Kelfik Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Uvažoval jsem, zda by se hodila rozpěra do motoru na P 405 SRi, co si o tom myslíte, zda to má smysl, je to jen taková myšlenka. Popřípadě jak by to šlo vyřešit, materiál i techniku k výrobě mám. Citovat
Boulik Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: ozzy1956 no a k čemu je to dobré? treba aby se nekroutila kastle? Citovat
oddie Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: ozzy1956 no a k čemu je to dobré? Pěkně to vypadá Citovat
Blizzard Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 ... a při nehodě na bok budeš opravovat i druhou stranu Citovat
oddie Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: Blizzard ... a při nehodě na bok budeš opravovat i druhou stranu To je jen oblíbený blábol. 1. Auto téhle kategorie při nehodě na bok nebude opravovat vůbec, ale odevzdá jej do ekologické likvidace, protože hodnota toho auta je již téměř nulová, a jakákoliv větší oprava se nevyplatí 2. Auto vyšší cenové kategorie, které se ještě vyplatí opravovat, bude mít při ráně do jedné šavle stejně hnutou i druhou špičku, přenese se to přes přední příčku. Citovat
BoneDaddy Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: oddie To je jen oblíbený blábol. Děkuju, že to konečně někdo uvedl tak jak se to opravdu má. Ty to asi budeš mít těžký tam něco dodělat. I když není nemožné, že by se na 405 nedělala jako zboží v tuning shopu. Na 406 se nedělá. Já ji taky mám. Sehnal jsem origo ze 406 coupé. Citovat
tom406 Odesláno 14. květen 2009 Odesláno 14. květen 2009 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: Blizzard ... a při nehodě na bok budeš opravovat i druhou stranu To je jen oblíbený blábol. 1. Auto téhle kategorie při nehodě na bok nebude opravovat vůbec, ale odevzdá jej do ekologické likvidace, protože hodnota toho auta je již téměř nulová, a jakákoliv větší oprava se nevyplatí 2. Auto vyšší cenové kategorie, které se ještě vyplatí opravovat, bude mít při ráně do jedné šavle stejně hnutou i druhou špičku, přenese se to přes přední příčku. přesně tak navíc při menší nehodě ta rozpěra přenese tlak i na druhou stranu-to znamená že bouraná strana bude pevnější a př menším nárazu se nestane nic oproti auta bez rozpěry. Citovat
Kelfik Odesláno 14. květen 2009 Autor Odesláno 14. květen 2009 Zajímalo by mě, zda se to vyplatí něco vymýšlet a zkoušet, jestli to má smysl. Jak jsou na to s pevností rámy 405ky, vím třeba že u Felicie kterou měli rodiče, tak to poznat bylo, když se tam dala rozpěra. Citovat
tom406 Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: Kelfik Zajímalo by mě, zda se to vyplatí něco vymýšlet a zkoušet, jestli to má smysl. Jak jsou na to s pevností rámy 405ky, vím třeba že u Felicie kterou měli rodiče, tak to poznat bylo, když se tam dala rozpěra. pokud budeš mít tuhý podvozek jakože tvrdé tlumiče a hlavně pružiny(stavitelný podvozek) tak určitě ano,aby bylo pevné zakotvení v horní části-když vezmeš v úvahu že geometrie se seřizuje s přesností na necelé milimetry tak při prujezdu po nerovnostech a zatáčkou se kastle kroutí taky o nějaký ten mm. A tomu zamezí právě rozpěra.Neříkám že je to až tolik poznat pokud nejsi zkušený závodník a nejedeš naplno ale je to půl parády pod kapotou a dobrý pocit z užitečné věci. Je to to stejné jako si koupit štelovatelný podvozek který stejně nikdy nešteluješ.Je to o pocitu mít parádní věci na autě a votom to je:papa Citovat
Mishanthrope Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: Kelfik Zajímalo by mě, zda se to vyplatí něco vymýšlet a zkoušet, jestli to má smysl. Jak jsou na to s pevností rámy 405ky, vím třeba že u Felicie kterou měli rodiče, tak to poznat bylo, když se tam dala rozpěra. Taky, když jsem na feldu hodil rozpěru, bylo to hned jiné auto. Citovat
oddie Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Na 405, co si tak zhruba pamatuju konstrukční provedení předku, to podle mě moc poznat nebude. Klobouky jsou navázány prakticky přímo na torpédo, ten celek je podle mě tuhý sám o sobě docela dost. Ale zkušenost s tím nemám, vyzkoušet musíte sami Na Felicii a Favoritu je to něco úplně jiného, tam si to o tu rozpěru přímo říká, z toho, jak jsou provedené šavle. Citovat
ozzy56 Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Původně zaslal: tom406 Původně zaslal: Kelfik Zajímalo by mě, zda se to vyplatí něco vymýšlet a zkoušet, jestli to má smysl. Jak jsou na to s pevností rámy 405ky, vím třeba že u Felicie kterou měli rodiče, tak to poznat bylo, když se tam dala rozpěra. pokud budeš mít tuhý podvozek jakože tvrdé tlumiče a hlavně pružiny(stavitelný podvozek) tak určitě ano,aby bylo pevné zakotvení v horní části-když vezmeš v úvahu že geometrie se seřizuje s přesností na necelé milimetry tak při prujezdu po nerovnostech a zatáčkou se kastle kroutí taky o nějaký ten mm. A tomu zamezí právě rozpěra.Neříkám že je to až tolik poznat pokud nejsi zkušený závodník a nejedeš naplno ale je to půl parády pod kapotou a dobrý pocit z užitečné věci. Je to to stejné jako si koupit štelovatelný podvozek který stejně nikdy nešteluješ.Je to o pocitu mít parádní věci na autě a votom to je:papa hmm,no sem si to myslel --kus železa pod kapotou navíc... jinak geometrie se seřizuje na necelé milimetry ?? desetiny,setiny,tisíciny ??? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 Oddie a myslis, ze na 306 by to opodstatnenie malo ? Citovat
pug Odesláno 15. květen 2009 Odesláno 15. květen 2009 na 306 sa ich robi dost, OMP, Sparco, E-Tech..., zmysel to ma nakolko 306 neni zrovna prikladne tuha, ale najviac by pomohol ram v kabine-tym sa da naijviac spevnit tuhost kastle-tomu rozpera nepomoze (len pomoze drzat geometriu, nevystuzuje kastlu). ako napisla tom, vyznam to ma hlavne pri sportovom podvozku Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.