Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Však se to tak dělalo. Nevím, kde je chyba. Nikdo neví, ať zprvu Honza406 /vzdal to), tak známí. Jinak jsme to celkem dvakrát dělali znuvu. Kdo ví, co je špatně. Schémat je dost a vždy jiné. Jinak po proměření vše funkční, ale po zapojení není. Vyrvat a vyhodit jsem měl už chuť, to je pravda. Jak to tu čtu, tak každý v pohodě se zapojením. Ale zvědavost, kde je problém mi nedá spát. Už se to pomalu řeší tři měsíce a bezúspěchu! :nevim Jinak dodělání pc bylo jednodušší oproti tempomatu, jak říkal Honza406. Snad bude někdy fungovat:roll

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

zcela overene schema jsem daval sem do vlakna 16/6/10 v 15:36

Bohužel, u mě nejde. Tak nevím, kde je chyba. A to měli dva lidé nezávisle na sobě a tempomat nejde!:(

Odesláno

kluci,to bude nějaká prkotina....,já taky kdyby nebylo Punkáče,tak netempomatím,ale jelikož je to kluk moc šikovnej,tak též od letošního srazíku na Seči tempomatím. Akorát se pak dolaďovali detaily u Punkáče na chalupě,ale je to již cajk,a šlape jak víno,ale já nemám origo ale univerzální z USA !!

btw. - jak napsal ferry - začal bych komplet od začátku.....

[upravil dne 25/8/10 Burisek]

Odesláno

Tak po velmi dlouhé době mám provozněn tempomat. Tímto děkuji Ferrymu, který si i trošku ,,lámal hlavu\", kde že je závada, ale nakonec na to přišel. Je pravda, že byl pátek a počasí nic moc a o cestě do Prahy (lehce za hlavní město)k Devils-Nighta. Tempomat vcelku jde, i když do komce se mu moc držet rychlost nechce např. na dálnici 110 km/h ale přišel táhlý kopeček a už bylo na tachometru vidět, jak ručička klesá pomalinku. Jinak závada byla mimo jiné ve ventilu. Takže se buď sežene jiný a nebo se vymění celý komplet. Musím uznat, v jakých podmínkách Ferry pracoval, tak klobouk dolů. Samozřejmě, že jsem cestou domů (pršelo) tempomat využil. Takže ještě jednou dík :super:potlesk

Odesláno

Az na dest navecer to slo.

Byly tam dva prehozene draty v zapojeni k te vakuumpumpe a celkove se ta jednotka ted nejak divne chova (kdyz jsem ji vcera zkousel u sebe v aute, nemuzu ale tvrdit jiste jestli to ma souvislost s tim predchozim chybnym zapojenim, takze nevim).

Krome toho, jak uz psal Olda, bohuzel propousti vakuum ten ventil u pumpy, koukal jsem do serviceboxu a novej stoji 600Kc, takze bud sehnat nejakou nahradu nebo celou jinou pumpu. to se holt bude muset doresit casem

Odesláno

Toť otázka, zda-li by nový ventil vše vyřešil. Jinak deště jsme si ke konci užili dost. Ale jak řkal Ferry, zřejmě to může být řj tempomatu, jelikož mi páčka nereaguje na mínus a auto jede stjnou rychlostí, ikdyž by mělo snižovat ychlost. Pokud by někdo měl řj tempomatu z 605, tak by se to mohlo zkusit.

[upravil dne 15/9/10 od OK406]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravim all tak uz mam rj tempomatu aj packu ale potreboval by som schemu tempomatu teda zapojenia. Potrebujem to preto bo Rj tempomatu je zo 605 3.0benzin stary model a ja mam 406 2.1td. Chcem si overit ci zapojenie je uplne identicke konektor na rj tempomatu mam len fakt potrebujem tu schemu aby som vedel co kde a kam.

ak mate niekto schemu aj na 605 a potom aj na 406 tak mi ju poslite .

dakujem

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak pani dnes som sondoval po kabloch a hladal som odpovedajuce kable aj v riadiacej jednotke ale bohuzial som ich nenasiel. Kable skoncily pod baterkou.

Tu ma napada ci vobec je tak robena rj motora s podporou tempomatu bo vsetci vieme ze cerpadlo je riadene elektronicky riadiacou jednotkou pre tych ktory nevedia tak je to motor 2.1td s cerpadlom lucas epic.

Mate niekto moznost vyfotit original tempomat v 2.1 ak ano treba tak spravit a dat na net. :)

Budem po tom patrat dalej.

