Martin150 Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 Zdravím, mám problém z prednými brzdami. Slabo brzdia,vôbec nejdú do šmyku, pri zastavení sú horúce kotúče. Pedál je tvrdý, valčeky chodia ako majú. Mohli by to robiť tie kotúče? Citovat
Pája Rybišár Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 hmm kotouče a destičky:)Zkontrolovat brzdové hadice,jestli nejsou naboptnalé,vyměnit brzdovku(pač u těchto aut věčinou býva tmavá jak vysmažený fritovací olej):Da poéřádně odvzdušnit.Pedal bere v normalní poloze(nema delší chod?) Citovat
Martin150 Odesláno 21. červen 2009 Autor Odesláno 21. červen 2009 Pedál je tvrdý hneď pri vrchu takže vzduch tam není a gumené hadice sú všetky nové. Brzdovka tiež vymenená aj hlavný valec. Môže to byť tými kotúčmi že by boli nejaké prehriate a zle by sa stýkali s platničkami? Nechcem zbytočne vyhodiť peniaze za nové ak mi to nepomôže. Citovat
Maverick Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 Co to je přesně ja typ auta a brzdnej systém? Mě se tohle stalo kdysi taky. Bylu to u 1.6i a brzdy byly tušim bendix. Problém byl v tom, že jsem tam nasadil destičky obráceně. Bohužel to jde velmi lehce a není nic poznat, jen to pak nebrzdí. EDIT: Teda odborník, nebo někdo, kdo si s tim užil svoje pozná, že jsou desky obráceně, ale pokud to děláš poprvé, tak moc šancí nemáš. [upravil dne 21/6/09 Mef] Citovat
Pája Rybišár Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 Přesně jak říka Mef,destičky na systemu Bendix s plnými kotouči,jsou sice na prvni pohled stejné ale musi se dobře namontovat....pokusim se sehnat foto jak tam maji přijít,pač textem to asi nedokažu vyjadřit;) Podobný přoblém se občas vyskytne u P205 či 309...tam jsou tyhle třmeny dosti rozšířené... [upravil dne 21/6/2009 Pája Rybišár] Citovat
pastorek Odesláno 21. červen 2009 Odesláno 21. červen 2009 Původně zaslal: Martin150 Zdravím, mám problém z prednými brzdami. Slabo brzdia,vôbec nejdú do šmyku, pri zastavení sú horúce kotúče. Pedál je tvrdý, valčeky chodia ako majú. Mohli by to robiť tie kotúče? Samozrejme že áno. Kotúče sa používaním vyleštia. Dostičkám sa stáva že ak prídu do styku s mastnotou tak sa na nich vytvorí tvrdá hladká plocha so slabou účinnosťou. Skús to rozobrať a zdrsniť. Kotúč stačí brúsnym papierom a na doštičky kľudne použi pilový list na železo. Nezabudni odmastiť acetonóm, trichlórom alebo niečím podobným. Benzín jedine technický. Malo by to pomôcť. Citovat
Martin150 Odesláno 27. červen 2009 Autor Odesláno 27. červen 2009 Díky za info. Tie platničky boli naozaj zle nasadené. Ale aj tak to môj problém nevyriešilo. Zistil som že keď poriadne skočím na brzdu tak to ide do šmyku a zistil som aj že mi tečie olej z vákuovej pumpy. Asi to má slabý podtlak. Dá sa to nejako zrepasovať? Nová pumpa by ma stála asi polovicu hodnoty celého auta. Alebo nemá niekto nejakú na predaj? Je to tá, čo je napevno namontovaná na hlave bez remenice. Citovat
ozzy56 Odesláno 27. červen 2009 Odesláno 27. červen 2009 ta vývěva je těsněná gumkou,ten olej ji jenom maže a hned zkontroluj oba ventilky--podtlak musí vyvinout,jinak to brzdit nebude- Citovat
Martin150 Odesláno 27. červen 2009 Autor Odesláno 27. červen 2009 Zistil som aj že keď viackrát našliapem na brzdu tak úplne stvrdne a až po chvíli zmäkne. A odkiaľ to je mazané olejom z motora? Zabudol som povedať že ten olej vyteká do tej hadice čo ide k posilňovaču. Ešte jedna otázka: niekde som počul že keď mám vákuovú pumpu na hlave že je tam kratšia vačka a nevojde sa tam remenica ak by som tam chcel dať tu druhú a príp aj servo. Nechcelo by sa mi kvôli tomu rozoberať celé rozvody Citovat
ozzy56 Odesláno 27. červen 2009 Odesláno 27. červen 2009 ano,ta tvoje vývěva je mazaná olejem z motoru, ta řemenice na starý model vývěvy tam nepůjde,když by byla špatná,seženeš na vrakovišti jinou... jinak,když víckrát prošlapeš pedál brzdy,tak potom ztvrdne--ta vývěva ani nová nedokáže pořád dávat takový podtlak,aby šel pedál furt měkce--to bys musel jet a mít motor v otáčkách,aby to vývěva utáhla... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.