sarkimi Odesláno 7. prosinec 2011 Odesláno 7. prosinec 2011 zdravim, zhanim si soucastky do me 406 na tempomat. nemnel by nekdo prosim schemu ze 605 a 406 abych ich vedel porovnat?jak moc pasuji soucastky ze 605? naco dbat? diky Citovat
Ferry Odesláno 7. prosinec 2011 Autor Odesláno 7. prosinec 2011 schemata jsou stejna, pasuje jednotka, spinace, vakuumpumpa, podtlakova komurka i packa ma stejne zapojeni, jen ma jiny tvar a nevim, zda by se fyzicky dala napasovat do plastu pod volantem ve 406. Jiny tvar ma taky vypinac tempomatu, 605 ho ma tusim nekde na stredove konzoli, 406 pak vlevo od volantu vedle naklapeni svetel. Citovat
sarkimi Odesláno 14. prosinec 2011 Odesláno 14. prosinec 2011 nemneli by ste foto toho namontovaneho podtlakoveho cerpadla? diky Citovat
linomaniac Odesláno 18. prosinec 2011 Odesláno 18. prosinec 2011 tak dnes som teda ten tempomat nahodil, NIKDY VIAC!!! Citovat
linomaniac Odesláno 18. prosinec 2011 Odesláno 18. prosinec 2011 vákuovka na konzole pod airboxom, tam jej je najlepšie [upravil dne 18/12/2011 15:08 od linomaniac] Citovat
Strejdakopec Odesláno 11. duben 2012 Odesláno 11. duben 2012 kluci sehnal jsem od kamaráda páčku a vypínač na tempomat...jak tak koukám budu muset sehnat ještě tu vakuovou pumpu ??je to na auto v mém podpisu.dík za odpověď Citovat
Bendy_- Odesláno 11. duben 2012 Odesláno 11. duben 2012 jeste budes potrebovat ridici jednotku asi spinace k pedalum Citovat
Bendy_- Odesláno 11. duben 2012 Odesláno 11. duben 2012 jeee promin ja nedocetl tvuj podpis a skoncil jsem u 81Kw :-D kdyz se ptas ve vlakne pro stary model, novy model ma myslit vlakno tu? klik Edit: odkaz [upravil dne 11-4-12 19:40 od Bendy_-] Citovat
ChouLu Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 Kluci když na to tak číhám a pročetl si všech 9 stran, tak mě napadá... Určitě by to dle schématu tady šlo dodělat i do nemuxový 206 (1.6i RG). V zapojení nevidím problém, jen sehnat díly a zjistit, zda bude stejnej drát na rychloměr. Ale hodně schémat je na 206 a 406 stejných, tak by to mohlo fungovat. Teď mám nasazeného brouka v hlavě a v létě asi něco spáchám Citovat
Michal.x Odesláno 20. leden 2013 Odesláno 20. leden 2013 dával sem ho do felicie 1.9 d přesně tento peugeotácký akorát byl trošku problem se snímanim rychlosti ale povedlo se a pak ještě do partnera 1.9 TD a také naprosto bez problému jen natahat kabeláž a funguje Citovat
LORD_mapiv Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 tak jsem si dnes dodělal tempomat do své 406ky.. vzhledem k tomu, že tu nikde nebylo pořádně napsáno, jak je to s 2.1TD, tak to sem napíšu.. je to velice jednoduché, já sice nějakou přípravu měl, ale vzhledem k tomu, že nebyla úplně kompletní, tak jsem musel dotáhnout 4 dráty k jednotce od páčky.. každopádně stačí u tohoto motoru pouze páčka pod volant a vypínač tempomatu.. osobně bych doporučil, aby se dodělali i spínače na spojku a na brzdu, ale funguje to i bez nich.. takže možné to je, měli by to umět všechny ŘJ motoru bez vyjímky a žádný vakuový pumpy a jednotky tempomatu a podobně nejsou potřeba.. Citovat
Ferry Odesláno 3. únor 2013 Autor Odesláno 3. únor 2013 jj to je asi jedina vyhoda Lucase u 2.1TD urcite to chce dat na spojku spinac, pac az nekde capnes pri zapnutym tempomatu na spojku, pekne protocis motor [upravil dne 3/2/13 21:43 od Ferry] Citovat
michal88 Odesláno 3. únor 2013 Odesláno 3. únor 2013 Ferry: Neprotočíš, spíš jde o to, že proklouzne spojka. Na svém Lucasu to mám udělané také podle stránek uveřejněných zde na foru (tedy od páčky natáhnuté 4 dráty do ECU) a při sešlápnutí spojky otáčky vyletí asi o 200 - 400 ot./min. a pak normálně spadnou. Spíš jde ale o to, že dostává zabrat spojka. ;-) Citovat
