Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rychlodotaz - jak velký TORX na horní uložení předního tlumiče u 406tky?

Recommended Posts

Odesláno

Stala se mi luxusní věc, co Citroenáři nikdy nepoznaj a potřebuju zítra ráno vědět, jak velká torxka je zapotřebí na horní uložení předního tlumiče u 406tý (budu ji muset koupit, páč ji nemám). Můj tip je 50, ale nejsem si jistej, tak díky moc za přesnej rozměr, kdo ví ...;)

Guest servisman
Odesláno

je to 50 tu mám největší v té sadě co používám nejčastějc ;)

post-0-14109607711227_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: Neon

Stala se mi luxusní věc, co Citroenáři nikdy nepoznaj a potřebuju zítra ráno vědět, jak velká torxka je zapotřebí na horní uložení předního tlumiče u 406tý (budu ji muset koupit, páč ji nemám). Můj tip je 50, ale nejsem si jistej, tak díky moc za přesnej rozměr, kdo ví ...;)

je to 50

Odesláno

Tak to byla 50tka - díky. Petře, stejně bych si ho nějak časem musel kupovat ...

Oddie - jo, klasika to sice je, ale ložisko bylo úplně v cajku a dokonce bylo i měněný (ne teda mnou) ... tak se divim, že se to stalo. Nejhorší na tom je, že mi to řízlo manžetu u stabíku (kterej měl najeto cca 10000km -> takže výměna), a ruplá pružina se zabodla mezi ráfek a gumu ... :nevim

Zatim jsem tam hodil jako provizorku z našeho anglána a v červenci/srpnu se vrhnu na výměnu pružin (už jsem onjednal nový) a asi při tý příležitosti i vyměnim tlumiče a ložiska taky, ať je to ready ... SUPER ... :nevim

A to si myslim, že údržbu nějak nezanedbávám ... fakt sem nečekal, že se mi to stane ... ;)

Odesláno

Taky si tak říkám, jestli radši nekoupit preventivně úplně nové orig., než si pak drbat hlavu někde 1000km daleko...

Při jaké příležitosti rupla? Někde za jízdy, nebo jen při popojíždění?

Odesláno

JJ, proto to raději udělám komplet.

Právě, že jsem přišel ráno k autu a bylo to trochu nižší, než obvykle... Jako rozhodně lepší varianta, než ve 120 na D1 a X km od domova, takhle jsem zajel do Čečelic pro kompleto tlumiče, do kelly pro tyčku a za krásného deštivého počasí vyměnil. A fakt mě překvapilo, že ložisko bylo dobrý (cca 70%?), protože to mě napadlo jako první.

EDIT: jinak pružiny zkouším LESJOFORS - sehnal jsem za dobrej peníz. Tlumiče hodim asi MONROE - nemá cenu víc investovat. A ložisko SKF? Ještě uvidim... Uložení je cajk, uvidim co to druhý po sundání pružiny ...

EDIT2: jinak klidně to udělej i na svém a až ho budeš dávat za rok pryč, tak stojím v řadě ... :aut;)

[upravil dne 22/6/2009 Neon]

Odesláno

Oddie: tak třeba se nějakej důvod najde a budeš opět shánět nějakou ulýzu ... :D

V elitu stojej cca. 1100,-/ks a na aukru cca. 500,-/ks, tak uvidíme, ale s ročním nájezdem v kombiku do 15tkm si myslim, že budou dostačující. Jinak od Monroe v Kelly kolem 1400,-/ks bez slev.

OK406: jo hej, to jsou ony

[upravil dne 22/6/2009 Neon]

Odesláno

A tak to není moc, to tedy asi také časem udělám. Prostě necelej litr za jednu.

Jo, kdyby se našlo mpv za neodolatelnou cenu, to je asi jediné, co by mě možná přesvědčilo....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...