Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Smejem sa nad vetami \"1,6 si so 407 neporadí\", ale čo už, len pokračujte.:roll

Nedávno jsem jel testovací jízdu s 3008 a 1,6 HDI 100kw a můžu říct že můj 2,0HDI ve 407 jede líp ikdyž ta 1,6 měla lepší zátah od spodu ale pak se ji nechtělo:D.1,6HDI 80Kw si se 407 poradí ale akcelerace nebude zrovna nejlepší a pokud auto naložím nevím nevím;)Mě by chyběla ta 6:aut

[upravil dne 3.8.09 Zipík]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Smejem sa nad vetami \"1,6 si so 407 neporadí\", ale čo už, len pokračujte.:roll

Ta citace je nepřesná, takhle to myšleno nebylo. Napsal jsem \"důstojně neporadí\" - ze zkušeností z 308 je 1.6 80kW při plném naložení dost krotká. Při běžném ježdění bez většího nákladu a single je to OK. Prostě preferuju dvoulitr. To samozřejmě nejsou zrovna objevná zjištění.. Používám obě motorizace a takhle to vidím.

Odesláno

Když jsem si vybíral jaký motor mě bude vyhovovat, tak jsem dosti četl různe časáky a taky znám pár lidí co mají 1,6hdi a jsou velmi spokojení. Na základě článku v Autojetinách 4/2007 Jsem se rozhodl pro 1,6hdi. Není to žádný ultra sprinter, ale umí taky pěkně tahat. kousek z toho článku jsem oskenroval a dofám, že se podaří sem jej nacpat.

post-0-14109608737451_thumb.jpg

Odesláno

Musíš šlápnout na podlahu až ucítíš sepnutí spínače.Je potřeba překonat menší odpor než spínač sepne;)Ale opravdu vůbec nezjištuji také žádnou změnu ve výkonuAsi je ta změna zanedbatelná:aut:nevim

[upravil dne 3.8.09 Zipík]

Odesláno

Tak já bych se taky pokusil zapojit.

Když jsem se rozmýšlel nad motorizací 407, řešil jsem stejné dilema jako všichni zde. Nakonec jsem šel do 1.6 HDI (80kw) a řeknu vám, že na to, jaký ten motor tahá těžký \"hovado\", jsem byl velice mile překvapený. Ale to je zase můj subjektivní názor, protože to auto splňuje moje představy. Navíc povinné ručení mám díky bonusům za hubičku.

Cose týče porovnávání výkonů - zde platí staré pravdivé pravidlo \"objem ničím nenahradíš\", tudíž když chceš častý výkon od malého objemu, buď to víc žere nebo huntuješ motor. Co si budem povídat, ty dnešní avízované kilowaty u 1.2 - 1.6 l objemu, posazené hodně vysoko v otáčkách, jsou především reklamním tahákem.

A na závěr otázka spolehlivosti. Měl jsem již lepší auta, ale když \"vona je tak hezká\" :mrk

• O 1 měsíc později...
Odesláno

overboost asi funguje, ponevac na 407ke plynovy pedal funguje inak ako na ostatnych autach co som riadil.. tu fakt zalezi na tom, ako silno polozite nohu na pedal.. na inych autach vam stlacenie pedalu na spodnu polovicu nijak nepomoze, trapi sa to uplne rovnako ako keby ste pedal stlacali iba do stvrtiny. na 407 1.6 to sposobi vystrelenie auta a perfektne predbiehanie.. spotreba vyskoci narazovo aj na 13-20l/km. pre bezne zrychlenie staci pedal stlacat normalne a jazdite na spotrebu - normalne zrychlenie, spotreba narazovo 8-12l/km.

Odesláno

Ahoj.

Jde nějak přesně určit, či poznat, zda mi sepnul overboost ? Kdy a za jakých podmínek overboost spíná ? Jen, když rychle sešlápnu plynový pedál na podlahu ?

Odesláno

Ano, overboost, má i 1.6 HDi.... Tak nějak mi to příjde logičtější než u 2.0HDi, jelikož u 1.6HDi, je větší krouťák potřeba více, než u 2.0.....:)

Odesláno

zdravim neviem pochopit pointu tejto debaty o tom ci je 406 ok alebo nie

ja mam 406 break 2,0HDI rv 1999 po faceliftu, na tachometry 160t km, v reale cca 300t km, ak najdete cloveka ktory si kupi nove auto a po 8 rokoch a 100t km ho preda za zostatkovu hodnotu, dajte vediet,

ak je auto dovoz zo zahranicia pocitajte tak minimalne 40t km na rok, inac ta cena by bola neskutocne vysoka

motor HDI ? mam dva 406 break 2,0hdi a 607 2,2 HDI (350t km :) ), okrem vymeny oleja (co robim sam doma) brzdoveho oblozenia , rozvodov (kazdych 70t km) som mal problem len s kompresorom klimy v 406tke

chce to len ten spravny olej, naftu, lasku a spravny medzikus, medzikus medzi volantom a pedalmi

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...