• O 4 týdny později...
Odesláno

tak dnes som montoval tempomat,islo to celkom dobre,ale este nefunuguje. mam tam problem.

mam spinace na spojku a na brzdu zatim je napojeny iba brzda cerveny konektor a cerveny vrch spinaca. co by malo byt ok.

ale na spojku mam spinac vrch je bielej farby,ale v aute mam dalsi cerveny konektor podla schemy mi c.kablov sedi ale neviem ho napojit lebo ma inak rezanu koncovku. maly ste taky problem?

potom v aute nemam sajnu kde upevnit tu komoru vakuovej pumpy,nasiel som fotku kde je umiestna za baterkou blizko abs dal som ju aj ja tam,ale driery drzaku vobec nesedia :) ale drzi :)

a nemam napojenu tu vakuovu pumpu na skrtiacu klapku musim urobit nejaky drzak.

som teraz skusal ked som isiel domov tak nepocujem cvaknut rj tempomatu,zeby koly tomu ze nemam napojeny spojkovy spinac? a ze nemam napojenu vakuovu pumpu tak to by nemalo vadit si myslim.

sorry za take rozpisanie ale radsej napisem vsetko ako potom polovicu zabudnut :)

Odesláno

ahojte dnes som dokoncil vakuovu pumpu a dodal som vypinac na spojku.potom som zapol tempo a asi 10s islo cvakla rj a uz od vtedy nejde :(

som to premeral do rj napetie ide,ale tie spinace na spojkovy a brzdovy pedal sa mi nejako nepacia.

ked stlacim spojkovy pedal tak na rj ide 12v a ked stlacim brzdovy nejde nziadne napetie vobec je jedno ci ho stlacim alebo nie.

a ked mam stlaceny spojkovy pedal ide mi 12v na rj a zarovne ked stlacim brzdovy tak uz ide 0v.

- poz. 9 jde od rozpínacích tlačítek na spojce a brzdě (napájeno z F3)- napětí musí být po stlačení vypínače tempomatu do okamžiku kdy šlápnu na jeden z pedálů (z poz. 9 jde po aktivaci, sepnutí relé napětí na 1čku)

- poz. 5 - od brzdového pedálu (+12V se objeví po stlačení pedálu, jinak je tam nula)

asi nieco je zle. spojkovy je ok,ale podla toho co tam citam tak brzdovy je zly.ked stlacim malo by ist 12v ako so spojkoveho spinaca.

v inych clankoch som cital ze ma byt rozpinaci a spinaci vypinac.tak ako to vlastne je???? pokial sa nemyslim ja som dal rozpinaci a spinaci hmmm

je to dobre? zeby bol vadny brzdovy spinac? dakujem za kazdu radu.

[upravil dne 25/10/10 od martis]

Odesláno

Vyndej ty spínače a zjisti, jestli jsou rozpínací. Napětí je na nich, jsou průchozí, pokud s nima nic nebudeš dělat. Pokud je zmačneš tak napětí zmizí a nejsou průchozí. Tyto, co jdou na devítku jsou zapojeny do série, za sebe. Stačí zmáčnout pouze jeden z nich a napětí na poz. 9 zmizí. Ten brzdový spínač co je na 5tce je pouze referenční a funguje přesně obráceně. Nic tam není a po zmáčnutí pedálu se tam objeví +12V.

Pro zkoušku by stačilo odpojit 5tku a na 9tku přivést trvalé napětí. Pozor při zkoušce, musíč pak deaktivovat tempomat 0 na páčce či vypnutím hl. vypínače tempomatu.

Odesláno

dnes som to skusal,ked stlacim jemne spojku asi ked rozpne ten spinac tak tempomat funuguje.cize to znamena ze mam tam zly vypinace. bolo zle pisane na nete. maju byt obe rovnake. lebo ked mam stlacenu spojku tempomat krasne reaguje a potom stlacim brzdu tak tempomat vypne.cize musim kupit druhy vypinac na spojku. a potrebujem ho tam vobec?? si myslim ze asi nie. vsak ked budem brzdit tak stlacim brzdu nie spojku. hmmm dakujem za radu!!

Odesláno

to spis, kdyz bys slapnul na spojku bez brzdeni, aby nevyletely otacky motoru.

na spojce ma byt spinac s cervenym konektorem a na brzde s hnedym a bilym,

cerveny a hnedy spinac jsou pak seriove a bily je samostatne (ten uz je tam od vyroby a spina brzdove svetlo)

Odesláno

Tak jsem někde přejel hrbol a od té doby mi nejde tempomat. Musím to znova prolést a a předělat konektory. Bihužel jsem neměl origo a tak jsem popužil fastony a ejhle, někde je eror. Jaké konektory používáte při dobastlování? Nejde mi ano o to jestli fast-on či tak, ale o nějaká pouzdra.

Odesláno

to je blbe, ale skoro to opravis,ja som ziadne konektory nedorabal,vsetko uz som tam mal, skoda ze si tak daleko ma po kazdom konektore 2 krat. su z rozobratych aut keby si byval blizko tak nieje problem ti to dat,ale posielat postou aby si mal original to nema zmysel.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

tak zhruba dva mesice zpatky mi zacal blbnout tempomat, obcas z niceho nic vypnul a nebo pri pohybu packy smerem dolu zas napr 2s od navratu packy do vychozi polohy taky vypnul.

Dneska jsem rozdelal packu a zjistil pricinu - osoupane kontaktni plochy uvnitr packy, nekde je prosoupany uplne skrz ( na obrazku vlevo nahore viditelna dira v medene vrstve uprostred) nekde zase po obvodu

post-1213-14109615408907_thumb.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

servicebox hovoří o nějakém fialovém relé, musí se doplnit taky?

mám v autě kompletní kabeláž už z výroby, včetně svazku v motorovém prostoru

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...