David.Pažout Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 Zdravím všechny příznivce lvíčků ve znaku a mám dotaz. Včera se mi na mé 106 začalo dost ozývat spojkové ložisko, chtěl bych vědět jak náročná je jeho výměna, jestli se dá vyměnit bez vyndávání motoru nebo převodovky, jaký je to typ ložiska a kolik asi taková sranda stojí. Takže pokud s tím máte někdo nějakou zkušenost, tak bych byl rád kdyby jste poradili [upravil dne 9/6/09 David.Pažout] Citovat
marko306 Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 ked chces vediet ake a za kolko lozisko tak napis aspon typ motoru a rocnik Musi ist von prevodovka a ked sa meni lozisko tak by sa mala menit aj lamela s oblozenim, lebo je dost pravdepodobne, ze ti odide aj to ochvilu Ja osobne som dal minuli rok(uz si presne nepamätam) za komplet spojku 4100sk a za robotu 3400. Vecer som zaniesol a na druhy den poobede bolo hotove:) Ale na 106 by to mohlo byt omnoho lacnejsie, hadam:myslim Citovat
David.Pažout Odesláno 9. červen 2009 Autor Odesláno 9. červen 2009 mám p106 1.0 r.v. 98, myslíš že by se to dalo udělat i doma v garáži nebo je lepší se do toho nemontovat? momentálně jsem totiž v menší finanční krizi Citovat
marko306 Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 uz som si povymienal kadeco, ale do tohto som rypat nechcel, lebo som na to nemal potrebne naradie a ak to das spravit nejakemu serioznemu odbornikovi tak ti da na robotu aj nejaku zaruku;) ja som musel tiez skrz spojku zobrat pozicku:mrk Citovat
Ferry Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 da se to udelat doma v garazi, delal jsem to 14 dni zpet na tom samem motoru, jde o to ze se musi vypustit olej z prevodovky, musi ven obe poloosy ( tedy 30tkou orechem povolit obe dve matice poloos - chce to velkou paku a dobre naradi) pak se musi demontovat sani, baterie s drzakem, lanko spojky, tycky radici paky, povolit srouby co drzi prevodovku, podeprit nebo na neco zavesit motor a spustit ho o par cm niz. Demontovat komplet drzak prevodovky v mistech pod akumulatorem a pak uz jen celou prevodovku sundat a vytahnout z pod auta. vymena samotneho loziska je hracka, stoji cca 350Kc, ja udelal pri jedne praci komplet spojky - pritlacnak, lozisko a lamelu, dal jsem sadu Starline a se slevou z Autokelly me vysla asi na 1800Kc Montaz zpet je trochu horsi, v jednom cloveku se jen tezko zvladne zvednout v leze pod autem nad sebe prevodovku a trefit se do motoru, takze to chce pomocnika aby zeshora zvedal prevodovku a druhy zespoda trefoval hridel. Pak uz jen namontovani poloos, naliti noveho oleje, zpetna montaz vsech veci okolo a hotovo, prace na den, ale pokud jsi na aute nedelal uz neco lehciho predtim a nemas poradne naradi, nedoporucuju se do toho poustet [upravil dne 9/6/09 Ferry] Citovat
David.Pažout Odesláno 9. červen 2009 Autor Odesláno 9. červen 2009 já sem ještě na svym autě nic něďál (svíčky nepočítám) ale táta ďál před lety automechanika tak předpokládám že bychom to spolu zvládli.. jen ho nějak donutit aby mi pomohl.. Citovat
Ferry Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 tak to pak jo, to byste zvladnout meli, ta prevodovka se da vyndat ven v jednom cloveku, je lehka, akorat na to trefovani se zpatky jsou potreba dva, pokud mas jeste nejaky lepsi naradi a misto kde to delat, tak by to nemel byt problem Citovat
David.Pažout Odesláno 9. červen 2009 Autor Odesláno 9. červen 2009 snad to pujde, nářadí bych se nebál, garáž je takže už jen přemluvit tátu.. moc dík za radu, pak napíšu jak to dopadlo Citovat
