ozzy56 Odesláno 16. srpen 2009 Odesláno 16. srpen 2009 Původně zaslal: nickpaja Ozzy 1956 po roztržení to už nemá cenu, ale před roztržením, třeba při např. 80 000km řemen, pokud je vše ještě v pořádku a k žádné kolizi nedošlo? celý tento link je o tom--proto výrobce předepisuje časovou i kilometrovou lhůtu pro výměnu rozvodové sady,málokdy se stane,že se řemen utrhne na motoru,který má dokladované přesně ujeté kilometry--většinou se jedná o motory,kde nikdo nezná skutečný stav kilometrů a kde se výrobcem stanovená lhůta výměny rozvodové sady nedodržuje... jinak se mění vždy celá sada:řemen,všechny kladky a popřípadě vodní pumpa (je to za jednu cenu...) Citovat
marko306 Odesláno 16. srpen 2009 Odesláno 16. srpen 2009 Původně zaslal: nickpaja Když se roztrhne většinou řemen, proč nestačí vyměnit jen řemen? nový remeň má väčšie pnutie ako starší remeň. Staré kladky a vodná pumpa sú už vybehané na starý remeň a keď tam dáš nový tak sa môže stať, že ten poškodí niektorú kladku, alebo napínacia kladka už nemusí mať takú silu napínania a môže ti aj remeň preskočiť o zub alebo aj viac, v tom horšom prípade sa môže a stretnúť motor a to sa nemusí ani remeň poškodiť. Radšej dám vymeniť komplet rozvody ako by mi tam mala začať pískať nejaká kladka, zas by sa to muselo rozoberať, to sú ďalšie peniaze a stratený čas. Taký malí obrazný príklad: kúpiš iba remeň a kladku čo ja viem za 1500, mechanik si vypýta za robotu 2000. Ty si spokojný, že ťa to dokopi vyšlo 3500 a ušetril si kopu peňazí, ale bez záruky. O týždeň zistíš, že ti tečie vodná pumpa, tak ju ideš kúpiť za 900, ale za robotu zas zaplatíš 2000, takže si ušetril veľký prd. Je to, len priklad, ale stať sa môže Citovat
omegascream Odesláno 16. srpen 2009 Odesláno 16. srpen 2009 to je tak ako ked som dal auto do servisu na generalku, vtedy mi povedali, ze remen vyzera OK a zatial ho netreba menit a cca. po mesiaci som tam isiel naspat s tym, ze mi piska remen po nastartovani Remen (ktory vyzeral OK) sa vymenil a pohodicka... Citovat
dalibor307 Odesláno 28. únor 2010 Odesláno 28. únor 2010 zdravim, asi aj mna caka vymena rozvodov, mam nabehanych 84 000km r.v 2003, a ten remen nevyzera vobec dobre - je to drazkovy remen a je dost popraskany, bojim sa ze mi streli ked to budem najmenej cakat, tak sa chcem opytat kolko eciek si mam pripravit, popripade ako dlho asi trva vymena... Citovat
shark734 Odesláno 28. únor 2010 Odesláno 28. únor 2010 zalezi kam pojdes ale okolo 200€ to bude aj s kladkou a vodnou pumpou [upravil dne 28/2/10 shark734] Citovat
igor4 Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Dalibor, a nepises nahodou o klinovom remeni(ten som mal aj ja popraskany asi na kazdych 2 cm)? bo rozvodovy pokial nedas dole bocny kryt na motore tak ho neuvidis. Komplet rozvody vratane vodn. pumpy som menil pri 111000km, remen vyzeral celkom dobre ale bola uz na nom vola, tu nehrozi len roztrhnutie ale aj preskocenie o 1 zub a tak. Vyslo ma to na 200eur aj s robotou, v Peugeote by ma to vyslo 500 eur. Igor Citovat
dalibor307 Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Igor mas pravdu - bol som za mechanikom dnes a je to klinovy remen, taky drazkovy tak som sa s nim dohodol ze to spravi a skontroluje aj rozvody a ta cena 200euro sa mi celkom pozdava Citovat
Sobek Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Původně zaslal: foto1977 Ahoj mám taky 1,6HDI 80kW a měnil jsem pro jistotu ve 150tis. Navíc auto je dovoz tak se stavem km nemůžu bejt 100% jistej. Jinak rozvody + vodní pumpa + práce = 6 tis. kč. A kde Ti to robili? To je celkom slusna cena... Citovat
igor4 Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Robil mi to jeden znamy - mechanik co chodim k nemu servisovat auto, nakupil som material za 150euro a 50 euro praca... co som si zistoval je to standartna sadzba. V Peugeote nie je ani tak draha praca ale strasne draho predavaju nahradne diely. Citovat
majky5 Odesláno 1. březen 2010 Odesláno 1. březen 2010 Já je měníl minulý týden a cena 6200,- Myslím že dobrá cena Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.