Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Stíkání vody z čelního skla


Bejcek

Recommended Posts

Zdravím,

pravděpodobně je měnění čelné sklo v neznačkovém servisu. Na originál sklu je lišta, na kterou se \"nacvakne\" díl č.5 (o kterém je řeč). Na neoriginál sklu není, tak se používá ta ze starého skla. A jak je tohle všechno vystaveno povětrnostním vlivům, tak to pak až tak k sobě nesedne. Problém to až tolik není. Lišta je shora perforovaná, aby mohla dešťová voda odtékat (někudy okolo podběhů). Jedině by to mohl být problém v zimě - sníh, mokrý sníh, mráz a následná tvorba ledu (který zvětšuje objem) a riziko (minimální) poškození lišty. Sám to na svém autě mám (prasklo mi čelní sklo od kamene-bych rád věděl čím jezdí ochranáří, když zakazujou solit :myslim ), neb jsem měnil sklo v neznačkovém servisu, ale problém s tím nemám. Je to spíše estetická záležitost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TICCINO-určitě mluvíme o tom samém.Zajíma mě,že to stíká kamsi pod to a kolem podběhu pak stéká dolů na zem.Očumoval jsem pár peugeotu na parkovišti a nikomu to nedoléhá.Myslím si,že mi tam chybí \"pod tím\" nějaká odtoková lišta,aby ta voda šla kolem podběhu dolů.Prosím nebylo by foto?Moc děkuji.;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten plast je tam podle me jen od toho aby tam nepadal bordel vetsich rozmeru jako listi atak. Tesni samotne sklo prilepene primo na kastli. Vetsinu vody plast stahne do stran kde by mely byt odtoky hadickou az pod auto, co podtece jde stejnym zpusobem. Na cliouskovi jsem ten plast mel odchlipnuty a nicemu to nevadilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem uvažoval o podlepení silikonem,ale není to dobrý nápad.Já mám vzduchový filtr z rezonátorem a k poslednímu šroubku na filtru bych se bez sundání tohoto krytu z umělé hmoty nedostal.Jedině to podlepid samolepicím gumovým těsněním.Sice to bude odstávat,ale účel to splní.A ty fotky jsem myslel z motorového prostoru zespod jak se oddělají tapacirungy, jestli tam není něco co tam nemám na odtok té vody.Ale asi tam mám všechno.když i druzí s tím mají problémy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten černej plast sundáš když vycvakneš ty děrovaný mřížky ( jsou vyndavací ) a stěrač pak protáhneš tou dírou. Jak voda teče bud (mela by téct) do te děrované mřížka ( obvykle to teče už pod tou gumou která moc netěn sní a kterou tu rešíte) a teče do do odtokového kanálku mezi podbehem a batníkem, za předním kolem to vytéká na zem. Jinak ten černej plast na na takovejch mini packách zacvaklej a rádi se lámou - pokud se to ulomí, tak ta guma těsní ještě mín - radím nerozebírat zbytečně (měl jse to rozebraný, když mi měnili sklo)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...