Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ventilátor klimatizace


Ondra.fencl

Recommended Posts

Nazdar hoši.... tak jsem se vrátil z Itálie.... bylo tam super... ale na Italské dálnici v koloně se mi kousl ventilátor klima a to už taková sranda nebyla při 40 stupních.....

myslel jsem že do něj klepnu a že se rozeběhne... ale tentokrát už se nerozeběhl :(

Co s tím??? jinak to 406 vydržela v pohodě nějakých 2500km, jen trochu zlovil s teplotou jak jsme byli naložení... ale zastavovat jsem nemusel :):roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak teraz neviem aký ventilátor myslíš. Na chladiči alebo na vetraní. Ak na vetraní tak ho vytiahni a zisti čo s ním je. Aj je zadretý tak rozhýbať alebo vymeniť za druhý. Pochybujem že bude zadretý, to skôr elektrická závada, hlavne ak pomáhalo pobúchanie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nový stojí v AutoKelly 200 € (cca 5000 CZK) no myslím že to nebude potrebné. Na vrakoviskách sa dajú kúpiť použiteľné za pár korún. Často je na nich zlý elektronický regulátor ale ten ty podľa všetkého nepotrebuješ. Každopádne je treba najprv identifikovať kde presne je závada. Môže to byť iba skorodovaný kontakt priamo na motorčeku alebo zle zasunutý konektor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak to jsem zvědavej..... ve čtvrtek se na to juknu a uvidím mno..... a náhodou nemáte někdo zkušenosti s měrkou oleje v motoru.... urvalo se mi to kolečko gumové.... zkoušel jsem to přidělat ale motor vše rozehřál a kolečko upadlo úplně... takže nemám měrku :( dá se to sehnat taky na vrakáči?????:myslim

[upravil dne 4/8/09 Ondra.fencl]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ahoj ahoj.... znovu a znovu :)

Sehnal jsem si nový ventilátior.... u toho měho se nejspíš rozsypal komutátor..... ale... nový neměl kabel k ovládání takže běžel jen naplno.... kabel jsem předělal k tomu dobrému a ventilátor funguje na všechny rychlosti... paráda... ale ventilár nefouká vzduch do kabiny... jakto?? vždyť běží ale do kabiny nic neproudí.. .??????:myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozebíral jsem ventilátor z XM, (tak jsem chytrý jak rádio), ale postřehy:

1. uhlíky na komutátor nedoléhají kolmo, ale pod úhlem - v podstatě do osy otáčení míří hrana uhlíku, už nevím, jestli náběžná, nebo ta druhá). Z toho plyne, že přepólováním a tedy změnou směru otáčení bude něco špatně - ventilátor se bude točit, ale asi bude mít menší životnost.

2. ve ventilátoru je elektronický regulátor (pod žebrovaným chladičem vedle motorku). Takže jestli jsi přehodil hlavní přívod k ventilátoru, tak tento regulátor je v pytli (zničený) - ale nevadí, máš ještě svůj starý (otázka, jestli pasuje, jestli není zrcadlově). Měl jsi přepólovat jen přívody do samotného motoru, tedy mezi regulátorem a motorem.

Závěr: na vrakáči Tě odrbali, a s reklamací to bude blbé, protože jsi zřejmě odpálil regulátor na koupeném ventilátoru. Rešení: na vrakáči koupit jiný, správný ventilátor.

A příště už budeš chytřejší a můžeš poskytovat rady jako já...:mad::mad::):)

[upravil dne 15.9.2009 P607Olda]

PS: teď jsem si přečetl, že píšeš \"na všechny rychlosti\". Zřejmě máš manuální klimu a několik předřadných odporů? Na ovladači v kabině máš několik stupňů? Pak by neměl být elektronický problém s přepólováním.

[upravil dne 15.9.2009 P607Olda]

PPS: motorek se dá vytáhnout z krytu (silou, vrazit šroubovák do prostoru jak vycházejí kabely, za čelo motoru a dlouze páčit). Zkontroluj komutátor a uhlíky. Já jsem dával uhlíky z vrtačky, ale pak jsem se dozvěděl, že na 220 V jsou moc tvrdé, že je lepší si sehnat uhlíky do startéru a obrousit je. Je to všechno zdánlivě nerozebiratelné, ale to víš, v nouzi jde všechno.

[upravil dne 15.9.2009 P607Olda]

[upravil dne 15.9.2009 P607Olda]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...