Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jizda na oranzovou.nejaka rada?


dobrmik

Recommended Posts

Původně zaslal: orgacek

Hoši hoši,prostudujte si pořádně zákony. Pokud jsi dostal pokutu 2500Kč a 5 bodů tak to je sankce za to že jsi jel na červenou. Podívej se na bloček co tam je za pragraf 22/ 1 F 5 ??? Pokud ano zaplatil jsi pokutu za červenou a měštáci tě přečůrali. na oranžovou máš povinnost taky zastavit, nemusíš jen pokud by jsi ohrozil BESIP, nemohl dobrzdit atd... Za jízdu na oranžovou je max. pokuta 2000Kč

Je pravda, že tenhle přestupek je docela na ho***, ale pokud vím já, tak přestupky, kde hrozí zákaz řízení ani nelze řešit v blokovym řízení, ale pouze ve správním, tudíž by muselo dojít na podepsání \"Oznámení přestupku\". Jinak co se týče nějakýho prezkumu - nikdo už nikomu peníze za vytrhaný bločky vracet nebude a pochybuju, že by došlo na zpětný odečet připsaných pěti bodů. A Jízda na oranžovou? To bych ani jako přestupek neřešil, když zákon připouští jízdu na oranžovou v případech, kdy už nelze bezpečně zastavit vozidlo...jedná se tedy o dovolený jízdní úkon a nikdo ti nedokáže, ani kdyby tam těch MPíků bylo deset, jestli jsi auto zastavit mohl nebo nemohl. ;)

Edit: co se týče záznamu z kamery, pokud ti ho odmítnou ukázat na místě, tak ti ho musejí BEZPLATNĚ!!! ukázat v tom správním řízení, takže pro příště se radši na místě odvolej na správní řízení a nikomu nic neplať. ;)

[upravil dne 1/8/09 Stifler]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: honza406

OK406 on ale už dostal složenku na pokutu takže podle mne souhlasí a nic se nebude jednat před komisí.

Pokud tedy souhlasil a dostal složenku, tak to má opravdu ,,blbý\". Záznam ti již ukazovat nemusí, jelikož si souhlasil = podpis tvůj !!! Po přříště si pamatuj, raději jezdi tak, aby si vše stihl a nebo staneli se tak, tak chtěj důkaz !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

HHoši kdybyste viděli jak lze v přezkumným řízení zaválet a pokuty na místě uaplacené i nezaplacené zvrátit ve svůj prospěch. Peníze se vracej, body se taky zpátky vracej. Vím o čem mluvím znám to, fíglů je milion, ale kdyby to takhle dělal každý tak jsou policajti bezmocní. Každý kdo v tom umí chodit, by ten tvůj případ v pohodě v přezkumném řízení vyhrál. Hovořím z vlastní zkušenosti. Pokud ti jde opravdu tak hodně o ty body, nebo jestli jsi fakt v tísni,tak mi napiš na email a já ti napíšu postup, jak se z toho dostat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

orgacek: prosím Tě, hlavně rozumně ;) aby to nedopadlo jak s osobou blízkou. Člověk to využíval už dávno, ale jen v případě nutnosti, ale pak se tím začali vytahovat blbouni na netu a každej druhej \"chytrolín\" se tím ohání i kvůli pokutě za 200,-Kč a pak se není čemu divit, že policajti i zákonodárci už jsou na to alergičtí a snaží se vymyslet způsob jak tomu zneužívání zamezit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo právě proto. Člověka si po mailu protuknu co a jak a jestli je to jeho první přestupek tak mu vysvětlím jak se pro příště bránit proti podepsání něčeho s čím pak nebude souhlasit. Pokud mu bude hrozit odebrání řp tak mu asi poradím,protože kvůli takové hovadině nepřijde mladý kluk o řidičák. Neboj nebudu tady napomáhat veřejnému šíření toho, jak se dostat z většiny přestupků:roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...