Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Caute vsetci,

kedy je podla vas cas prejst na polosyntetiku(10w-40)?,mam 1,,6 benzin 2002 108000km, rozmyslam ze ci by som uz pri najblizsej vymene dal namiesto 5w-40 spominanu 10w-40(Total),aky davate vy olej?

Odesláno

protože to je levnější - já tam cpu texaco 10w-40 u 1,6 od 30000km a u hdi od 40000 km a šlape to skvěle - specifikací vyhobuje texaco 10w-40 jako jediný polosyntetický olej i pro common rail má A3/B3/B4 jiné 10w-40 jsou jen A3/B3 což u benzína neva aleu u diesla asi ano....jinak jsem na tomto oleji najel 100 000km v BMW 320d (e46).....5l stojí 620 kč :super

Odesláno

určite nieje dobré meniť olej za iný na aký je auto naučený.tak by to malo byť aj s benzínom. Moj názor je že račšej kvalitnejší olej aj keď sú drahšie... Na oleji netreba šetriť peniaze.

:super:super:super:super:super

Odesláno

Přesně tak. Přijde mi to jako šetření na nepravém místě, jestli se dá vůbec o šetřrní mluvit. Já dávám Shell 5W 40. Mám najeto 90000 km a motor šlape pořád tichounce jako nový. Kamarád dává 10W 40 a při stejných kilometrech má jeho motor zvuk jako starý diesel. Ono přidáš dvě stovky, ale tisíce ušetříš:super

Odesláno

OK, opytam sa inak, aku mate spotrebu oleja od vymeny po vymenu,mne spapa cca 1l pri 20000km, este teda jedna otazka ,po kolkych km menite olej ?(ja som doteraz menil po necelych 20000,ale rozmyslam to skratit na 15000).Najde sa aj taky co meni po 30000 ako odporucaju v Peugeote?

Odesláno

....souhlas s tím, že se tam má dávat na to na co je motor zvyklý....jinak se mi téměř zničil motor u golfa IV 1,4 16V, když jsem tam dal místo origo 10w-40 ...0w-30.....takže když změnu tak né moc velkou....ale ten 10w-40 neublíží, udělá stejnou službu levněji a je doporučený výrobcem a to texaco 10w-40 je určitě lepší než doporučený total quartz 7000 10w-40

Odesláno

zatial tam teda necham total 5w-40, ak by som sa v buducnosti rozhodol pre 10w-40 aku vyrobcu mi odporucate ked nie Total?( ja som rozmyslal preto tak lebo aj teraz tam mam total)

Odesláno

ja používam Valvoline syn power XL- III 5W-30

a nechávam ho od výmeny po výmenu. Som s ním spokojný a motor tiez mi ide tichúčko ako nový. Aj ked si kvapnem kvapku oleja medzi prsty pred výmenou oleja, a skúsim lepkavosť tak docela je dobré..žiadna riedka voda.

Odesláno

Neviem prečo chceš do 1.6 benzín nalievať 10w40. Ten motor je stavaný na 0w30 alebo 5w30. Pokiaľ nemáš spotrebu oleja nad 0,5l/1000 km tak je zbytočné tam dávať 10w40. Ja mám 2,0 HDI s 245000 km a dávam 5w30. Za 20 000 km nedolejem ani 0,1l/20000 km.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...