Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny příznivce lvíčků ve znaku a mám dotaz. Včera se mi na mé 106 začalo dost ozývat spojkové ložisko, chtěl bych vědět jak náročná je jeho výměna, jestli se dá vyměnit bez vyndávání motoru nebo převodovky, jaký je to typ ložiska a kolik asi taková sranda stojí. Takže pokud s tím máte někdo nějakou zkušenost, tak bych byl rád kdyby jste poradili

[upravil dne 9/6/09 David.Pažout]

Odesláno

ked chces vediet ake a za kolko lozisko tak napis aspon typ motoru a rocnik

Musi ist von prevodovka a ked sa meni lozisko tak by sa mala menit aj lamela s oblozenim, lebo je dost pravdepodobne, ze ti odide aj to ochvilu

Ja osobne som dal minuli rok(uz si presne nepamätam) za komplet spojku 4100sk a za robotu 3400. Vecer som zaniesol a na druhy den poobede bolo hotove:)

Ale na 106 by to mohlo byt omnoho lacnejsie, hadam:myslim

Odesláno

uz som si povymienal kadeco, ale do tohto som rypat nechcel, lebo som na to nemal potrebne naradie a ak to das spravit nejakemu serioznemu odbornikovi tak ti da na robotu aj nejaku zaruku;) ja som musel tiez skrz spojku zobrat pozicku:mrk

Odesláno

da se to udelat doma v garazi, delal jsem to 14 dni zpet na tom samem motoru, jde o to ze se musi vypustit olej z prevodovky, musi ven obe poloosy ( tedy 30tkou orechem povolit obe dve matice poloos - chce to velkou paku a dobre naradi) pak se musi demontovat sani, baterie s drzakem, lanko spojky, tycky radici paky, povolit srouby co drzi prevodovku, podeprit nebo na neco zavesit motor a spustit ho o par cm niz. Demontovat komplet drzak prevodovky v mistech pod akumulatorem a pak uz jen celou prevodovku sundat a vytahnout z pod auta. vymena samotneho loziska je hracka, stoji cca 350Kc, ja udelal pri jedne praci komplet spojky - pritlacnak, lozisko a lamelu, dal jsem sadu Starline a se slevou z Autokelly me vysla asi na 1800Kc

Montaz zpet je trochu horsi, v jednom cloveku se jen tezko zvladne zvednout v leze pod autem nad sebe prevodovku a trefit se do motoru, takze to chce pomocnika aby zeshora zvedal prevodovku a druhy zespoda trefoval hridel.

Pak uz jen namontovani poloos, naliti noveho oleje, zpetna montaz vsech veci okolo a hotovo, prace na den, ale pokud jsi na aute nedelal uz neco lehciho predtim a nemas poradne naradi, nedoporucuju se do toho poustet

[upravil dne 9/6/09 Ferry]

Odesláno

já sem ještě na svym autě nic něďál (svíčky nepočítám) ale táta ďál před lety automechanika tak předpokládám že bychom to spolu zvládli.. jen ho nějak donutit aby mi pomohl..

Odesláno

tak to pak jo, to byste zvladnout meli, ta prevodovka se da vyndat ven v jednom cloveku, je lehka, akorat na to trefovani se zpatky jsou potreba dva, pokud mas jeste nejaky lepsi naradi a misto kde to delat, tak by to nemel byt problem

Odesláno

s loziskem spojky si rovnou kup 2l oleje Total BV transmission 75W80 ;) vypustak prevodovky je na ctyrhran 8mm ( pasuje tam ctyrhran od kliky ze dveri, asi pujde spatne povolit ) novej olej jsem pak naleval zeshora odvzdusnovacim otvorem ( ma na sobe takovou cernou cepicku a je vedle spinace zpetnych svetel)

Odesláno

originalni cislo loziska je 2041 50 , v Autokelly je napr.

spojkové ložisko SKF - SK VKC2516 451Kc

SACHS - SA 3151276501 1013Kc

VALEO - SP 804036 1017Kc

dal bych klidne to SKF, ale maj ho skladem jen v Praze v centralnim, musel by sis ho treba do Hradce Kralovyho nebo Jicina objednat den predem

[upravil dne 9/6/09 Ferry]

Odesláno

ja mam taky mensi problem s loziskem,je trochu slyset.Ale jakmile se dotknu trochu spojky,tak to prestane byt slyset.Kdyz me menili motor,tak tam daval i novou spojku a veci ktere k ni patri.Ptal jsem se ho proc je to slyset,a on ze si to lozisko spatne sedlo.Pokud se to pry nezacne zvetsovat ten zvuk,tak to nemam resit.Tak nevim:myslim

Jinak spojka vypina dobre

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Ahoj všem,já teď zjistil takovou věc a nevím jestli to nevadí,jedu domu z práce a nechtěně sem zavadil o řadicí páku až sem vyrazil rychlost,ale nebyli slyšet zuby,tak sem to zkoumal že za jízdy normálně vyndám rychlost bez sešláplé spojky je tam něno špatně?

Odesláno

neni to spatne, pri trose snahy, umu a treninku se da pohodlne radit i bez spojky, vyndat rychlost jde v urcitych otackach motoru zcela snadno, nejlepe to jde v okamziku, kdy sundas nohu z plynu, kdyz byl predtim motor v zatahu, nebo kdyz lehce pribrzdis. Zaradit bez pocitani zubu uz je trochu tezsi, ale da se to naucit, jde o to vystihnout spravny okamzik, kdy jsou otacky motoru a hridele v prevodovce stejne a v tu chvili tam rychlost vklouzne jak po masle.

Vyrazovani i razeni bez spojky vcelku dost pouzivam po meste, pri dojizdeni setrvacnosti na semafor, nebo pri jizde po rovince nebo z kopecka, aspon trochu se tim setri spojka a jeji lozisko

Ty jo stejne se divim, ze takovyhle znalosti se neuci v autoskole, vzdyt to jsou v podstate zaklady ovladani auta :myslim

[upravil dne 3/2/10 Ferry]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...