bishop Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 Jistě zjistit co mělo auto při výrobě za výbavu je důležité, ale majitel vlákna píše v prvním příspěvku: >>zdravim dnes sem dojel z prace soma a zniceho nic mi zacla hlasit chyba bocniho aigbagu nevite co by stim mohlo byt? Jelikož nepředpokládám, že mu cestou z práce někdo ukradl boční airbag, radím strávit 5minut na diagnostice a vědět proč se zmíněná kontrolka rozsvítila... Jinak servicebox ke zmíněnému VINu píše: PŘEDNÍ BOČNÍ AIRBAG NAFUKOVACÍ VAK BOČNÍ HRUDNÍ+SLOUPKU AIRBAG SPOLUJEZDCE NAFUKOVACÍ VAK NA STRANĚ SPOLUJEZDCE NEUTRALIZACE AIRBAGU MANUÁLNÍ NEUTRALIZACE VAKU AIRBAGU AIRBAG ŘIDIČE NAFUKOVACÍ VAK NA STRANĚ ŘIDIČE KOLENNÍ AIRBAG ŘIDIČE BEZ NAFUKOVACÍHO VAKU U KOLEN ŘIDIČE [upravil dne 25/6/09 bishop] Citovat
marko306 Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 ale on to zistil uz ze tam ma ten slepi kabel tak k comu ta diagnostika? To ze mu to zacalo svietit moze suvisiet s tym ze mozno niekde vysie je zbytok a len vypadol konektor z konektoru, alebo nejaky super opravar len naletoval zle odpor do konektoru a ten vypadol. Diagnostika mu ukaze nejaku chybu v zmysle prerusenia kablu alebo take nieco. To je aky airbag kolenni bez nafukuvaciho vaku [upravil dne 25/6/09 marko306] Citovat
bishop Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 uf... K čemu diagnostika? Protože zatímco ti palubní počítač napíše např. Chyba airbagu, nebo dioda v palubovce jen rozsvítí obrázek bočního airbagu, diagnostika ti řekne: Problém s airbagem v pravé sedačce, nebo v levé sedačce, nebo se střešním, nebo s levým napínačem pasu, nebo s tímhle bagem + tímhle bagem... Hned víš co máš řešit. Samozřejmě tím nedohledáš prasárny typu naletovaný odpor na kablíku. Tak potřetí a naposled - když se mě osobně rozsvítí v autě kontrolka airbagu a mám 6 airbagů (podle VINu se mi to ale nezdá, ikdyž tomu moc nerozumím)+ předpínače pasů, neprolejzám celý auto, ale věnuju 5minut diagnostice, abych věděl PROČ se ta kontrolka rozsvítila. Jinak když je tam napsáno kolení airbag bez nafukovacího vaku, znamená to že vozidlo není vybaveno kolením airbagem. Citovat
MHS Odesláno 25. červen 2009 Autor Odesláno 25. červen 2009 zdravim dostal sem se po dlouhe dobe na internet byl sem ted odrizly kvuli povodnim...no a zjistili ste mi podle toho VIN jestli to auto mam teda bourane?jak pisete diagnostiky mi rekne vic ale kdyz sem to rozebral to oktytovani a ten kablik na ten stropní bag je slepy a obmotany paskou ,podle me ten bag tam neni nemuze to hlasit tedy tuhle chybu? Citovat
MHS Odesláno 25. červen 2009 Autor Odesláno 25. červen 2009 napínac pasu na taky svoji kontrolku?nebo je to mysleno kdyz nejsi pripoutany tak ti to pípa a upozornuje Citovat
Ferry Odesláno 25. červen 2009 Odesláno 25. červen 2009 tak jestli je tam jen odpojeny konektor, zamotany izolackou tak je to jasne, to je ta chyba, mozna tam nekdo nacpal misto bouchleho airbagu jen odpor aby oklamal jednotku a ta neblikala a ten odpor se nekam vyklepal a proto to sviti Ze serviceboxu se neda zjistit, zda to auto bylo bourane Citovat
marko306 Odesláno 26. červen 2009 Odesláno 26. červen 2009 servcebox, mu len potvrdil ci ma mat 6ABG alebo nie Citovat
MHS Odesláno 28. červen 2009 Autor Odesláno 28. červen 2009 poradi mi nekdo jak to aspon udelat tak aby to zas prestalo svitit a upozornovat ta kontrolka? Citovat
marko306 Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 najskor si zisti ci mas pod tym oplastovanim funkcny airbag. Ak ano tak ten konektor jednoducho zapoj a malo by to byt ok Ak tam airbag nemas a kupovat ho tam nebudes tak naletuj na ten konektor odpor. Aky, Ti nepoviem, lebo neviem Alebo vyber ziarovku z kontrolky [upravil dne 28/6/09 marko306] Citovat
MHS Odesláno 28. červen 2009 Autor Odesláno 28. červen 2009 mel sem to rozebrany bag tam neni takze na tom kabliku musi uz byt ten odpor naletovany?nebo proc by mi to jinak zaclo sviti z niceho nic? Citovat
MHS Odesláno 28. červen 2009 Autor Odesláno 28. červen 2009 mam 307mičku cca 4tydny a zaclo to svitit zniceho nic pred tydnem tak sem se do toho dival no a neni tam Citovat
marko306 Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 tak si bud kup ten airbag alebo tam daj ten odpor. Aj autoelektrikar by to mal vediet prepojit Citovat
shark734 Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 ale je zaujimave ze doteraz ta kontrolka nesvietila a zrazu svieti:myslim...jedine ze by tam bol odpor len tak nejako navolno a vytriasol sa ale to sa mi nezda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.