marXtone Odesláno 10. červen 2004 Odesláno 10. červen 2004 Zdravim vsechny. Mam problem s budiky , blbne me palivomer (vynechava) a teplomer chladici kapaliny. (ukazuje vic) Zjistil jsem ze po predchozim majiteli chyby 3 srouby co drzi palubku. Mam podezreni, ze pretocil tachometr a poskodil to. Nema s tim nekdo zkusenosti ? P406 r.v.97, najeto 86 000 KM Citovat
Ferry Odesláno 10. červen 2004 Odesláno 10. červen 2004 u auta z r. 97 s 86 000 mas jenom podezreni ja bych si tim byl skoro jistej. No ale budiz. Problem s tema ukazatelama by mohl byt ve spatnym kontaktu konektoru ze zadni strany budiku. To ze by byly poskozeny demontazi je sice taky mozny, ale rekl bych ze min pravdepodobny nez jen ten spatnej kontakt Citovat
Gotrek Odesláno 10. červen 2004 Odesláno 10. červen 2004 Nic si z toho nedělej. Nejsi sám. Bohužel je to poslední dobou \"normální praxe\". U mě nevím, jestli si s tachometrem hrál majitel, nebo maník v autobazaru. Sice mi nechyběl žádný šroub, ale neotáčely se \"tisícovky\" km. Tak jsem to rozdělal a zjistil, že je počítadlo špatně nacvaknuté na držáku, takže zoubek který otáčí tisícovky přes ně přejede, aniž by je otočil. Jsou to holt parchanti... :mad: Citovat
marXtone Odesláno 10. červen 2004 Autor Odesláno 10. červen 2004 No jo no, clovek nenadela nic, ja jen doufam ze to nema 300 000. S tim zoubkem, to je taky vychytavka jak swina, no ja mam sice digital, ale s pocitacem to nejak udelaji, a kor v Praze, tam bych nikomu neveril. Citovat
Ladis Odesláno 11. červen 2004 Odesláno 11. červen 2004 Když jsem před dvěma lety koupil svou 205 z r. 88, tak mněla na tachometru 146 000 km. Tento týden jsem přetočil už 200 000. Akorád mám pocit, že pro to auto už je to třetí dvousettisícovka za jeho život Citovat
oddie Odesláno 11. červen 2004 Odesláno 11. červen 2004 Prakticky žádný ze starších krámů nemá původní tacho - buď je vyměněné, nebo upravený stav. Přecvaknout číslíčka na 205/309/405 je u vyndaných budíků záležitostí max. 5 minut (několikrát vyzkoušeno na budících vyndaných z vraků), tj. i s demontíží a montáží se to dá hravě zvládnout do hodinky... Pokud jde o samotný jev stáčení tacho - znám lidi, kteří to dělaj. Jeden člověk, co opravuje a prodává auta, a občas ode mě kupuje díly, mi jednou ukazoval krásnou 205D, 13 let starou, od prvního majitele, s poctivým stavem tacho: 450tis km. Po opravě pár drobností (bouraný blatník a světlo, něco na podvozku...) a vyčištění interiéru šla do bazaru - se stavem 150tis km... A garantuju, že nikdo z vás by to ani náhodou nepoznal. Ani já bych to na tom autě nepoznal - a to tyhle auta znám hodně dobře. Bez problému startovalo, jezdilo, tlaky OK... Dotyčný střelec na to říká lakonicky - co má na tacho nad 200tis km, je neprodejné. Lidi vůbec neuvažujou (tuhle pasáž řekl o mnoho drsněji ), a radši koupěj rozsypanej vrak s tacho 150tis km, než opravdu pěkné auto s 220tis km. Svůj názor na to psát nebudu, ale: zkuste být aspoň trochu soudní, při výběru auta. Za prvé, tyhle auta NEJSOU š105/120, které byly po 100tis km na odpis nebo na GO. Tyhle motory vydrží klidně k půl miliónu km. A za druhé, nebuďte naivní, diesely si nikdo nekupuje na to, aby jen stály v garáži, nebo aby najely 5tis ročně. Dtto větší auta obecně. Prostě, normální nájezd je od 20tis km výš, spíš bych počítal 30tis km ročně. Kecy typu \"měl to náš děda, on už se bojí jezdit, bla bla bla...\" už jsou profláklé, ale furt na to lidi skáčou - i přesto, že dotyčný křáp má druhopis techničáku, a tedy aspoň 6 předchozích majitelů, posledním byl podle r.č. nějaký náctiletý pičus, ale oni žijí v přesvědčení, jakou koupili \"super nejetou káru po důchodci\" :/ Citovat
vector Odesláno 11. červen 2004 Odesláno 11. červen 2004 Nojo taky je rozdíl, když služebák jezdí dálnici a za tři roky najede 150 000, pak je to ještě pořád super auto, nebo najede 80 000 za 8let po městě a a okreskách na kdoví jakej olej a s podivnou údržbou. Jenže spousta lidímá v hlavě \"ho***dně velkej mozek\" a 150t je pro ně nepředstavitelná věc. Taky sem viděl citróna přez 400 000 a z toho dvě třetiny na bionaftu a co prostě to jelo a na motor nebylo nikdy sáhnuto jinak než olej řemen žhavičky filtry. Není to zrezlé, ložiska tlumiče brzdy čepy v pohodě tak jaké starosti. Motor se dá koupit jako cokoli jiného. Zrovna jako stáří auta. Je přece skoro jedno jestli je auto 6 nebo 8, záleží na stavu a modelovym roku, jestli tam nebyla výrazná změna k lepšímu. Lidi prostě kupujou auto jednou za čas a podle toho to vypadá. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.