaký problém,jako třeba chybně ujeté km či palubní PC apod.. A dále jaké rozměry pneu se vůbec na ty to Alu kola dají navléknout. Díky [upravil dne 28/9/09 kajvet] Citovat
kajvet Odesláno 28. září 2009 Odesláno 28. září 2009 já vím, jaká jsou schválená,ale zajímá mě jestli tam obuju ty jiný... Citovat
HonzaZ Odesláno 28. září 2009 Odesláno 28. září 2009 Nevidím důvod, proč by jsi ty co píšeš výše na ně neobul. Co se týká proměřování tacho atd, tak si spočítej obvod kol a uvidíš jaký je mezi nima rozdíl. Citovat
kajvet Odesláno 28. září 2009 Odesláno 28. září 2009 http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php?sirka_pneu_o=215&serie_pneu_o=55&rafek_pneu_o=17&sirka_pneu_a=225&serie_pneu_a=45&rafek_pneu_a=17 podle tohohle výpočtu je rozdíl - 5,05%. To si myslím není nějak moc.. Citovat
HonzaZ Odesláno 28. září 2009 Odesláno 28. září 2009 Takže to je jako udává Peugeot pro 205/60R16, také 1993mm. Takže bych to neřešil, protože 16\" jsou alternativní. Citovat
HonzaZ Odesláno 28. září 2009 Odesláno 28. září 2009 Teď jsem to hodil do toho výpočtu a pro ty 16\" je to 2050. Ony ty 225/45R17 jsou asi přece jen malé a tacho bude ukazovat o dost víc než opravdu pojedeš. Takže co jsem napsal výše neplatí. Citovat
Tosa007 Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Původně zaslal: j.kiwi Mílí kolegové, jsem čerstvý majitel 407SW 1.6 Hdi a autem jsem nadšen. Máte někdo na svém miláčkovi 15 na zimu ? Sousedovi zbyla sada se zánovníma gumama po jeho služebním autě.Středová díra i ET souhlasí. Bohužel nemám v TP alternativy kol a nechci na zimu huntovat origo liťáky 16 ctky. Díky za rady [upravil dne 6/8/09 j.kiwi] Ahoj. Tak ty 15\" kola tam fakt nedas. Taky jsem je tam na zimu chtel dat, vsechno si koupil a dneska, kdyz jsem je tam chtel dat, tak to skutecne na predni kolo neslo. Jak uz nekdo rikal, brani tomu brzdovy trmen. No holt se stalo, jsem nyni o neco zase chytrejsi Nejmensi rozmer kola, ktery tam jde je 16\". Ja mam v technicaku psany nasledujici rozmery: 6.5 Jx16, ET44, 205/60 R16 92H nebo 7.0 Jx17, ET48, 215/55 R17 94W. Prumer stredove diry samozrejme 65 mm. Citovat
Přema Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 Tosa007: A nechceš zimní 16\" komplet ????? měl bych na prodej...... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.