Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Hledam Peugeot servisaka


Radim Miki

Recommended Posts

Ahoj chlapi

Hledam Peugeot servisaka,mozna je to troufale ale uz sem zoufaly tak to skusim jeste takto,protoze mam spatne skusenosti s org.servisem a nebo sem narazil na spatne vyspaneho prijimaciho technika.Mam problem s FAPEM:xvul na diakmostice to hlasi problem s cidlem diferencilniho tlaku to sem si vypujcil od kamarada a hlasi to porad to same FAP je cisteny.Nenasel by se nejaky dobrak co ma s timto skusenosti a je ze severni moravy mi s timto pomoct??Auto mi uz 2mesice jede v nouzovem rezimu a uz me to fakt sere.Najeto mam 118tis

Predem dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolko ti hadzalo tlak na cidle na diagnostike? To pozicane cidlo bolo urcite dobre? A co tesnost hadiciek....? Fap si vycistil dobre? Totizto s dobrym cidlom a cistym fapom nemoze byt problem..., Tiez ma to cvicilo a bolo to cidlo...,Servis ti tazko povie len na zaklade vypisu diagnostiky je to cidlo, je to fap. Tie veci spolu suvisia. Ked som odpojil od noveho cidla hadicku co ide zo zadu \"niekolko krat\" cisteneho fapu, tak mi to nehadzalo ziadnu chybu. Ked som odpojil iba prednu tak vyskocila porucha motora. Cidlo sa da aj premerat pri zapojenej zastrcke, priamo na zastrcke to ma davat nejake napeticko od stredneho kolika ku krajnym. Jedno je nememnne a druhe sa meni podla tlaku vo vyfuk potrubi. Pri mojom zlom cidle som mal obe napeticka rovnake...a diagnostika mi vyhodila obrovsku hodnotu tlaku na fape a servis sa tesil ako zarobi na vymene fapu, no cidlo tiez nestalo malo a vymenil som ho za necelu hodinu oproti 3 normohodinam servisu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak aky problem vlastne servis vycital? Najskor by som spravil to meranie na tvojom prip. na kamosovom, ked dovoli. Ja som to mal na oboch kontaktoch rovnake tak som si zanadaval ze som sa tolko drbal s fapom...S novym cidlom jedno U bolo konstantne asi 5V a druhe sa menilo asi od 1V na volnobehu asi do 2V pri 3500ot, + - uz si nie som isty...meral som to klasickym rucicakom a musel som prepinat rozsah,ved zmeraj a uvidis. Zastrcka sa da zhora otvorit, vyberies gumove tesnenie a dostanes sa na kontakty. Merat pri zapojenom cidle. Cely tento system okolo fapu je strasne zlozito urobeny asi naschval len aby uzivatelia mastili v servise.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobre skusim kamose ukecat jeste na to mereni ale on ma 1.6motor 79kw ale ty cidla maji stejne cisla tak doufam ze budou mit i stejne hodnoty akorat sem moc nepochopil jak to mam zmerit zastrcku rozeberu a sou tam tri draty levy pravy a prostedni v jakem poradi je mam merit nerad bych to jeste kamosovi vyskratoval.A tech 3500ot. u me bude problem,ja z motoru nedam vic jak 2800ot.

U tech 1.6 je to cidlo krane pristupne to jen my na 2.0 ho mame az za baterkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do stredneho napichni jeden koniec meraka a druhy striedavo prikladaj na lavo a pravo.Musi tam byt napatovy rozdiel, aj pri volnobehu. Ak dosiahnes v nudzaku 2800, nevadi, len to napatie nebude 2V ale napriklad len 1,7V . Ono to aj tak vyhodnoti uz pri starte a to je volnobeh. Opatrnost na vyskratovanie je na mieste. Pri poruche motora, ked som odpajal nejaku zastrcku reagujucu na rozsvietenie\"K\" sa mi osvedcilo na par minut odpajat baterku. A vlastne tu pri 2.0 aj tak musis vytiahnut. Ja som si na vyskum predlzil tie povodne hadicky az pred baterku, kvoli pristupu.

[upravil dne 23.4.2009 vlado-.m]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O.K.zmerim po nedeli.Dneska v praci sem si vsim ze mame ultrazvukovou cisticku ptal sem se tipka co u toho dela jestli by mi vycistil FAP on rikal neni problem ase jestli se tomu nic nestane.Tam neni nic co by se mohlo rozsypat??Rikal ze to vycisti dokonale ale je to pry celkem agresivni(to nevim co tim myslel) asi mu ho donesu jak to promerim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 týdnů později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...