Ferry Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 s loziskem spojky si rovnou kup 2l oleje Total BV transmission 75W80 vypustak prevodovky je na ctyrhran 8mm ( pasuje tam ctyrhran od kliky ze dveri, asi pujde spatne povolit ) novej olej jsem pak naleval zeshora odvzdusnovacim otvorem ( ma na sobe takovou cernou cepicku a je vedle spinace zpetnych svetel) Citovat
David.Pažout Odesláno 9. červen 2009 Autor Odesláno 9. červen 2009 díky za rady a nevíš náhodou co je tam za ložisko? Citovat
David.Pažout Odesláno 9. červen 2009 Autor Odesláno 9. červen 2009 vin mám VF31CCDYE52263859. když by ses mi po tom mrknul byl bych moc vděčný Citovat
Ferry Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 originalni cislo loziska je 2041 50 , v Autokelly je napr. spojkové ložisko SKF - SK VKC2516 451Kc SACHS - SA 3151276501 1013Kc VALEO - SP 804036 1017Kc dal bych klidne to SKF, ale maj ho skladem jen v Praze v centralnim, musel by sis ho treba do Hradce Kralovyho nebo Jicina objednat den predem [upravil dne 9/6/09 Ferry] Citovat
kub@ Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 Už ho mam vyměněny, měnil mi celou spojkovou sadu. Práce to je hrozna Citovat
David.Pažout Odesláno 10. červen 2009 Autor Odesláno 10. červen 2009 dík moc ložisko se snad sežene.. budu všechno řešit přes tátu má všude možně známí a jeden čas ložiska prodával, takže to snad nebude problém.. mám hold tak super tátu Citovat
jan07 Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 ja mam taky mensi problem s loziskem,je trochu slyset.Ale jakmile se dotknu trochu spojky,tak to prestane byt slyset.Kdyz me menili motor,tak tam daval i novou spojku a veci ktere k ni patri.Ptal jsem se ho proc je to slyset,a on ze si to lozisko spatne sedlo.Pokud se to pry nezacne zvetsovat ten zvuk,tak to nemam resit.Tak nevim:myslim Jinak spojka vypina dobre Citovat
106sťák Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 Ahoj všem,já teď zjistil takovou věc a nevím jestli to nevadí,jedu domu z práce a nechtěně sem zavadil o řadicí páku až sem vyrazil rychlost,ale nebyli slyšet zuby,tak sem to zkoumal že za jízdy normálně vyndám rychlost bez sešláplé spojky je tam něno špatně? Citovat
Ferry Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 neni to spatne, pri trose snahy, umu a treninku se da pohodlne radit i bez spojky, vyndat rychlost jde v urcitych otackach motoru zcela snadno, nejlepe to jde v okamziku, kdy sundas nohu z plynu, kdyz byl predtim motor v zatahu, nebo kdyz lehce pribrzdis. Zaradit bez pocitani zubu uz je trochu tezsi, ale da se to naucit, jde o to vystihnout spravny okamzik, kdy jsou otacky motoru a hridele v prevodovce stejne a v tu chvili tam rychlost vklouzne jak po masle. Vyrazovani i razeni bez spojky vcelku dost pouzivam po meste, pri dojizdeni setrvacnosti na semafor, nebo pri jizde po rovince nebo z kopecka, aspon trochu se tim setri spojka a jeji lozisko Ty jo stejne se divim, ze takovyhle znalosti se neuci v autoskole, vzdyt to jsou v podstate zaklady ovladani auta [upravil dne 3/2/10 Ferry] Citovat
106sťák Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 heh uf sem si oddychl,tos mi udělal radost,ja myslel že budu kupovat další věci na auto,jak se pozná že je spojka v haji? Citovat
106sťák Odesláno 3. únor 2010 Odesláno 3. únor 2010 že třeba dám příklad...jedu a zničeho nic spoupaj otáčky?nebo jak? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.