Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

autoklima


siskin

Recommended Posts

  • O 3 měsíce později...

Ahojte,

řeším problém s manuální klimou v P307 2005 1,4 16V. Klima již byla dvakrát plněna, ale pořád je to stejné. Když je motor studený klima hned jede. Po zahřátí, když se vypne motor a znovu nastartuje, tak už nenaskočí. Někdy se stane že jo, ale většinou už nejde. Po spuštění klimy kompresor sepne dvakrát a vypne. Chladič a tlakový spínač měněn bez úspěchu. Co jsem pročítal, tak možná relé na ventilátoru, ale nevím jak zjistit jestli je ok. Je někde k dispozici schema zapojení elektriky klimy a co všechno může ovlivnit sepnutí kompresoru? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám, že řešíš stejný problém jako já na 308. Dokonce by tam měla být stejná řídící jednotka, podle ser.boxu. Diagnostika by měla ukázat stejnou chybu P0494, což je nesepnutý ventilátor při požadavku na zapnutí. U mně to dělá první stupeň ale je to rovněž nepravidelně a bez vlivu teploty. Začne to fungovat až se sepne druhý stupeň a pak to jede třeba celý den. Pokud chceš jednotku vyměnit, tak oem číslo je 9673999980 k dostání v Pežotu za zhruba 1200 kč. Nevím jak u 307 ale u 308 stačí oddělat spodní kryt motoru a dá se v pohodě vyměnit, drží na jednom torxu. Jinde to neseženeš, už jsem se díval. Chtělo by to potvrdit diagnostikou, už jsi zřejmě vyměnil zbytečně některé díly. Podle servisních postupů se při této chybě má jednotka vyměnit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, je to tak, bez toho nemá cenu něco měnit, ale na 90% je vadná řídící jednotka ventilátoru. On ten ukazatel teploty je bohužel jen o informaci, že chlazení nějak funguje, ale nepoznáš jestli spíná první stupeň ventilátoru, ukazuje to totiž pořád těch 90°C i když je skutečnost třeba už 110 a sepne až druhý stupeň. Poznáš to pouze poslechem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když napíšeš VIN vozu tak ti řeknu co tam máš, jinak je to debata k ničemu protože je několik variant podle stáří. Jinak je nejlepší se podívat, pokud máš možnost pod to někde lehnout.  Měla by tam být ta řídící jednotka co jsem ti psal, jsou to dvě relé a odpor v nerozebratelné krabičce. první stupeň přes odpor a druhý s vyřazeným odporem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...