OK406 Odesláno 3. červen 2014 Odesláno 3. červen 2014 Tak už mám i já 100% funkční tempomat díky Ferrymu, čímž mu tímto děkuji. Musím jen napsat, že je to , alespoň pro mě velmi příjemná věc = doplněk a výbyva vozidla. Dříve mi tempomat po dodělání nedržel rychlost a nereagoval tak, jak měl. příčina byla v ŘJ tempomatu a elektrice. Takže investice do tempomatu nelituji. Například jet Chorvatsko bez tempomatum si nedovedu přestavit (i když jsem jej neměl dříve plně funkční). Citovat
Adrián 306 break Odesláno 8. leden 2023 Odesláno 8. leden 2023 Zdravím, mám Peugeot 306 2.0 HDi RHY, r.v. Jún 2001. Auto má už aj nejakú komfortnú jednotku, nakoľko sa svetlá v aute vždy rozsvietia pri odomknutí auta a zhasnú po zamknutí. Rád by som si naň dorobil tempomat, no všade sa nachádzajú rôzne informácie a som z nich zmätený. Podľa mojich informácií existujú dva typy tempomatov: 1. mechanický ( vákuová pumpa s regulátorom) 2. druhý typ, kde by to malo fungovať cez BSI jednotku. Nemá náhodou niekto skúsenosti ako by to šlo spraviť u HDička v 306ke? Mal by som podľa vás zháňať starú, mechanickú sústavu, alebo sa skôr pustiť do novšej? Poprípade je možné nejako prehodiť komfortné jednotky z 406, kde by už bolo tempomat možné povoliť? Neviem od čoho by som sa mal odraziť. Za akékoľvek postrehy veľmi pekne ďakujem. Citovat
Ferry Odesláno 8. leden 2023 Autor Odesláno 8. leden 2023 (upraveno) Vakuovej system tempomatu je pro benzinove motory, tam taha za skrtici klapku, u HDI by se to muselo nejak nabastlit, aby tahal za potenciometr plynu (kdysi jsem ho takhle nabastlil i na 1,9TD ve starym modelu 406, tam to tahalo za paku na vstrikovacim cerpadle). Ale je k tomu potreba dost dnes uz docela spatne sehnatelnych dilu a navic u HDI je to zbytecny, tam by tempomat mela umet jednotka motoru ciste elektronicky Chtelo by to sehnat origo diag a podivat se do konfigurace ECU, zda tam bude moznost aktivace tempomatu a zda jednotka vidi signaly ze dvou spinacu na brzdovem pedalu a na spojkovem pedalu. BSI neni potreba. Ovladaci packa tempomatu pod volantem je pripojena tremi draty primo do ecu a pak tam jdou eventuelne drat od druheho brzdoveho spinace a drat od spojkoveho spinace. Tehle pet dratu by se podle me muselo skoro 100% dotahnout od volantu k ecu a napinovat je do konektoru. Ale jak rikam, nejdriv je treba origo diagnostikou zjistit, zda to ECU vubec softwarove podporuje a ma cenu se tim zaobirat Upraveno 8. leden 2023 uživatelem Ferry OK406 a Adrián 306 break ohodnotil 2 Citovat
Adrián 306 break Odesláno 8. leden 2023 Odesláno 8. leden 2023 Ďakujem veľmi pekne, skúsim nájsť niekoho kto by mal PP2000 a určite sa potom dostavím s odpoveďou. Citovat
PaKr Odesláno 8. leden 2023 Odesláno 8. leden 2023 @Adrián 306 break objednej z Ali. Já se biju do hlavy, že jsem to neudělal dřív. Ale jestli si chceš udělat výlet, tak klidně, já si rád vyzkouším na PP něco dalšího ale ta cesta by asi byla dražší než ten balíček od Číňanů Citovat
oddie Odesláno 8. leden 2023 Odesláno 8. leden 2023 Tempomat šel snadno dodělat i do 806HDI r.2000 bez BSI. V první řadě bych se podíval, jestli je tam vůbec příprava, tzn. dva spínače na brzdě, spínač na spojce, konektor k páčce pod záslepkou. Pokud něco z toho chybí, zvláště ten konektor, musela by se dodělávat kabeláž. Pokud tam všechno je, tak PP2000 a podívat se, jestli to jde v řj aktivovat. Pokud ano, už stačí doplniv páčku a vypínač. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.