Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: nickpaja

Ozzy 1956 po roztržení to už nemá cenu, ale před roztržením, třeba při např. 80 000km řemen, pokud je vše ještě v pořádku a k žádné kolizi nedošlo?

celý tento link je o tom--proto výrobce předepisuje časovou i kilometrovou lhůtu pro výměnu rozvodové sady,málokdy se stane,že se řemen utrhne na motoru,který má dokladované přesně ujeté kilometry--většinou se jedná o motory,kde nikdo nezná skutečný stav kilometrů a kde se výrobcem stanovená lhůta výměny rozvodové sady nedodržuje...

jinak se mění vždy celá sada:řemen,všechny kladky a popřípadě vodní pumpa (je to za jednu cenu...);)

Odesláno
Původně zaslal: nickpaja

Když se roztrhne většinou řemen, proč nestačí vyměnit jen řemen?

nový remeň má väčšie pnutie ako starší remeň. Staré kladky a vodná pumpa sú už vybehané na starý remeň a keď tam dáš nový tak sa môže stať, že ten poškodí niektorú kladku, alebo napínacia kladka už nemusí mať takú silu napínania a môže ti aj remeň preskočiť o zub alebo aj viac, v tom horšom prípade sa môže a stretnúť motor a to sa nemusí ani remeň poškodiť.

Radšej dám vymeniť komplet rozvody ako by mi tam mala začať pískať nejaká kladka, zas by sa to muselo rozoberať, to sú ďalšie peniaze a stratený čas.

Taký malí obrazný príklad: kúpiš iba remeň a kladku čo ja viem za 1500, mechanik si vypýta za robotu 2000. Ty si spokojný, že ťa to dokopi vyšlo 3500 a ušetril si kopu peňazí, ale bez záruky.

O týždeň zistíš, že ti tečie vodná pumpa, tak ju ideš kúpiť za 900, ale za robotu zas zaplatíš 2000, takže si ušetril veľký prd.

Je to, len priklad, ale stať sa môže

Odesláno

to je tak ako ked som dal auto do servisu na generalku, vtedy mi povedali, ze remen vyzera OK a zatial ho netreba menit a cca. po mesiaci som tam isiel naspat s tym, ze mi piska remen po nastartovani :) Remen (ktory vyzeral OK) sa vymenil a pohodicka...

• O 6 měsíců později...
Odesláno

zdravim, asi aj mna caka vymena rozvodov, mam nabehanych 84 000km r.v 2003, a ten remen nevyzera vobec dobre - je to drazkovy remen a je dost popraskany, bojim sa ze mi streli ked to budem najmenej cakat, tak sa chcem opytat kolko eciek si mam pripravit, popripade ako dlho asi trva vymena...

Odesláno

Dalibor, a nepises nahodou o klinovom remeni(ten som mal aj ja popraskany asi na kazdych 2 cm)? bo rozvodovy pokial nedas dole bocny kryt na motore tak ho neuvidis. Komplet rozvody vratane vodn. pumpy som menil pri 111000km, remen vyzeral celkom dobre ale bola uz na nom vola, tu nehrozi len roztrhnutie ale aj preskocenie o 1 zub a tak. Vyslo ma to na 200eur aj s robotou, v Peugeote by ma to vyslo 500 eur.

Igor

Odesláno
Původně zaslal: foto1977

Ahoj mám taky 1,6HDI 80kW a měnil jsem pro jistotu ve 150tis.

Navíc auto je dovoz tak se stavem km nemůžu bejt 100% jistej.

Jinak rozvody + vodní pumpa + práce = 6 tis. kč.

A kde Ti to robili? To je celkom slusna cena...

Odesláno

Robil mi to jeden znamy - mechanik co chodim k nemu servisovat auto, nakupil som material za 150euro a 50 euro praca... co som si zistoval je to standartna sadzba. V Peugeote nie je ani tak draha praca ale strasne draho predavaju nahradne diely.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...